Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Putevi u Srbiji

Post od MAD MAX »

Samo čitam al ste se napljuvali!!! Svaka čast :klanjamse:
To što je se fizički sišlo sa auto puta, prošlo kroz portal sa 5 informacija, znak prestanak auto puta, 80, 60, 40, stop naplata putarine (sve dupli znakovi, kvaliteta max klase 3M folije, proizvodnje znakova"Boja" Sombor), dva fizička diskontinuiteta, što su označene niše, ofarbani zidovi a ludi kao pod drogom (da ne kažem drogirani i pijani) voze kao da je i dalje auto put, je za zabrinjavanje nas kao nacije.
Lepo je Drobnjak rekao "i ćorav bi video", a ja dodajem "da je hteo" :glavomuzid: Ovakvi isti idu punom brzinom na crveno svetlo i ubijaju....
Pitam vas šta bi bilo da je bio čovek u kućici za naplatu putarine? Ovakvih slučajeva je masa u eksplataciji auto puta.

Komitet za bezbednost saobraćaja je privatna institucije sudskih veštaka, koji za pare sve mogu, a koje predvodi Prof. Vujanić i njegov pi ar Damir Okanović inače pravnik po struci, a koji koriste svkau situaciju za sopstvenu promociju.

Uglavnom, svima vam čestitam na "objektivnim" komentarima.
Ja predlažem, da lepo pročitate sve što ste napisali, pa da lepo porazmislite još jednom!

EDIT:
Da ne bude nesporazuma, meni je muka kad vidim ubijenu životinju na putu, a kamo kad stradaju ljudi i to još mladi. Upravo zbog toga sam i napisao ovaj komentar, jer je krajnje vreme da svako preuzme odgovarajući deo odgovornost za svoje postupke, da se uvede red i smanje nesreće.
Poslednja izmena od MAD MAX u 27 Feb 2013, 21:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da je bila kucica bila bi i rampa, ovetljeno, onaj signal slobodno zauzeto, itd...neko bi sigurno i tad prosao. Iskreno, ne znam ni ovi sto su se polupali koliko su brzo isli, pretpostavljam da ima iznakova za ogranicenje, koji opet cesto i ostaju godinama bez potrebe, pa se ignorisu. Ovo je cena dugogodisnje zapustenosti i nediscipline, neminovno ce jos toga biti, a neki ce glavom platiti...na zalost.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mange, talasas kao okean...

1. Na tom istom auto-putu postoje na jednom ili 2 mesta oznake za suzenje iz 2 u jednu traku, ogranicenje pada na 80, a nigde ni jednog jedinog metra suzenja, radovi zavrseni pre xy meseci, ali je nekoga mrzelo da skine znakove. Ostalo im je nekoliko stubica za usmeravanje koji su skroz uz bankinu i ne znace apsolutno nista.

2. Kada vidis znak putarina tu postoje zuta svetla trepcuca, vidis oznake za trake, upaljena je sva signalizacija, rasveta itd.
Ovde kad je mrak sidjes sa auto-puta, vozis 80npr i odjednom se ispred tebe pojavi stub sirine vozila, a ti treba da gadjas traku koja je jedva za 30-40cm sira od auta sa obe strane.
Prvo da se razumemo, nisu svi Sumaheri. Drugo, niko ne ocekuje posle par znakova iz mrklog mraka da mu iskoci postavka za naplatnu stanicu kada nigde nema jednog zutog trepcuceg ili bilo kakvog dodatnog obelezja da su radovi na putu. Dovoljno je da je neko neiskusan vozac ili da su losi uslovi na putu i zavrsi se kako se zavrsilo.

Niko ovde ne kaze da vozaci maksimalno prilagode voznju uslovima, ali ne sme da se desi da zbog jedne greske pogines, a pritom ne manijacis.

I jos jednom, crvene strafte na stubovima nisu ni za ku*ac. Ne sijaju u mraku.

A Drobnjak je budaletina nenormalna koju treba poslati da radi u Sjenici na popunjavanju rupa.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Next
Znakovi - privremena signalizacija, se postavlja po odobrenju za određeni period vremena. Postoji svašta po Srbiji, ja to najbolje znam, ali svi smo dužni da se pridržavamo saobraćajnih znakova ma kakvi bili, postavljeni sa il ibez razloga, jer vozač ne može da zna razlog postojanja inače ne bi trebalo da postoje, pri čemu svaki znak predstavlja gornji limit, a ne donji. Može biti da je klizav kolovoz zbog lošeg asfalta a ti ne znaš iako si prošao 1000 puta, možda preti odron, iznenadno klizište, možda put nije tehnički primljen. Nepoštovanje saobraćajne signalizacije u ovom slučaju za vozača biće teško krivično delo, mada je on već kažnjen za ceo život. Kad čovek ovako radi, ne poštuje nešto jasno definisano mora prihvatiti i odgovornost.
Od svega ima bolje, da su postavljeni treptači bilo bi bolje, , ali u ovom slučaju, gde dnevno prođe bar 5 000 vozila, dva luda događaja.... Mnogo gore stanje je pred Horgošem, gde ovakve prepreke stoje na glavnom pravcu, bez bilo kakvog prinudnog usporenja, kao silaz sa auto puta, širenje u više traka i sl. I ja sam između ostalog prof. vozač kao i ti, pa neću da vodim bezrazložnu diskusiju i stavljam tačku na diskusiju po ovom pitanju.
Sećam se prošle godine na naplatnoj rampi NAIS kada se čovek "zakucao" sa nekih 150 u ovakav betonski štitnik, ubio se i rasturio naplatnu kućicu i povredio radnika. Ovo se redovno dešava, na žalost i dalje će...
Poslednja izmena od MAD MAX u 27 Feb 2013, 23:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Mesas babe i zabe.

Ta budala koja je sa 150 udarila u naplatnu pored sve signalizacije NIKAKO, ali NIKAKO ne moze da se poredi sa ovim slucajem u NS.

I mzoes slobodno da prestanes da branis raznorazne idiote, lopove, olose i ostala go*na koja treba da brinu o "bezbednosti" saobracaja, jer im je bitno samo da uzmu sluzbena kola i svoje sestocifrene plate, a njihov posao ce da radi neko drugi.

NE SME da stoji znak koji obelezava radove na putu ako tih radova nema i NE SME da se desi da imamo neobelezene radove.
Za takve propuste bih slao u zatvor odgovorne jer je to direkt delo protiv ugrozavanje javne bezbednosti u saobracaju.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Next
Sud će reći svoje. Ovaj može da prođe sa 1 godinom zatvora ako angažuje Vujanića i kane 10 000€
Lopovi, svi su u Srbiji lopovi, ovako ili onako pa i ti garant :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Za to sto si meni rekao da sam lopov mozes samo da dobijes prijavu posta, ali posto znam kakav si pacijent, nece ni to imati efekta.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Mange, polu čovek, polu Gps...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Može biti da Drobnjak i ovi što ih navodiš kao "lopingere" prijave tvoj post, ali bez efekta, verovatno :kezo: Tako nisi razmišlajo?
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Putevi u Srbiji

Post od MilisaV »

Kažu da je vlast ogledalo naroda.

Ako narod u proseku razmišlja kao MAD MAX, onda nije ni čudo što spodobe kao što su drobnjak i mrkonjić opstaju ovolike godine.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bez vređanja. :pravilnik:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ma da, Srbija je prekrivena izvrsnom mrezom autobahn-ova, tako da je stvarno cudno kad se ovako nesto na zalost desi.

ja svaki put kada sam prosao izmedju wannabe naplatnih rampi, uvek sam pomislio koliko je opasno. Em sto je usko, em sto je prilicno neravno.

Ako covek ne zna put, narocito kad se zaleti iz pravca NS, toliko je dobro obelezeno da me cudi kako se ovako nesto cesce ne desava.

P.S: mi imamo izuzetne strucnjake na svim poljima, ali nekako oni brzo zaborave svoju strucnost, cim se uvale na neku poziciju u SRB
What i do for the livin'? I live for the livin'.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Ako se neko osća uvređen, ja mu se izvinjavam jer to nije bio cilj.
Oću da kažem, dosta više "držite lopova", doći će nam to glave ljudi. U takvom sistemu se ne zna nikakva reda, odgovornosti. Nije Mrka došao na vlast glasom Mad Max-a, to vam garantujem. A čijim jeste??
Gosn Vujanić je jednom nedeljno u Novom Sadu, pa zašto on nije pre ove nesreće ukazao na ovaj nedostatak? Gde su bili policajci sa radarom na ovom mestu.... Zašto EPS gasi struju po raskrsnicama i tunelima? Zato što ne plaćaju struju??? Ko je pokrao kablove javnog osvetljenja??? Ko je pokrao trafo stanice iz tunela na obilaznici oko Beograda koji nisu zato osvetljeni??? I šta kad se opet čudo desi?? Ko je trebalo da pronađe lopove i nestalu opremu??? Ko krade treptače i barijere sa puteva?? zašto vozači ne poštuju saob. signalizaciju i žale se kad budu kažnjeni, daju mito??? Eto i neki odgovora... Ako bi vredelo da obesimo Drobnaka i da dobijemo dobre puteve, računajte na mene... ako....
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

da je samo par znakova sa ogranicenjem dovoljno ne bi svaka naplatna sijala ko bozicna jelka... ne razumem o cemu se ovde uopste prica, mesto je nebezbedno, nazalost i ljudi nepazljivi iz neopravdanih ili opravdanih razloga, i ima poginulih...i neko treba da snosi posledice...
a to da li ce sudovi nekog osuditi ili ne, nema veze sa tim da li je neko kriv... koliko smo puta videli, pa i ovde komentarisali kako se pravde nije ispostovala...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Mislim da kao sto su i mnogi rekli ovde, nebitno je da li je ta devojka vozila 100 ili koliko vec, bitno je to da stubovi nisu bili osvetljeni jasno, niti reflektuju svetlost. Da su bili LEPO osvetljeni i refleksivini, ona i da je ista 100 videla bi ih na vreme da uspori ili da prodje izmedju. Ovako na zalost bilo je sta je bilo. I krivicna odgovornost je na upravljacu puta to jest Putevima Srbije.
Odgovori