Slovenija

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Re: Slovenija

Post od Skipper »

Heinz napisao:Kako smislen? Jedino da dovozi ljude u Galeriju.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pa kako drugačije, neće valjda da vozi na Adu Huju i one splavove.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U Beogradu bi mogle da budu stanice Zemun, Ušće, Dorćol, pančevački most, Višnjica, na Savi bi bile stanice Beton hala, most na Adi, blokovi, pa i Galerija, što da ne. Ima gradova gde je to deo gradskog prevoza, ide relativno često, obično budu stanice jedna sa jedne strane reke. Video sam i koristio to u Kopenhagenu, Njujorku, Londonu... Nemam naravno studiju isplativosti ali gledano sa stanovišta kolapsa u špicevima mogu da zamislim da takav prevoz ima smisla.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sigurno bi imalo smisla i bilo atrakcija turistima. Ja sam se u subotu vozio gondolom na reci u nekom turskom planinskom gradu koji je čitav u fazonu shut up and take my money za turiste, čisto, šareno, svuda nagazne mine da ti otmu lovu, a nije skupo. Hrana da ne spominjem, kafa, usluga, gradski prevoz za nas SF.

Što to ne može i ovde, samo zbog nas samih. Reke su skroz neiskorišćene sem za otpadne vode.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

grujicd napisao: 14 Okt 2025, 16:24 U Beogradu bi mogle da budu stanice Zemun, Ušće, Dorćol, pančevački most, Višnjica, na Savi bi bile stanice Beton hala, most na Adi, blokovi, pa i Galerija, što da ne. Ima gradova gde je to deo gradskog prevoza, ide relativno često, obično budu stanice jedna sa jedne strane reke. Video sam i koristio to u Kopenhagenu, Njujorku, Londonu... Nemam naravno studiju isplativosti ali gledano sa stanovišta kolapsa u špicevima mogu da zamislim da takav prevoz ima smisla.
Iz nigde u nigde, za nikog. Dodaj gondolu na Kališu, Košutnjaku, Avali.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Previše si negativan. Kažem da sam koristio u praksi u nekoliko gradova, i to svi imaju metro i odličan preostali saobraćaj. Rečni prevoz je dopuna, i naravno poželjno je da stanice budu integrisane u drumsku mrežu.

Kod nas bi imao još više smisla jer mi imamo kolaps saobraćaja u špicevima a nemamo metro da to zaobiđe.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Svaka usluga se moze prodati. Samo je važno dobro je prezentirati da informacija o ponudi dođe do ljudi.

Evo primjera reklame... dvije sisate plavuše sa štiklama nervozno čekaju taksi negdje uz Savu, ali taksi ne dolazi... odjednom se pojavi taxi boat, gliser s nasmiješenim kormilarom i spašava stvar u zadnji čas

Ili baba čeka negdje uz Savu (s jabukama u vrećici)i razmišlja kako najlakše do unuka,a kad ono dolazi neki deda s lulom ,brčinama i bradom u brodiću i spašava babu muka

Vizualizirate?

Sve se može
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ja bi to reklamu zamislio malo drugačije, sediš u kolima u špicu, svi nervozni, trube, ništa se ne mrda, a u drugom kadru taj isto lik šmeka te dve sisate plavuše dok brodom prolazi ispod Brankovog mosta na kom sve stoji. Ovi gradovi koje sam naveo nemaju male brodiće, to su malo veći brodovi za sto, dvesta ljudi. Pandan autobusa a ne taksija.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ovo mi je najjaca fora. Dolazio bih u bg samo da se vozim :D

960px-River-Ride_-_Budapest.jpeg
960px-River-Ride_-_Budapest.jpeg (227.48 KiB) Pogledano 543 puta
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Prije bih ušao u onaj bijeli u pozadini nego ovaj zuti, izgleda kao da će svaki čas potonuti
Odgovori