Ja sam linkovao vest u onda prokomentarisao "stiže još jedan HH dizel". Nisam ga poredio sa RS Trophy niti bilo šta slično već ga vidim kao konkurenciju npr. GTD. Razumem tvoj subjektivni osećaj kad kažeš da ti se ne svidja dizel u takvom autu kao i turbo benzinac ili automatski menjač ali to ne menja činjenicu da se radi o hot hatch-u sa dizel motorom... Osim ako Ford nije "zloupotrebio" ST značku u marketinške svrhe ali ja nisam tako razumeo vest...dragan napisao:Pa oko dizela se i vodi cela prica zar ne? Niko nije rekao da je st250 warm hatch. Nuega sa pravom porede sa opc,rs,gti ekipom, u koju dizel ne pripada, a to sto nosi tu znacku samo oznacava traljavost i halapljivost forda. Hh wannabe dizeli su odavno na sceni ali nikad nisu imali nekog posebnog uspeha iz mnogo razloga, bar kod ljudi koji se koliko toliko razumeju u kocije. I ja sam dok sam vozio jos caletovog stojadina video na parkingu megan 2rs dci ( koji je mnogo blizi hh-u ) i bio fasciniran ali se bajka brzo zavrsila
Ovde je st u nazivu samo degradacija prilicno uspesne fordove znacke.
Hot hatch
Re: AW: Hot hatch
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Hot hatch
gle sedišta, nema neke razlike napred i pozadi.. drž se za šta stigneš 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
nidza napisao:Najsvežije, Astra 1.6T sa 170KS vs Octavia 2.0TDI sa 150KS - kao da Octavia ima 50 konja više, a ne 20 manje
Jel to onaj novi 1.6t?
Astra je teska kao tuč, 1500+kg, i nema nesto puno Nm pa da da isti subjektivni osecaj kao tih 150 dizelskih.
Astra bez sport rezima deluje lenjo, ali sa sportom, kad je gas odzivniji, mnogo je lepsi osecaj.
Brzine idu u H-a !!!

Floyd napisao: Ja sam linkovao vest u onda prokomentarisao "stiže još jedan HH dizel". Nisam ga poredio sa RS Trophy niti bilo šta slično već ga vidim kao konkurenciju npr. GTD. Razumem tvoj subjektivni osećaj kad kažeš da ti se ne svidja dizel u takvom autu kao i turbo benzinac ili automatski menjač ali to ne menja činjenicu da se radi o hot hatch-u sa dizel motorom... Osim ako Ford nije "zloupotrebio" ST značku u marketinške svrhe ali ja nisam tako razumeo vest...
dragan napisao: Ovde je st u nazivu samo degradacija prilicno uspesne fordove znacke.
subjektivno, covek sa renaultkub hrvatska je u isto vreme imao clio 3 rs200 i megane 3 1.9dci. 215 vs 300 njutna, u voznji megane subjektivno mnogo brzi, sa drugarom probao na putu elasticnost oba auta u istim stepenima prenosa, megan ni u jednom nije iskocio napred, naprotiv... zato se i zove subjektivno...nidza napisao:Stilo 1.2 16v sa 80KS i moj bivši Stilo 1.9 JTD sa 80KS, ne biste verovali kolika je razlika iako dizel ima brzinu manje. Dapače, i 1.4 16v sa 105KS subjektivno deluje za klasu sporiji, iako štoporica na pravcu kaže drugačije - na stazi bih se kladio na dizel.
da ne sirim pricu dalje, osecaj ubija kako vara...
ne bih dodao nista. cak i medju hh automobilima slicnih performansi postoje razlike, g5gti i rs197 su na papiru gotovo blizanci u mnogo cemu, ali je pose voznje clia ftj-u prvi utisak bio da auto daje mnogo vise "trkacki" utisak nego golf... zamisli sad da tu ubacis nekog turbodizela...Markoni napisao:Nidzo ti si upravo krenuo na tu stranu jer ne poredis HH, vec neke benzince sa nekim dizelima. Ne moze dizel u klasi HHa ni priblizno doneti radosti i uzivanja nevezano na KS i Nm, upravo je izmedju svega ostalog i to njihova vrlina. Ja kapiram ljude koji voze dizele i svidja im se taj trip sa Nm, ali porediti ih sa nekim HH u kome je rasni benzinac nema mnogo smisla. Cak i Swift Sport moze mnogo vise radosti da donese od 2.0 dizela sa 170-180 KS...
Poenta je da je kod HH itekako bitno subjektivno. 
Objektivno će dizel u ST biti mnogo bolji auto za svaki dan, a subjektivno neće zaostajati za "originalom". Dapače.
Tapatalk Pro

Objektivno će dizel u ST biti mnogo bolji auto za svaki dan, a subjektivno neće zaostajati za "originalom". Dapače.
Tapatalk Pro
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
dok ne probas original pa vidis u kakvoj si zabludi ziveonidza napisao:a subjektivno neće zaostajati za "originalom". Dapače.
Tapatalk Pro

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nidzo ni jedan od tih koji si ti naveo nije HH pa poredjenje pada u vodu. Pa provozas i Cupru 1.8T 180 KS i onda ti bude jasno da nije. 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Megan je veci i tezi auto a pritom 70ks slabiji... ne da nisu za poredjenje, nego nisu ni blizu...dragan napisao:subjektivno, covek sa renaultkub hrvatska je u isto vreme imao clio 3 rs200 i megane 3 1.9dci. 215 vs 300 njutna, u voznji megane subjektivno mnogo brzi, sa drugarom probao na putu elasticnost oba auta u istim stepenima prenosa, megan ni u jednom nije iskocio napred, naprotiv... zato se i zove subjektivno...
da ne sirim pricu dalje, osecaj ubija kako vara...
U vezi ST-a... ako to bude isto sto i ST benzinac samo sa dizel motorom, ja ne kontam zasto ne bi mogao da se nazove HH isto kao sto je to Golf GTD. Ok, bice nesto sporiji ali sve u skladu sa snagom. Ja kontam zasto 120d nije HH iako je brzi od Golfa GTD ail ne kontam zasto insistiras na tome, da to nije i STd.
@Floyd
Svako ima svoju definiciju šta smatra hh-om i to je ono što pravi sve ove diskusije od početka teme a nesuglasice nastaju kad neko ne može da pronikne šta tačno drugi sagovornik misli pod svojom definicijom. Pa tako ti smatraš da GTD spada u HH a 120d ne, iako je 120 brži, dinamičniji, sa verovatno boljim kočnicama i naprednijim oslanjanjem ali eto nema značku i neke sportske detalje(iako može imati i značku i sportska sedišta i felne samo kad se doplati).
Skorašnja strana rasprave je dizel vs benzin gde jedni smatraju da dizel nikako ne može biti HH jer to nije prirodno
Ima i tu istine ali opet sve je krajnje subjektivno i ništa nije zapisano u kamenu.
Svako ima svoju definiciju šta smatra hh-om i to je ono što pravi sve ove diskusije od početka teme a nesuglasice nastaju kad neko ne može da pronikne šta tačno drugi sagovornik misli pod svojom definicijom. Pa tako ti smatraš da GTD spada u HH a 120d ne, iako je 120 brži, dinamičniji, sa verovatno boljim kočnicama i naprednijim oslanjanjem ali eto nema značku i neke sportske detalje(iako može imati i značku i sportska sedišta i felne samo kad se doplati).
Skorašnja strana rasprave je dizel vs benzin gde jedni smatraju da dizel nikako ne može biti HH jer to nije prirodno

Isto se osećaju kao kad vide fotku Andreja Pejića 

Moze svako da ima svoju definiciju ali to onda nije ozbiljna diskusijaftj napisao:@Floyd
Skorašnja strana rasprave je dizel vs benzin gde jedni smatraju da dizel nikako ne može biti HH jer to nije prirodnoIma i tu istine ali opet sve je krajnje subjektivno i ništa nije zapisano u kamenu.

Jasno je da je hot hatch po definiciji hatchback visokih performansi i tu se sva diskusija oko toga da li jeste ili nije zavrsava.
Problem je sto mnogi i dalje "zive u 80im" kad je nastao taj izraz i kad su, logicno (jer drugacije nije bilo moguce), svi HH-evi bili benzinci. Mnogi nece ili ne zele da shvate da su dizeli malo napredovali od tog vremena i da su danas manje - vise egal sa benizicima te itekako mogu da se porede, ugradjuju u sportske automobile itd.
Kako smo krenuli ovu temu, ispasce da su samo track day edicije, bez sedista na slikovima u stvari HH-evi