starac vujadin napisao:
..nisam jugostalgičar...manje više sve je bilo sranje sem muzike, sporta, bajadere i još poneke sitnice...ljudi mešaju to što su živeli sporije, spokojnije i srećnije nego sada pa krenu da veličaju Tita i YU ali ceo svet je tada živeo srećnije.
Šta ćeš više od ovoga što si nabrojao?

Šalim se, znam da su ljudi bili željni zapadne robe, pogotovo tehničke, ali postoji dobar razlog zašto je njen uvoz bio ograničen. Što se tiče nekih mnogo osnovnijih proizvoda, kao što su hrana i odeća, verujem da ćeš se složiti da su domaći čak bili kvalitetniji od uvoznih.
Ono čega se ja sećam, i što sam mnogo puta pisao na ovom forumu je da smo sa školom svake godine išli na rekreativnu nastavu na Hvar ili Brač, i to avionom. Sećam se i da je JAT leteo za Njujork, Čikago, Klivlend, Los Anđeles, Montreal, Dubai, Singapur, Kuala Lumpur, Sidnej i Melburn. Sećam se i da nam je zemlja bila velika, da se graničila za Grčkom i Italijom. Koliko sada granica treba preći da bi se otišlo od Soluna do Trsta? Zar vama nije uvredljivo što danas u Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju ne možete bez pasoša?
Sećam se i Komunističke partije Jugoslavije i njihovih kongresa, kulta Titove ličnosti i svakodnevnog života koji je bio prožet komunističkom ideologijom. Ali, uglavnom je bila reč o praznoj retorici. Svako malo inteligentniji je mogao to kompletno ignorisati i pri tome sasvim lepo živeti.
dragvorl napisao:Najjaci su mi ovi matori sto su krali po drzavnim firmama u to vreme, pijani odlazili i jos pijaniji se vracali sa posla, da stanemo na tome. I onda pocne prica, dizanje drzave, ne znam sta.

Bilo je takvih firmi i takvih zaposlenih, ali je pre reč o izuzetku nego o pravilu.