TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Delija »

Mogao bi i da se isprsis za neku malo ozbiljniju spravu od te igrackice :P
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Heinz napisao:Nuk, jel ima popravke za Neo BC-50 mini bar frizider sa Peltier elementom?

TT
Teoretski ima ali je neisplativo posto je uglavnom problem sam "izmenjivac toplote" koji je negde oko 30-40eur ako uopste moze da se nabavi
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A da prebacim peltier sa nekog kineskog friza za vino? Mada on hladi do 15 stepeni recimo, ako to zavisi od termostata a ne od samog elementa...

TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Moze ako fizicki odgovara, eklektronika regulise temperaturu pomocu NTC sonde tako da to nece predstavljati problem
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

nuk napisao:Koliko vidim, postoji dve verzije, B i C, jedan je sivi a drugi je crni.

Uglavnom, sivi je 50eur a crni je 56eur ako hoces da porucis, nije probklem.

ja bih pre isao neki univerzalni, sulude su ovo cifre za daljinac...
Sada vidim odgovor, našao sam na kupujemprodajem za 700 kinti, lik prodaje Sony daljince, samo to. Isti je kao moj. To bi trebalo da radi na istom uređaju bez problema?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

To su kineski daljinci ali rade posao iako po kvalitetu nisu ni za prici originalu.
Mozes i ovde da pogledas, u komsiluku ti je, oni rade sa tim daljincima i imaju veliki izbor

http://www.yellowpages.rs/sr/oziris/tv- ... 4714/firma

Ovo je mali neugleden lokalcic koji gleda na glavnu ulicu, u onoj beloj zgradi pre kineza kad ides iz Oml brigada.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroše, prošetaj se kod kineza, celih 300m od kuće, možeš da naletiš na daljince za smešne pare.

Edit: Može i Oziris, on ti je celih 400m. Doduše kod njega nisu cene kao kod žutih.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Svratiću do tog Ozirisa, hteo bih da bude isti kao original, nije problem, radi on, nego je pada mnogo puta pa treba malo jače da se pritisne da bi reagovao.

Aj da pitam kad sam već ovde, web kamera sa slušalicama i mikrofonom do ~20e, neka pristojna, ništa spec?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Vidi da li može da se skine prednji prozorčić, hoće dioda da se iskrene od pada i onda ti sržiš dalji ski ka TV-u, a on u stvari "bije" u stranu. Ume i to da zeza ponekad.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Klima sa ili bez invertera, predlozi

Post od nikaragva »

Hteo bih da kupim klimu za grejanje jedne prostorije. Vidim da ima strucnjaka na forumu koji rade sa klimama, pa da cujem sta imaju da kazu.
Najvise bih voleo sa inverterom, da me ne izda kada je najpotrebnije. Spoljnu jedinicu bih stavio na tavan, jel to ok? Bice makar malo toplije nego napolju.
Koliko su realno bolje za niske temperature klime sa inverterom, posto su prilicno skuplje, duplo skoro.
Trenutno nemam u kesu 50-60000 da ispljunem na klimu, pa bih uzeo na rate, sto znaci da bi bilo pozeljno da taj model ima u rodicu :)

Slika

To je plan prostirija. Dnevni boravak se greje kaljevom. Ostale prostorije nemaju grejna tela. Klima bi isla u Sobu1.
Da li u kombinaciji sa kaljevom mogu da ocekujam da sve prostorije budu tople (znaci i hodnik i kupatilo) i sa kojom snagom klime.
Soba 1 ima oko 23m2, dnevni boravak 18m2, kuhinja 13m2, hodnik 8m2 i kupatilo 6m2.
Plan je da prosiri prolaz izmedju kuhinje i dnevnog boravka, pa da kaljeva greje to sve, ima ona kapacitet i za dnevnik boravak i za kunjihu, samu su problem mala vrata.

Ovo je manje vise privremen plan, za nekih max 2,3 godine, posle cega nameravam da konacno investiram u toplotnu pumpu i podno grejanje. Sad mi je to preskupo, a opet bih voleo i da je soba1 topla :)

Edit: Nisam dodao da su svuda okolo spoljni zidovi, sem sa gornje strane sobe1 (ta prostorija trenutno nije bitna), ali prilicno debeli, 50-60cm zemlje :
Jedina rupa u izolaciji je stara stolarija, koja je takodje u planu da se menja, tako da ce vremenom izolacija samo biti bolja.

Ulaz u kucu je naravno sa gornje strane hodnika, i imaju jedna kao terasna vrata u kuhinji na hodnik, koja planiram da zazidam, kada budem radio prosirenje/spajanje boravka i kuhinje.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Klima sa ili bez invertera, predlozi

Post od Xepoj87 »

Meni grejanje klimom nikako ne prija.
A sto se tice invertera,mislim da nemas potrebe za istim.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jedna 12-ica na levi zid sobe. Iskustvo sa grejanjem hodnika i kupatila ćeš imati kad ugradiš, gde god postoje vrata to je problem.
Od invertera je preporuka Fujitsu. Nažalost, u Rodi mislim da nećeš naći ništa pametno.

Prednost invertera je što imaju dovoljno snage na niskim temperaturama a troše malo struje.
Možda će i obična klima da radi na -7 ali neće davati npr. 3.1 kW uz COP 2.4 (dakle troši 1.3 kWh struje), i ići će često u defrost, u prevodu neće raditi dovoljno dobro da ugreje prostor. E sad, ljudi stavljaju neke grejače u spoljne jedinice pa malo bude bolje, ali i ti grejače troše struju itd.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slazem se sa svim,osim sto ce spoljna jedinica biti na tavanu,pa cenim da ce retko padati ispod nule.
Uvek je bolje inverter,ali ako su vec finansije problem,nije neophodno.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Spoljna jedinica na tavanu nikako nije dobra ideja jer ćeš očas posla ohladiti tavan. Spoljnoj jedinici treba izvor toplote većeg kapaciteta nego što je to tavan.
TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Evo slikao sam svoj TV i onaj problem sa "flekama" o kojima sam pisao. Ima li sanse?

Slika
Slika
Odgovori