36 komada si naručio, rudariš ili trguješ? Ja imam 460 I žalim što nisam uzeo 1050 (ti).
A koliko se to rudarenje isplati sada? Vrv dosta čim su navalili, ali koliko sam ja razumeo to može da splasne lagano kad hoćeš. Izgleda da je najbolje onima što trguju ili onima koji nikad nisu ni prestajali da rudare, pa su nagomilali tog Eth, pa sad lepo prodaju.
treba mi jedno sat vremena kompletno da ti odg na pitanje pa cu ti ukratko ti reci. Narucio sam 36 komada 570 da rudarim i jos 45 komada iz madjarske 580 asus rog strix da trgujem. Ali bojim se da ni od rudarenja ni od trgovanja nema nista, sve cu znati za par dana. Rudarenje po ovoj bolesnoj profitabilnosti ce da traje jos mesec-dva max. Rudarenje smatram pod tim sto iskopas to prodas po ceni koja se nudi u tom trenutku, bez taktiziranja. Sve ostalo je trgovina a ja se time ne bavim. Mada rudarenje je pilicarenje za novac koji se krece u trgovini. Naravno mozes ti i na malo da trgujes ali pricamo o tome da kupim koine za te pare za koje sam porucio karte. Posle tih msesec-dva rudarenja ce ostati samo najjaci i najpametniji rudari, jer ce se rudariti za 10x manje para nego sada. Mnogi nece ni moci da pokriju troskove
Svaka čast to je onda ozbiljna priča, pošto rudare ljudi sa 5,6 gpu haha. Nek je sa srećom. Pa da to su velike pare i za njih se može i trgovati bez zezanja sa opremom i nameštanjem svega. Eh ko je nabavio eth. pre pola godine...
Šteta što me to nije zanimalo pre To možda kad jednom opet padne eth. pa uzeti i nadati se skoku.
Da, tako sam i ja sad pročitao na nekom računarskom forumu, 4 usd jedna, ako si kupio 5 komada to je 20 dnevno recimo. A mašina sa njima te je izašla oko 2k evra? Znači treba 100 dana da povratiš uloženo Pa dobro nije loše, ali i zavisi šta će biti za mesec dana, pa kad je isplatiš zavisi kako ce da ide onda. Nzm ja ne bih imao hrabrosti.
Moj drug 'ulozio' soma na neke te alternativne koine i za manje od godinu dana izaso sa 25 u plusu. Klasicna mlm prevara al jbg on uze pare. Navodno da je saceko jos malo bio bi na 100+k.
Poslednja izmena od ftj u 08 Jun 2017, 22:31, izmenjeno 1 put ukupno.