Sport
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Sport
Samopolako, nisam mislio da nema, ali da su po mom iskustvu u velikoj manjini. A opet, stereotipi ne nastaju slučajno, išao sam u srednju gde sam svakodnevno vidjao i znao mnoge navijače iz Kenjaj i Hijena, i ne mora niko da mi kaže da je po sredi nekakav stereotip, svi se drogiraju, nose noževe, i više puta su meni kao dečaku uzrasta 15-18 godina neposredno nudili da mi prodaju drogu, konkretno marihuanu, kokain i spid. Tako da me mante tih prosvecenih što idu da se biju i borave u prisustvu ovakvih likova koje sam pomenuo. Jednom sam bio na utakmici, Partizan Unikaha pre 5-6 godina, i tamo nije bilo ničeg lepog za videti. Urlanje, lupanje, i gomila pijanih i drogiranih likova koji traže frku. Jedno je voleti sport i klub, a drugo ubeđivati okolo da postoji neki stereotip o prosečnom navijaču.
Vladapetr, davno si se spustio ispod granice nužne za uljudnu i kulturnu komunikaciju, pa kao što sam ranije napomenuo, neću odgovarati na tvoje postove, a u moju pravilnu ocenu me ubeđuješ skoro svakim novim napisanim postom. Koliko je neuspešan ceo sistem govori i to ko se sve danas sme nazivati profesorom.
Vladapetr, davno si se spustio ispod granice nužne za uljudnu i kulturnu komunikaciju, pa kao što sam ranije napomenuo, neću odgovarati na tvoje postove, a u moju pravilnu ocenu me ubeđuješ skoro svakim novim napisanim postom. Koliko je neuspešan ceo sistem govori i to ko se sve danas sme nazivati profesorom.
Kakvi đaci takvi profesori, ili obrnuto svejedno. Jedno bez drugog ne postoji.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Profesorom se ne možeš nazvati, tu titulu dobiješ od drugih. Naravno da je to nepojmljivo lokalnoj ekipici koja izmedju sebe deli etikete po principu "ja tebi serdare, ti meni vojvodo" 
Situacija u kojoj i priču o sportu svedete na vodjenje nekih ličnih ratova je najbolja ilustracija ovoga o čemu pišem...

Situacija u kojoj i priču o sportu svedete na vodjenje nekih ličnih ratova je najbolja ilustracija ovoga o čemu pišem...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
@ Uroše
Ne tvrdim da su navijači neka divna i obrazovana stvorenja ali nisu baš ni takvi kakvima ih predstavljate.
Kod mene u kraju su nekoliko taksista rasturali drogu, jel to razlog da sve taksiste označimo za dilere-nije!
Juče je osuđen pravosnažno profesor koji je dilovao i konzumirao drogu u školi.
Možda najbolji primer stereotipa kojeg sam se setio je gostovanje nekoliko navijača na B92 pre nekoliko godina i čuvena rečenica momci ovde nema piva.
Kao da su oni došli tu da piju pivo i kao da pivo piju stalno.
@veljo
Verovatno misliš na Megatrend i pošast koju je napravio i donekle si u pravu. Taj Megatrend radi 20 godina nije on od juče.
Ali ima huligana koji su završili državne fakultete.
I nije to samo primer kod nas, u mnogim Evropskim državama je tako.
Ne tvrdim da su navijači neka divna i obrazovana stvorenja ali nisu baš ni takvi kakvima ih predstavljate.
Kod mene u kraju su nekoliko taksista rasturali drogu, jel to razlog da sve taksiste označimo za dilere-nije!
Juče je osuđen pravosnažno profesor koji je dilovao i konzumirao drogu u školi.
Možda najbolji primer stereotipa kojeg sam se setio je gostovanje nekoliko navijača na B92 pre nekoliko godina i čuvena rečenica momci ovde nema piva.
Kao da su oni došli tu da piju pivo i kao da pivo piju stalno.
@veljo
Verovatno misliš na Megatrend i pošast koju je napravio i donekle si u pravu. Taj Megatrend radi 20 godina nije on od juče.
Ali ima huligana koji su završili državne fakultete.
I nije to samo primer kod nas, u mnogim Evropskim državama je tako.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Koliko ja kapiram, a i svako ko procita sa pola mozga, Uros misli na vecinu. Vecina ljudi koji se deklarisu kao Navijaci sa velikim N nisu ljudi koje bi svi zeleli za komsije, kolege ili rodbinu, prosto je tako. NARAVNO da ce postojati izuzeci na obe strane, i to je ok, ali vecina ostaje vecina.
Jebiga, nije isto da odes na istok/zapad da grickas semenke i gledas fudbal sa klincima ili da ides na sever/jug da si na 20 metara od Ivana Bogdanova. Ja bio na oba mesta vise puta, da ne bude da pricam napamet, i garantujem da se ovi sa istoka i zapada bas i ne deklarisu kao navijaci. Problem je kad pocnes sebe da definises kao navijaca, kad to makar i delom postane tvoj identitet - onda upadas prosecnom posmatracu u odredjenu kategoriju i mozes do sutra da kukas da je to etiketiranje kad jebiga, Ivan Bogdanov itd.
Dakle, ljudi koji idu da gledaju fudbal i bodre tim su ljubitelji sporta, ljudi koji su spremni da se biju za svoj tim su ljudi sa kojima pristojni ljudi ne zele da imaju kontakt, neverovatno mi da se to relativizuje.
Jebiga, nije isto da odes na istok/zapad da grickas semenke i gledas fudbal sa klincima ili da ides na sever/jug da si na 20 metara od Ivana Bogdanova. Ja bio na oba mesta vise puta, da ne bude da pricam napamet, i garantujem da se ovi sa istoka i zapada bas i ne deklarisu kao navijaci. Problem je kad pocnes sebe da definises kao navijaca, kad to makar i delom postane tvoj identitet - onda upadas prosecnom posmatracu u odredjenu kategoriju i mozes do sutra da kukas da je to etiketiranje kad jebiga, Ivan Bogdanov itd.
Dakle, ljudi koji idu da gledaju fudbal i bodre tim su ljubitelji sporta, ljudi koji su spremni da se biju za svoj tim su ljudi sa kojima pristojni ljudi ne zele da imaju kontakt, neverovatno mi da se to relativizuje.
Gledao sam neku emisiju davno, o engleskim hiliganima. Tamo je baš bilo reči o tome, kako se među njima nalazi dosta školovanih lica, kao što su doktori, hirurzi, advokati, profesori, ...
Oni su to opisali kao način života. Dok je to nekom možda potreba da se malo istrese
Oni su to opisali kao način života. Dok je to nekom možda potreba da se malo istrese

- samo polako
Nose isključivo firmiranu garderobu itd itd 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Upravo to, da bi neko bio obrazovan covek nije dovoljno da samo zavrsi fakultet. Ta "subkultura" kako god, nametnuta od srtane drustva i oktuzenja, je vid primitivizma koji se svodi na jedan klosarko-parazitsk nacin zivota.Velja napisao:Sve ovo što ste napisali o visokoobrazovanim huliganima samo govori o kvalitetu našeg školstva i kriterijumima koji tu postoje.
- samo polako
Ali zato NASA i MIT može.
Srbima smetaju i Romi za komšije, ne vole nešto ni azilante...
Srbima smetaju i Romi za komšije, ne vole nešto ni azilante...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Sto se tice stereotipa, izuzeci ne cine pravilo 
"zašto bi obrazovanje bilo obavezno, Mica sa pijace sve zna a nema ni osnovnu a moj drug ima fax a glup je" ili "čemu zdravstveno, čemu vakcinacije? Imam druga, spava sa zmijama a jede šišarke sa zemlje pokupljene i nikad mu ništa nije bilo..."
Послато са GT-N7100

"zašto bi obrazovanje bilo obavezno, Mica sa pijace sve zna a nema ni osnovnu a moj drug ima fax a glup je" ili "čemu zdravstveno, čemu vakcinacije? Imam druga, spava sa zmijama a jede šišarke sa zemlje pokupljene i nikad mu ništa nije bilo..."
Послато са GT-N7100
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V