Računari
Re: Računari
Da li se nalazi na Asus spisku podržanih modula za tu ploču?
Opisacu malo detaljnije.
Racunar sam uzeo krajem 2013e godine i dodao jos 8gb ram 2015.
Ram je provjeren i ide uz ovu plocu. Od oktobra 2015e radi sve kako treba.
Znaci ovako, ram 1 & 2 su uzeta 2013e. ram 3 & 4 2015. Isti su modeli, jedina razlika je u verziji, 5.21 i 8.16.

Cim promjenim mjesto rama 2 racunar nece da upali tj butuje. Nebitno dali je ram 2 zamjenjen sa ram 1 ili sa nekim drugim.
CMOS je resetovan vise puta.
Racunar sam uzeo krajem 2013e godine i dodao jos 8gb ram 2015.
Ram je provjeren i ide uz ovu plocu. Od oktobra 2015e radi sve kako treba.
Znaci ovako, ram 1 & 2 su uzeta 2013e. ram 3 & 4 2015. Isti su modeli, jedina razlika je u verziji, 5.21 i 8.16.

Cim promjenim mjesto rama 2 racunar nece da upali tj butuje. Nebitno dali je ram 2 zamjenjen sa ram 1 ili sa nekim drugim.
CMOS je resetovan vise puta.
Jel radi kada stabis prve rame u slot 1 i 3 i druge u 2 i 4? Trebalo bi da iste stavis u isti kanal, dakle stare rame stavi u 1 i 3 slot, a nove u 2 i 4.
Ako ne radi, onda ti je otisao jedan ram modul, a i ovako je velika verovatnoca da je nesto ujeban, ali nedovoljno za reklamaciju, ako nece uvek da baguje.
Edit: sada vidim da si to i uradio, sto znaci da tako radi?
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Ako ne radi, onda ti je otisao jedan ram modul, a i ovako je velika verovatnoca da je nesto ujeban, ali nedovoljno za reklamaciju, ako nece uvek da baguje.
Edit: sada vidim da si to i uradio, sto znaci da tako radi?
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Xepoj87 - Radi i tako kako si objasnio. Evo sad vec par sati radi bez ikakvih problema, uglavnom obiljezio sam koji je stik, pa ako krene opet neki problem vidjecu da ga mjenjam.
Palo mi napamet da sam prije re-instalacije windowsa imao program Asus AI Suit II, tu je bilo nekih podesavanja CPU/RAM frequencies, ja sam to uvjek drzao na Auto.
Moze biti da je on nesto pobrkao oko overclocking rezima i slicno.
Palo mi napamet da sam prije re-instalacije windowsa imao program Asus AI Suit II, tu je bilo nekih podesavanja CPU/RAM frequencies, ja sam to uvjek drzao na Auto.
Moze biti da je on nesto pobrkao oko overclocking rezima i slicno.
Preporucio bi da pregledas kondenzatore napojne linije u neposrednoj blizini RAM slota. Pogledaj uz lupu.
Problem butovanja je cesto uzrokovan nedovoljnom filtracijom sto smeta radu memorije.
Ovo sve ako su korisceni elektrolitski kondenzatori, ako su cvrsti (solid) tip zanemari post ali probaj da svakako na osciloskopu pogledas oblik - postojanje smetnji na naponu 3.3 V jer moze i u samom ispravljacu da bude toliko veilika smetnja da ne uspe ploca da ispegla.
Ako nemas osciloskop mozes da probas RAM koji pravi problem u nekom drugom racunaru.
Problem butovanja je cesto uzrokovan nedovoljnom filtracijom sto smeta radu memorije.
Ovo sve ako su korisceni elektrolitski kondenzatori, ako su cvrsti (solid) tip zanemari post ali probaj da svakako na osciloskopu pogledas oblik - postojanje smetnji na naponu 3.3 V jer moze i u samom ispravljacu da bude toliko veilika smetnja da ne uspe ploca da ispegla.
Ako nemas osciloskop mozes da probas RAM koji pravi problem u nekom drugom racunaru.
Hvala za pomoc, probat cu jos ovako koji dan da vidim dal ce se problem vratiti.
Ima li ko iskustva sa access-om i vba-om? Treba mi pomoć za sledeću stvar.
Imam formu na kojoj cu raditi neki search ali da imam check box gde selekotvanjem istog postavljam filter na query, koji ce se raditi. Znaci npr ako cekiram chk box onda mi izlista sve recorde ali gde neki atribut zadovoljava kriterijum npr [query1].[Kolicina]= "Dovoljno" u suprotnom da izbaci sve.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Imam formu na kojoj cu raditi neki search ali da imam check box gde selekotvanjem istog postavljam filter na query, koji ce se raditi. Znaci npr ako cekiram chk box onda mi izlista sve recorde ali gde neki atribut zadovoljava kriterijum npr [query1].[Kolicina]= "Dovoljno" u suprotnom da izbaci sve.
Meni treba pomoć za vba za Excel. Command button koji će klikom na njega izvršiti prečicu alt + a + s + s tj sort by custom list.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
To mozws tako sto ces imati developer tab u excelu. Onda tamo imas record macro pa odradis sta hoces. Ali fajl se zove posle xlsm ne xlsx.
Sve sam to uradio ali ne radi. Možeš step by step objašnjenje?
Snasao sam se.
Application.Dialogs(xlDialogSort).Show
Application.Dialogs(xlDialogSort).Show
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Poludeo sam danas. Skinem offline mapu na google maps za bec (iphone) i dodjem u bec i navigacina se ponasa kao da nema offline mape vec ono standardno bez neta. Jel se desavalo nekome? Bas sam imao problema danas
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Meni se desilo na jednom telefonu, sreća pa sam imao drugi gde je radilo ok (inače nikada ne nosim dva telefona). Isto Beč, mada mislim da to nije bitno, nešto me pitao na tom telefonu gde je izgubio mapu, a ja bio u vožnji i nemam pojma ni šta je bilo pitanje, ni šta sam odgovorio. Nešto u vezi account-a. Posle toga sve otišlo do vraga.
Zato obavezno i dodatna aplikacija kao što je sygic ili neka slična npr here mape...
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
kod google mapsa mi odgovara sto uopste ne koristim adrese, vec samo nazive objekata koje posecujem, jer sve ima. Jesu i ove druge navigacije tako dobro opremljene? Danas sam obilazio IT shopove, i mnogo teze bi mi bilo da sam za svaki shop kucao adresu mesto samo imena radnje