Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Ne brže od života!

Post od Vladapetr »

Ne bih da prelazimo granice ukusa, ali sam siguran da bi auto bio mnogo krvaviji da je stvarno došlo do opisanih povreda.
Štaviše, mislim da se samo radi o već poznatoj školi onog moralnog pigmeja koju je svakodnevno primenjivao i u Pressu. Na inače tačnu i proverljivu vest dodaju neke morbidne detalje iz nn izvora, jer "to narod voli". Brat mi je kao student radio kao dopisnik za njih, vestima koje je slao su dodavali detalje o otkinutim ekstremitetima, vriscima koji su parali nebo itd... a koje im je navodno dao neki očevidac u najboljem slučaju potpisan inicijalima.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Informer i Hokajev :)

Oni filuju, a na osnovu izajeve pojedinca koja već sama može biti subjektivna.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To da. Dovoljno je jedan da krene u spin ili senzaciju, kao šakali svi krenu copy paste jedni od drugih. Često neke globalne senzacije pokušam da nađem u stranim izvorima informisanja i najčešće nema ništa.

Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Aj da ja budem malo onlajn vestak ovde. Devojku nije prepolovio pojas nego nije bila vezana a pojas prebacen radi fore da ne bi pistao.
Da je bila vezana prosla bi sa laksim povredama kao i vozac.
Ostatak price je plod bolesne maste urednika i zaposlenih u informeru.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Verovatno je povređena pri prevrtanju kada su vrata otpala. Slažem se ftj, inače ja nisam `veštačio`, nego rekoh kad je pojas već spomenut.

Ovo u vezi pojasa što sam pisao (i Grujić) odnosilo se generalno, nemože da škodi.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

To pojasevi koje putnik zateze i podesava se rucno kao kais od torbine npr. odavno ne koriste, Zastava 101 je imala takve pojaseve u 70tim koje je pravio Agis iz Ptuja. Jugo je kasnije vec imao automatske pojaseve.
Sva modernija vozila i puno odltajmera ima automatske pojaseve. Oni su uvek zategnuti koliko treba i sami se zatezu.

Sa druge strane pojas je elastican i isteze se prilikom sudara.. Zato je i obaveza da se svaki put posle nesrece zamene novim jer se ostete.

Pojas mora naravno da bude i pravilno namesten preko tela kao sto i sediste mora da bude u pravilnom polozaju kako se inace prema propisu sedi tokom voznje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Slažem se sa ftj.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

ljubitelj-Pa dali stvarno misliš da sam govorio o praistoriskim pojasevima, jel realno.

Naravno da sam govorio o sadašnim pojasevima koji su samopodešavajući sa sistemom samozatezanja pri sudaru.

I nije tačno da takav pojas nemože biti pogrešno postavljen, zavisi i od auta, ali na nekima se može malo izvući donji deo da bude komotnije. Tada nebudu idealno zategnuti, gornji deo bude, donji ne -to je poenta.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Na slici se vidi malo, bilo je jos ali je sklonjeno.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Avto opšte ne izgleda toliko uništen, da su svi bili vezani ne bi bilo tragičnih posledica po mom mišljenju.

A pošto sutra putujem na odmor i svaki dan čitam ovakve stvari ( ove godine je stvarno ludilo ) drži me kupovine nekog polovnog tenka
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ceo pojas je krvav.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Treba istaci idiotizam zaposlenih u PU Pozarevac koji takve detalje prenose za bolesni informer pa i sam hokaj koji ovde pise detalje.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Mladen7 napisao:ljubitelj-Pa dali stvarno misliš da sam govorio o praistoriskim pojasevima, jel realno.

Naravno da sam govorio o sadašnim pojasevima koji su samopodešavajući sa sistemom samozatezanja pri sudaru.

I nije tačno da takav pojas nemože biti pogrešno postavljen, zavisi i od auta, ali na nekima se može malo izvući donji deo da bude komotnije. Tada nebudu idealno zategnuti, gornji deo bude, donji ne -to je poenta.
Tako je delovalo, posto si pominjao podesavanje.
Ako izvuces pojas vise nego sto treba a to radis svaki put kada ga namestas on se automatski uvek zategne idealno, tj tacno koliko treba i rameni i trbusni deo.
Sam pojas je tako konstruisan i ne zahteva nikakvo podesavanje od strane putnika.
Pojas je testiran i za trudnice, bezbedan i za takvu primenu uz uslov da se postavi prema uputstvu za upotrebu.

Ono sto moze da bude situacija je da putnik svesno i namerno otpusti pojas i drzi ga rukom ili zakaci na nesto ili slicno i time pogresi u njegovoj primeni.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

ljubitelj napisao:

Pojas je testiran i za trudnice, bezbedan i za takvu primenu uz uslov da se postavi prema uputstvu za upotrebu.

Ono sto moze da bude situacija je da putnik svesno i namerno otpusti pojas i drzi ga rukom ili zakaci na nesto ili slicno i time pogresi u njegovoj primeni.
Sad se razumemo :thumbup: . Na to sam i hteo da ukažem da je moguća što kažeš pogrešna primena/upotreba pojasa, tada ne vrši fukciju kako je predviđeno, čak može da povredi.
Imamo i komparaciju-kad ljudi svesno neće da se vezuju, jer imaju vazdušne jastuke, a zapravo sve funkcioniše ako se pravilno upotrebljava.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

ftj napisao:Treba istaci idiotizam zaposlenih u PU Pozarevac koji takve detalje prenose za bolesni informer pa i sam hokaj koji ovde pise detalje.
Postovao sam cisto radi diskusije. Post je editovan i detalji su uklonjeni. Nije mi bila namera da detaljisem vise nego sto treba.
Odgovori