Naplatne rampe koje nikad nisu radile na ulazu u Banjaluku su izgrađene pre 3-4godine,nikad nisu radile, trebaju da se sklone, ali je pitanje kada će se to desiti. Napravljene su jer je formirano novo preduzeće "Autoputevi RS" a koji su se popičkali sa već postojećim preduzećem JP "Putevi RS" oko toga ko će naplaćivati putarinu, i kako će deliti lovu.nikaragva napisao:Sad sam procitao za neku nesreću kod naplatne rampe kod Niša.
Da li je to naplatna rampa u nivou autoputa, tzv. otvoreni sistem naplate?
Uvek me jeza prođe kod tih naplatnih rampi. Tako su sad naravili kod Banja Luke, pajseri. Stalno pazim da idem na neku kućicu u kraj, nikad u liniji sa putem.
Jer uvek mi ova scena bude pred očima:
https://www.youtube.com/watch?v=9-5TWNSBF6E
Fora je što se na tom mestu dogodio već veliki broj nezgoda, ali njih baš briga.
A biće ih još, jer na tom mestu često budu trke dva automobila koji se takmiče koji će proći što većom brzinom kroz rampu! Pri velikoj brzini Treba centrirati izmedju onih betonskih blokova, a pored same kućice nije asfalt nego beton koji je jako klizav, a posle kućice su dva šaht slivnika koje moraš zaobići da auto ne bi poskočio i izgubio kontrolu nad vozilom.