Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Re: Stigla zima...

Post od YUgisa »

Ja sam iz zafrkancije isao 10km dalje od lokacije gde je predsednik pomagao zavejanima na autoputu, pre neku godinu. I onda eto bune se na stanje na auto putu, a niko nije ostao zavejan jos :kezo:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Da li je ociscen Beograd na vodi je bitnije pitanje , onda cemo znati i gde nam odlaze pare .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tamo redovno krpama brišu žardinjere.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

dekiv68
Reactions:
Pridružio se: 20 Mar 2013, 19:38

Post od dekiv68 »

Leti redovno brišu parkovske klupe, stolove i bandere rasvete, takođe odlepljuju žvake sa poda
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Saša napisao: 09 Jan 2026, 11:27 Mene lično vremenske (ne)prilike nikad ne bi odvratile od planiranog puta. Dobra oprema u autu i na autu, pun rezervoar goriva i lagano ako treba... :)

Gledam trenutno neke mini lopate za auto - moraću jednu kupiti i to ubaciti zimi u auto... :)
Ni mene ne plaši mećava, sneg i led. Plaše me budale koje ne znaju da voze ni po kiši i kojih ima previše. Dovoljno je da se jedan prepreči negde.
Da ne pričam tek o onima što ne drže rastojanje ni po ovakvim uslovima.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Nikad necu zaboraviti lika pre jedno 10ak godina, izleteo Golf 4, uspeo je tako da ga "naparkira" u kanalu da je nasadjen na prednji i zadnji branik i sva cetiri tocka u vazduhu. Pitam jel hoce da ga povezem do narednog sela, kaze ne, ako mogu da povucem :kezo: Reko to druze nema sanse Yugom da uradimo. Ali uspeo ga neko izvuci par sati kasnije kad sam se vracao. Mada bilo je veselo i pre nekih 15 godina, krenulo da mrzne i izlazim iz naselja Kula i vidim neka guzva, gledam sta se desava, a ono nekoliko auta u kanalu pored puta :kezo: Svi krenuli da ubrzavaju bez razmisljanja i op ode u kanal.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Zakon imamo al ga ne primenjujemo a tamo pise da je svako duzan da ocisti sneg i led ispred svoje zgrade, lokala, ograde, naravno postoje i kazne za nepostovanje toga ali...... ja pre neki dan bacam so ispred zgrade i lopatam, niko iz cele zgrade da izadje. Cude se komsije odakle mi toliko soli. Odete u opstinu i uzmete.
Podjimo prvo od sebe pa onda sudimo drugima.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Saša napisao: 09 Jan 2026, 11:27 Mene lično vremenske (ne)prilike nikad ne bi odvratile od planiranog puta. Dobra oprema u autu i na autu, pun rezervoar goriva i lagano ako treba... :)
Jednom smo hteli da skoknemo do Ljubljane na vikend, ali baš krenuo jak sneg. Nije mi bilo frka da li bi to mogao da izvezem, ali ako putuješ 10 sati umesto 5 sati to dosta menja isplativost takvog puta. Odustali.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Gaginh0 napisao: 09 Jan 2026, 06:05 Stvar je u tome da se "Oci" busaju u grudi, mažu narodu oči kako su zimske službe na vrhuncu zadatka, kako je sve prohodno, a vamo 90% puteva pod snegom i dalje. Mislim da nije neka nauka u 2026. godini imati dovoljno "grtalica" i soli makar za puteve prvog i eventualno drugog reda. Naravno da narod očekuje da budu ti putevi očišćeni, a ne samo centri većih gradova. Kao što očekuju 5G na celoj teritoriji Srbije, a ne samo u "krugu dvojke". :kezo:

Često nailazim na primere Srbija vs Rumunija, nisam nikada bio u Rumuniji ali ovo što vidim po slikama oni su ispred nas 20 godina. Nije više Čaušesku na vlasti... Mi možemo da se poredimo sa Makedonijom, Bosnom, Moldavijom, Bugarskom, to je naša takmučarska grupa.
Nije ni Rumunija Temisvar i Bukurest. Obisao sam kamionom dosta, i ko nije isao u istocni deo, taj ne zna sta je patnja i sirotinja. Ista prica kao i kod nas, tu gde se krecu turisti i veci gradovi koliko toliko usminkani, a Bosilegrad niko ne pita kako im je.
Tako i kod njih, nailazio sam na mesta gde je u centru mesta toliko krpacina na putu da sam mislio da se neko zeza, diler mi na ulici menja evro za lei, a pored puta strikovi razvuceni na dve pritke i vise gace i majice dok cigancici trce posred magistrale.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Gledam trenutno neke mini lopate za auto - moraću jednu kupiti i to ubaciti zimi u auto... :)
To za neku lopatu je i meni palo na pamet. E sad, smejaće mi se ljudi narednih nekoliko godina jer to nosim bez potrebe, al bože moj.😄
YUgisa napisao: 09 Jan 2026, 11:04 Ako mislis da za svako delo treba da postoji represija kako bi bilo ucinjeno, onda nam treba ozbiljnija diktatura. Mozda da pitamo Hrvatsku da nam pokloni jedno specijalno ostrvo.
Ne treba represija, treba odgovornost. A odgornost ide ruku pod ruku sa posledicama. Ako ne ispunjavaš svoje obaveze, opet odgovarajuće posledice - verovatno neki penali. A to nije isto što i diktatura. Diktatura je kad predsednik/premijer koji je odgovoran kaže "kriv sam, jbg", i nikom ništa.

Naravno, velik deo našeg naroda ne bi mogao da uoči razliku između represije i odgovornosti pošto je neodgovoran.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

trojanac napisao:
Geza napisao:Ne bih sutra baš na neki put.

Slika
Ne idem u Banat no u Srem. Znam da je najavljen minus noćas. Padavine tek sutra popodne po prognozama koje pratim. Računam da su glavni putni pravci dovoljno čisti da se može proći. Ne žurim pa videćemo.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Zemun polje ništa očišćeno. Stari novosadski autoput oko Metroa i taj deo ima snega po kolovozu. Autoput čist i suv. Isključenje sa autoputa prema Maradiku i Karlovcima isto čisto. Stari novosadski put čisto. Lagano stigao.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Gazu napisao: 09 Jan 2026, 13:53 Ne treba represija, treba odgovornost. A odgornost ide ruku pod ruku sa posledicama.
Ne treba meni zakon, da bih ja bio covek.

Ako ljudi uvek misle da mora poceti od onih drugih, nista se nece promeniti.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Saša napisao:Mene lično vremenske (ne)prilike nikad ne bi odvratile od planiranog puta. Dobra oprema u autu i na autu, pun rezervoar goriva i lagano ako treba... :)

Posle PreCednik da spasava

Slika

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Avantura ljudi, gde vam je avanturistički duh? :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ChobbyNS napisao: 09 Jan 2026, 13:51 Nije ni Rumunija Temisvar i Bukurest. Obisao sam kamionom dosta, i ko nije isao u istocni deo, taj ne zna sta je patnja i sirotinja.
Prošle godine, tj pretprošle već, sam prvi put išao u Temišvar. Ona magistrala od Vršca prolazi kroz neka sela koja izgledaju gore od naših. A i sam Temišvar mi nije legao nimalo.
Odgovori