Ovakvim potezima se odrzava konstantna nestabilnost, to majmunima nije jasno. Covek podsvesno reaguje na drasticne promene u svom okruzenju, i ako su ceste i stihijske (fakticki pravilo kod nas), to deluje jako stresno na ljude. Ne kazem da se nikad nista ne sme menjati, ali ovakve izmene treba da budu predmet debele rasprave, a ne prelomi-preko-kolena.
Laki021 napisao:Ladno mi ruse pumpu a nisam ni znao... Dakle pre par dana zadnji put natocih na pecurci
Em mi je u komsiluku em je najpouzdanija pumpa u gradu te sam tu najvise sipao. Sad ce sagraditi neku kicericu
Znači ipak sam prošao pored tebe neko jutro u Veterniku
Ontopic:
Još nije kasno da natočiš neki kanister na pečurci, tebi bar nije problem kad imaš mesta u gepeku
Rakhil napisao:Ovakvim potezima se odrzava konstantna nestabilnost, to majmunima nije jasno. Covek podsvesno reaguje na drasticne promene u svom okruzenju, i ako su ceste i stihijske (fakticki pravilo kod nas), to deluje jako stresno na ljude. Ne kazem da se nikad nista ne sme menjati, ali ovakve izmene treba da budu predmet debele rasprave, a ne prelomi-preko-kolena.
rekao bih da im je to izuzetno jasno i da se tako radi namerno...
Urbanizuje se. Relativno mali grad, a imas bas sve. Smatram normalnim sto je dosadio meni ili nekim starosedeocima, ali svi koji dodju niko ne ostane ravnodusan.
Urbanizuje se na totalno pogresan nacin - u min 90% slucajeva gradnja mimo bilo kakvog urbanistickog plana (koji ni ne postoji). Sve u cilju punjenja necijih dzepova...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ni meni se ne dopada, mada ne živim u NS, ali sam relativno često gost i vidim kako se stvari razvijaju. Dešava se isto što i u Beogradu, samo što je manji grad pa se sve promene lakše uoče.
Delija napisao:NS je totalno otisao u q. Ni ne lici na onaj NS zbog kog sam dosao ovde da studiram i da zivim.
Meni je bilo jos gore jer sam rodjen ovde i pratio to sve iz druge perspektive i veoma me je pogadjala ta promena na gore. Siguran sam da je Novi Sad do '90 bio mozda i reper u evropi za grad velicine 200k stanovnika po sredjenosti, smirenosti, bezbednosti, zaposlenosti..itd. Kao sto i beogradjani govore i sirini Beograda '70-tih.
Medjutim vremenom sam oguglao i video da je to borba protiv vetrenjaca. Grad je danas duplo veci, pola stanovnika nisu odavde a i ovi sto su starosedeoci su promenili mentalitet. Zbog raznih stvari sam licno izgubio povezanost sa novim sadom i sve me manje tih X faktora vezuje za ovaj grad (osim porodice i posla). Ne bih imao nikakav problem da ga zamenim recimo ljubljanom koja je pandan po velicini a mnogo bolja u svemu ostalom i da ne pomislim vise na njega.