Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Ne brže od života!

Post od member »

nikaragva napisao:Sad sam procitao za neku nesreću kod naplatne rampe kod Niša.

Da li je to naplatna rampa u nivou autoputa, tzv. otvoreni sistem naplate?

Uvek me jeza prođe kod tih naplatnih rampi. Tako su sad naravili kod Banja Luke, pajseri. Stalno pazim da idem na neku kućicu u kraj, nikad u liniji sa putem.

Jer uvek mi ova scena bude pred očima:

https://www.youtube.com/watch?v=9-5TWNSBF6E
Naplatne rampe koje nikad nisu radile na ulazu u Banjaluku su izgrađene pre 3-4godine,nikad nisu radile, trebaju da se sklone, ali je pitanje kada će se to desiti. Napravljene su jer je formirano novo preduzeće "Autoputevi RS" a koji su se popičkali sa već postojećim preduzećem JP "Putevi RS" oko toga ko će naplaćivati putarinu, i kako će deliti lovu.
Fora je što se na tom mestu dogodio već veliki broj nezgoda, ali njih baš briga.
A biće ih još, jer na tom mestu često budu trke dva automobila koji se takmiče koji će proći što većom brzinom kroz rampu! Pri velikoj brzini Treba centrirati izmedju onih betonskih blokova, a pored same kućice nije asfalt nego beton koji je jako klizav, a posle kućice su dva šaht slivnika koje moraš zaobići da auto ne bi poskočio i izgubio kontrolu nad vozilom.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ok, šta sa položajem? Niš vs S. Pazova? Na koji si nivo mislio?

TT
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

@member
Napravili su pajseri sad nove iste takve, samo malo dalje :)
Tako da praktično prolaziš kroz dve naplatne rampe.

@Heinz
Nemam pojma kakva je ta kod Niša, davno sam tuda prolazio.

Da li znaš kakva je rampa pre Batrovaca, na autoputu BG-ZG?

Ako zaspeš za voladnom kamiona, proletećeš kroz nju. Doduše tu ne znam da li je moglo drugačije.

E sad da li znaš kakve su naplatne rampe na tom istom autu putu na raznim izlazima od BG do ZG?

Evo primera:

Slika

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Paja napisao:Na auto putu je stanje poluhaotično. Puno je sporih vozila, ne samo kamiona, nego i ljudi sa običnim i kamp prikolicama, koji voze dosta ispod normalne brzine, pa stalno neko izleće u levu. Problem je što je razlika u brzinama dve trake velika pa se stalno nabada kočnica ako se forsira leva.
U levoj je brzina do 120, u desnoj kamioni i ostali imaju normalne brzine 80-100. I nije neka tako drasticna razlika cak ni kada se u levoj vozi nesto brze, do 140 ne verujem da ima auta koji ima problem sa kocenjem.
Ja drzim brzinu oko 130-150 pa ni letos nisam imao nijednu situaciju da nabadam kocnicu.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Na toj novoj rampi se naplaćuje prolaz, i ona pripada: "APutevima RS ". Ona stara rampa koju sam opisao treba da se ukloni, ali to će biti na leto kukovo :)
Isto tako, čitavom dužinom tog puta su postavljeni dupli delta blokovi između traka. Dupli trošak. Nisu oni pajseri, znaju oni vrlo dobro sta rade. Ovi Vučić-evi govnari su male mace za Dodikovu ekipu i još uvek nisu dosegli taj stadijum pljačke.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, praktično možeš doći do Laktaša i dalje cepaš za džabe :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

ljubitelj napisao:
Paja napisao:Na auto putu je stanje poluhaotično. Puno je sporih vozila, ne samo kamiona, nego i ljudi sa običnim i kamp prikolicama, koji voze dosta ispod normalne brzine, pa stalno neko izleće u levu. Problem je što je razlika u brzinama dve trake velika pa se stalno nabada kočnica ako se forsira leva.
U levoj je brzina do 120, u desnoj kamioni i ostali imaju normalne brzine 80-100. I nije neka tako drasticna razlika cak ni kada se u levoj vozi nesto brze, do 140 ne verujem da ima auta koji ima problem sa kocenjem.
Ja drzim brzinu oko 130-150 pa ni letos nisam imao nijednu situaciju da nabadam kocnicu.
Ja sam danas od Bgd do Malog Pošarevca imao bar po deset kočenja.
Nije problem što neko pređe u levu, problem ješ to to uradi malom brzinom i održava tu brzinu i u levoj pa tera celu kolonu da koči. Migavci, retrobvizori i sl se ne koristi.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Milos napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/582862 ... riji-covek

Svaki dan neka ovakva vest...
Strasno, ovih dana poludelo sve. Juce se dogodilo 113 saobracajnih nezgoda, 60 lica je teze i lakse povredjeno, a cak 6 je poginulo. Nije odavno bio ovako veliki broj, dnevni prosek je 1.3 osobe koliko se secam prema poslednjem izvestaju. Kako god, previse je.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Nije ništa poludelo nego se na najbrutalniji način dokazuje činjenica da ljudi u Srbiji ne znaju da voze u gužvi
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Paja napisao:
. Migavci, retrobvizori i sl se ne koristi.
Tu je po meni veci problem nedostatak vozacke kulture i bahatosti nego sama brzinska razlika.
Ima tih vozaca koji su sebicni i ako vec vide kolonu umesto da sacekaju i propuste preseku sa svojim tempom.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ma ne smeta meni kad neko uleti u levu. Nekom mora da istrči jer su gužve.
Smeta mi što to uradi bez migavca i bez ubrzavanja.
Bem mu sve, pa nije leva traka za 110 na tempomatu.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ja sam ubedjen da taj tempomat koliko pomaže, toliko je i opasna stvar :-|
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja sam i bezbedniji sa tempomatom.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

nikaragva napisao:Jer uvek mi ova scena bude pred očima:
https://www.youtube.com/watch?v=9-5TWNSBF6E
Ovo je lažnjak.
Gledajmo sliku po sliku. Sam snimak nesreće se sastoji od samo 3 slike (ključni kadrovi, ostalo je nebitno):
01
Slika
02
Slika
03
Slika
još nekoliko kadrova iza ovoga je sve razmazano, pa ih je nepotrebno pokazivati.

Da li tebi ono što vidiš na 2. i 3. snimku deluje realistično (način na koji se auto raspada i nestaje i sve što se tu vidi)?
Odgovori