Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
mikip
Reactions:
Pridružio se: 01 Nov 2015, 13:10

Re: Kamera za kola

Post od mikip »

O.K. Koju onda kameru preporucujete...koja je best buy za snimanje na parkingu ?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

pandurska sa zumom :mrgreen: :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
mikip
Reactions:
Pridružio se: 01 Nov 2015, 13:10

Post od mikip »

Da li moze neka preporuka ?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Xepoj87 napisao:Dnevni primerak(stavite na 1440p):
https://www.youtube.com/watch?v=6bzPIIF-Oig

Nocni primerak(takodje na 1440p):
https://www.youtube.com/watch?v=lwxdprU ... e=youtu.be

Na oba sam namerno ostavio audio, pogotovo sto se nista vazno ne prica :)
Ostavio sam da bih istakao da i ako slabije snima audio, jako kvalitetno hvata sve, bez krcanja i probijanja mikrofona, kao na onom mom kinezu.
EDIT: Iskljucili mi audio na drugom zbog neke glupe pesme...
Moram staviti novi nocni snimak, juce sam video da sam na ovom snimku bas isprobavao 1080p rezoluciju i normaln quality, da nije na 1440p i super fine quality.

mikip, svejedno ti je koja, sve ce da snimaju, a sto vise para, to veci kvalitet.
Ja sam skapirao da je ova moja super, kada sam uporedio snimke sa mojom starom od 30e.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Koju samolepljivu traku da kupim da zalepim drzac kamere za soferku? Onaj vakumski otpada (kamera mi je na zadnjoj soferci, pa sada po ovom vremenu kad se stvori kondenz, popusti drzac i spadne sa soferke).

Jel to ona 3m traka? Gde to ima da se kupi (hteo bi bezbojnu ili crnu)? Kontam nju da nalepim na onaj silikonski deo drzaca (koji naleze na soferku) i onda zalepim za soferku. Sta kontate?

Inace, ona kamera sto mi je stigla, navodno g50 sa novatek 96650 cipom, ispostavilo se da je fejk, nije sa tim cipom (otvorio sam da vidim), otvorio sam dispute na aliju i epilog je da cu dobiti 15usd refund i zadrzacu kameru, pa cu nju iskoristiti za zadnju soferku, ja zadovoljan u sustini, na kraju ce me ona izaci 25usd (40-15usd).

Pre neki dan sam narucio ovu (za prednju soferku) link

Videcemo kako ce se pokazati, nadam se da ova biti sa novatek cipom.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Uzmi 770 profil trake, trpi niske i visoke temperature.

Sent from my Sony
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Jel mozes okaciti sliku te trake? Ja nem predstavu kako uopste izlgeda, jel nesto tipa u rolni kao izolirka ili selotejp? meni treba parce tj. krug tipa 3cm precnik :)
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Heroj,
Ne bih da ti kvarim zadovoljstvo ali snimak koji si postavio pokazuje ozbiljne anomalije u fokusu slike.

Evo na ovom frejmu (kliknite za otvaranje pune veličine) sam orijentaciono obeležio i opisao problem koji se više nego očigledno vidi:
Slika

Uzimam kao verovatnu opciju da je snimak dodatno umekšan (upropašćen) kompresijom youtube-a ... ali ovi "sektori" na datom frejmu su očito nastali zbog:
- decentriranog položaja sočiva kamere u odnosu na ravan video-procesora
- i/ili zbog loše podešenog fokusa ... koji je očito preblizu tj. kamera je trenutno "kratkovida".

Na internetu postoji već standardno mišljenje da ova kamera iz fabrike dolazi sa pogrešno podešenim fokusom i da je u većini slučajeva neophodno otvaranje kamere i pomeranje fokusnog prstena "na pravo mesto", ne bi li se na taj način prevazišao problem.

A da ne bi priča bila bez reference i primera ispravnog izgleda video-zapisa (naravno odgedati ga u 1080p), evo ti video i frejm sa moje kamere (Mobius Action Cam)
https://youtu.be/Y3qZb0b4Scw (kvalitet donekle umanjen youtube rekompresijom)
realni kvalitet se može videti na ovom frejmu izvađenom iz originalnog video-zapisa:
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

A evo kako izgleda i noćni snimak (naravno, youtube kompresija ga malo umekša):
https://youtu.be/Dz6AthzpLOY
realni kvalitet se može videti na ovom frejmu izvađenom iz originalnog video-zapisa:
Slika

Heroj,
Tvoja kamera očito ima bolji noćni mod tj. snima mnogo više detalja.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobro, ja nisam seckao najbolje delove video snimaka, generalno me zanima samo da nisam ispao magarac, pa bacio 65 dodatnih eura, ali definitivno nisam.

Nocni snimak cu tek da okacim u punom kvalitetu, ono je losiji kvalitet i niza rezolucija.

Ima dobre opcije kamera preko programa na kompu, zbog gpsa, kao recimo da na mnogo mapa(bing, here, google i jos mnogo njih) pratis snimak kuda si isao, stalna brzina(cak i kada nije upisana na snimak), ubrzanja sa svih strana, itd...

Sada mi ostaje da provucem i zalemim kablove, kao i da skinem od stare kamere i da prebacim na zadnju soferku, da se ne baci :)

Da li Vimeo ili neki drugi sajt sa pregledima video snimaka, mozda manje kompresuje?

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Probaj ali nisam siguran da bolje snimke daje.

poslato sa tt koristeći komši'n vajrles
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ni ja ne znam da li vimeo manje "kvari" video zapis tj. da li ima sajtova na kojima je tako nešto moguće.
Kao realna zamena, mogu se klipovi poslati na Dropbox ili mega.nz, a ovde samo postaviti link.

A što se tiče fokusa, misliš da je ipak u redu?
Verovatno si video/čitao o ovom problemu: (odmah posle opisa kamere, poglavlje Known problems) https://dashcamtalk.com/mini-0805/

Moj ceo snimak je istog kvaliteta (kao ovde dati primeri) a seckao sam noćni - da bih u kraćem klipu dao različite uslove veštačkog osvetljenja.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Naterao si me da ipak pogledam sta je lik radio za focus :D
Video sam clanak, ali nisam hteo da gledam rasklapanje.
Pokusacu sa promenom focusa na wide, pa ako ne uspe, rasklopicu je i namestiti, jer zasto bih imao losiji snimak zbog takve sitnice :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ssmo pažljivo prilikom moguće operacije: laka ruka i precizni alat, i nema ništa da je boli. :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nezan sam ja, nece nista da joj fali :D

Sent from my Sony
Odgovori