Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od perfiko »

Znao sam. I vi ste na budžetu. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Socijalisticki pristup :)
A opet, sve moderno, napredno i kvalitetno... Kako? Znaci, moze :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Propuštena je šansa da se iskoristi momentum sa početka veka. Plašim se da nekog pametnog izlaza i nema.

Nije samo suština povećati izvoz, treba na neki način podmiriti i sopstvene potrebe - mi danas uvozimo sve živo, uključujući meso, mleko, poljoprivredne proizvode. Firme su prodate, sve koje su pravile plus, prodate su i one koje su tu tavorile na nuli. Gubitnici su i dalje ostali na grbači svih nas. Sistem ne postoji - pre svega sistem kvalitetne naplate PDV.

Kod nas je princip da ljudi duguju doveka, a posle im se oprosti dug. Magarci plaćaju, tj oni koji vredno rade i imaju dobra primanja, na kraju prsnu, jer ne možeš uvek druge da finansiraš. Koliko rekoše da je nešto malo ljudi u PDV evidenciji koji plaćaju ekstra porez, nešto smešno. Niko nema muda od dosadašnjih vlasti da istraži imovinsko stanje građana i da ispita poreklo novca. Ako ne možeš da dokažeš poreklo - sve treba oduzeti.

Dolazimo u situaciju da ekstra porez na primanja plaća samo šaka srećnika koji mogu na kredit od 20-30 godina da kupe neki stan, eventualno novi auto nižeg ranga. Kao pretplata za TV, ko je plaćao magarac, ko nije taj je ispao pametan. Tako je i za sve ostalo, odlaži, zamajavaj, izgubi se u papirologiji.

Kad se moglo, nisu urađene reforme. Sad je već prekasno. Ja sad gledam samo svoje dupe, a i dalje sam dovoljno glup da plaćam sve svoje obaveze prema državi. Otprilike se radujem što imam čime sve to da platim, a od onog što mi ostane baš lepo skromno živim.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jedno je pitanje da li smanjenje plata i penzija moralo da se uvede tj da li je to najboja mera ili postoje druge koje bi dale isti ili bolji efekat.

Drugo pitanje je koje su posledice, a posledica će verovatno biti.
Smanjenje plata če pre ili kasnije dovesti da najbolji ljudi odu, ali to je tržište i to je ok.
Veći problem je sa smanjenjem penzija. Penzije su stečeno pravo i nisam siguran da mogu da se smanjuju na ovaj način. Bojim se da će jednog dana država morati da isplati razliku, kao što će verovatno morati da isplati zaposlenima razliku za solidarni porez.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Smanjenje penzija se zove bankrot. Penzije su obaveze za drzavu, a po definiciji ako nisi u mogucnosti da finansiras obaveze, ti si bankrotirao.

U Bosni su isto bili zahebanti, nakon poplava odlucili su da za 25% smanje ugovorom dugorocno garantovane subvencije za proizvodnju obnovljive energije, sad logicno neko treba da ih tuzi Strazburu da bi se namirio...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

schonenk napisao:Ne ide se napred bacanjem putnika sa broda. Izgleda da nikada nije kriva vlast sto ne zna da pokrene privredu, nego su krivi gladni i bedni?
Ti koje treba baciti sa broda su daleko od gladnih i bednih...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Paja napisao:Bojim se da će jednog dana država morati da isplati razliku, kao što će verovatno morati da isplati zaposlenima razliku za solidarni porez.
Pa naravno da ce padati tuzbe :)
Ne znam da li si upoznat sa slucajem vojnih penzionera...

http://www.blic.rs/Projekat-EU/487076/D ... nzionerima
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Naravno da znam. Presuđuje se sve u 16 u korist vojnih penzionera.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Smanjenje plata i penzija je pokazatelj koliko je ova drzava nesposobna za bilo sta. Postoje mnoge druge mere koje bi napravile vece ustede i pokrenule stvari ali oni ne zele i nisu spremni da to rade.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Paja napisao:Jedno je pitanje da li smanjenje plata i penzija moralo da se uvede tj da li je to najboja mera ili postoje druge koje bi dale isti ili bolji efekat.
Ljudi, para nema. Ovo je zahtev MMF, jer ne možemo da povećamo prihode. Dakle, onda smanjite rashode.
Verovatno će državu ovo skupo da košta, ali ako hoćemo još neke kredite i pomoći nema nam druge.
Laki021 napisao:Smanjenje penzija se zove bankrot. Penzije su obaveze za drzavu, a po definiciji ako nisi u mogucnosti da finansiras obaveze, ti si bankrotirao.
Ne bi možda bile obaveze za državu da postoji neki fond, nego se penzije dotiraju iz budžeta. A para nema. I onda se vraćamo na početak.
Zašto ja ne mogu da uplaćujem penziono u svoj neki fond, a ne u PIO, jer će meni sadašnji penzioneri pojesti sve pare dok je odem u penziju.

S druge strane, ljudi su uplaćivali šta je trebalo u PIO, a sad im smanjuje penzije. Na kraju ko zna šta će biti do novembra, ako i tada ozvaniče mere.
Ekipa na vlasti je katastrofalno smešna, to je valjda jasno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali je na vlasti
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

"Kadar" im je kaNtastrofa... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Pravo u srz. Potpisujem.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Heinz napisao:
Paja napisao:Jedno je pitanje da li smanjenje plata i penzija moralo da se uvede tj da li je to najboja mera ili postoje druge koje bi dale isti ili bolji efekat.
Ljudi, para nema. Ovo je zahtev MMF, jer ne možemo da povećamo prihode. Dakle, onda smanjite rashode.
Verovatno će državu ovo skupo da košta, ali ako hoćemo još neke kredite i pomoći nema nam druge.
Laki021 napisao:Smanjenje penzija se zove bankrot. Penzije su obaveze za drzavu, a po definiciji ako nisi u mogucnosti da finansiras obaveze, ti si bankrotirao.
Ne bi možda bile obaveze za državu da postoji neki fond, nego se penzije dotiraju iz budžeta. A para nema. I onda se vraćamo na početak.
Zašto ja ne mogu da uplaćujem penziono u svoj neki fond, a ne u PIO, jer će meni sadašnji penzioneri pojesti sve pare dok je odem u penziju.

S druge strane, ljudi su uplaćivali šta je trebalo u PIO, a sad im smanjuje penzije. Na kraju ko zna šta će biti do novembra, ako i tada ozvaniče mere.
Ekipa na vlasti je katastrofalno smešna, to je valjda jasno.

To si dobro primetio, mnoge sada stvari se desavaju po direktivi iz Evrope i MMF-a, ima tu i dobrih i losih stvari.

A ovo za penzije, pa to je bese bio Radulovicev plan, pa je u novinama odmah sutra izaslo, svi cemo imati penzije 200e!!!!!!!! Razapeli coveka dok si reko keks, i sta ce pokupio se i otisao, a upravo je to bila ideja, samo deo odvajas u drzavni fond, cisto da ne budes socijalni slucaj, a ostatak uplacuj gde hoces. Ali neee, bilo je oce da nam smanje penzije na 200e svima!!!!!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ali to je bilo pred izbore.
Odgovori