Ne brže od života!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Ne brže od života!
Ne prepoznajem kola sa snimka, al ako je neki kinez onda je raspadanje sasvim ocekivano 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jedan update u vezi nezgode koja se desila kod Pozarevca sa pre neki dan. Vozac je bio pod dejstvom alkohola, 1.2 promila. Ne seca se nicega, barem tako tvrdi. Ne zna ni da li je bio vezan ili ne.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Strašno, ko zna sa koliko je promila započeo vožnju, kada je toliko pokazala kontrola (koja često bude i dosta posle nesreće). Tolko pijan-na ovakvim teperaturama
pa na put.

Apsolutno nebitno.maxer napisao:Ovo je lažnjak.nikaragva napisao:Jer uvek mi ova scena bude pred očima:
https://www.youtube.com/watch?v=9-5TWNSBF6E
Gledajmo sliku po sliku. Sam snimak nesreće se sastoji od samo 3 slike (ključni kadrovi, ostalo je nebitno):
još nekoliko kadrova iza ovoga je sve razmazano, pa ih je nepotrebno pokazivati.
Da li tebi ono što vidiš na 2. i 3. snimku deluje realistično (način na koji se auto raspada i nestaje i sve što se tu vidi)?
To je prvi snimak koji sam dobio na google.
Nadji prvi pravi snimak, pa postavi njega, poenta je ista.
Ljudi ne znaju da voze op AP,cas ide 150 pa posle 2 km je na 100km/h.Sta je u njihovim glavama to ni sam bog ne zna.
Iskacu u levu kao ludi,voznja ili 100 da te svi preticu ili preko 130 km,ako si na 120 imas stalno kocenje.
Iskacu u levu kao ludi,voznja ili 100 da te svi preticu ili preko 130 km,ako si na 120 imas stalno kocenje.
Leva traka i nije za vožnju nego za preticanje, a žmigavci su nažalost opšta nepoznanica na putu. A da je katastrofa izbog večeh broja turista, koji opšte ne znaju da voze istina je..ja sam danas na potezu od 50km avtoputa između Celja i MB video toliko gluposti da bi mogao knjigu da napišem...a to je samo jedna vožnje, kde su tek ostalePaja napisao:Ma ne smeta meni kad neko uleti u levu. Nekom mora da istrči jer su gužve.
Smeta mi što to uradi bez migavca i bez ubrzavanja.
Bem mu sve, pa nije leva traka za 110 na tempomatu.

Vala bas. Dosta vozacki nekulturnih vozaca. Niti imaju obzira za voznju levom konstantno a ni kada.preticu. ako npr ja sustizem vozilo u svojoj (desnoj traci), a iza mene u levoj stize auto. Ja svojim tempom ili malo brzim ne mogu da preteknem vozilo, a da ovaj iza ne ukoci tada sam ja taj koji treba da saceka. Dok na autoputu u sloveniji, hrvatskoj i srbiji se ne poštuje.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Velika greška je sto ljudi ne gledaju u retrovizor, ni u levi, a u desni je pojava kada pogledaju. Desi se greška, uđe ti u mrtav ugao, pa ga ne vidiš, to se i meni dešavalo za mog vozačkog staža. Ali govorim o situaciji kada pretičem levom trakom i veoma sam daleko od vozila koje mi je uletelo u traku. Tako da ako je pogledao levi retrovizor, teško da me nije video. A preticanje sa desne trane je opasno, bas iz razloga sto se ljudi ne nadaju i ne gledaju desni retrovizor. I po propisu ako je vozilo iza vec u preticanju, ti ne smeš da krećeš u isto.
- Mladen7
Strašno
Ima fora i što se pojasa tiče, većina vas to zna, al da pomenem.
Sigurnosni pojas treba da čvrsto naleže/zategnuto u predelu kukova/karlice, po vezivanju treba ga zategnuti, mnogima je konfornije da ga drže labavije u tom delu, a onda u sudaru često pravi ozbiljne povrede.

Ima fora i što se pojasa tiče, većina vas to zna, al da pomenem.
Sigurnosni pojas treba da čvrsto naleže/zategnuto u predelu kukova/karlice, po vezivanju treba ga zategnuti, mnogima je konfornije da ga drže labavije u tom delu, a onda u sudaru često pravi ozbiljne povrede.
Zar se ne zategne automatski prilikom sudara?
- Mladen7
Tačno, zategne se ali tu i nastaje problem, jer je idealno da donji deo bude već priljubljen uz telo, a zateže se pre svega gorni deo i zadržava telo u sedištu, kao i donji, ali tu se radi o zadržavanju.
U slučaju nepravilnog vezivanja telo praktično naleće na pojas-pogotovo karlični deo tela, a pri tom još dolazi i do zatezanja, stvaraju se tako ogromne sile po cm2. Znači dolazi do naletanja-jer telo ima tendenciju zadržavanja prednodne brzine a onda i prilikom zatezanja kretanje pojasa u kontra smeru u odnosu na telo.
U slučaju nepravilnog vezivanja telo praktično naleće na pojas-pogotovo karlični deo tela, a pri tom još dolazi i do zatezanja, stvaraju se tako ogromne sile po cm2. Znači dolazi do naletanja-jer telo ima tendenciju zadržavanja prednodne brzine a onda i prilikom zatezanja kretanje pojasa u kontra smeru u odnosu na telo.
Ovo mi deluje nestvarno, nikada nisam cuo za slucaj da pojas prepolovi coveka 
Pogotovo sto koliko vidim nisu se zakucali direktno u neku cvrstu prepreku. Bice da je pojas bio bas olabavljen pre udara, al' opet...
Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Pogotovo sto koliko vidim nisu se zakucali direktno u neku cvrstu prepreku. Bice da je pojas bio bas olabavljen pre udara, al' opet...
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Potpuno neverovatno. Nadam se da će veštaci razjasniti šta se tačno desilo.
Tapatalk
Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Veci problem kod nezategnutog pojasa je sto onda moze da ne nalegne na karlicne kosti nego iznad na stomak...Mladen7 napisao:Tačno, zategne se ali tu i nastaje problem, jer je idealno da donji deo bude već priljubljen uz telo, a zateže se pre svega gorni deo i zadržava telo u sedištu, kao i donji, ali tu se radi o zadržavanju.