Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od ljubitelj »

Demontaža, balasiranje, montaža pre 3 dana plaćeno 500x4. Čelične felne 15-ice.
Uz nove gume uvek do sada je uvek ulazila i besplatna montaža a dodatno je bilo naplaćivano balansiranje.
NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Post od NemanjaOOOO »

To ke vec normalna cena, a to besplatna montaza kod velikih ne pamtim kada sam video, uglavnom nude pojedini manji vulkanizeri.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Bice i skuplje jer su radnici sve skuplji i nema ih za usluge. Svi bi.u kancelarije.Bez 100k brutto din neces naci radnika, a u sezoni taj iznos ide i vise.
Mada ovi bas naplate muski. Za koju je ovo dim 4000din?
I da li je sa cuvanjem i koliko dana?

To sto mislis da veliki sistemi cuvaju gume u zatvorenom, ti je velika zabluda.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Pre X godina sam otkupio auto od firme gde sam radio. Uz auto su išle gume koje su bile na čuvanju u jednom od tih velikih lanaca. Dobio sam gume prilično mokre iznutra, nema šanse da su stajale pokrivene, a u zatvorenom nisu sigurno. Pri tome su prvo pokušali da mi uvale gume za otpis sasvim drugog proizvođača od onog što sam imao na reversu.
Spavac
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2020, 23:59

Post od Spavac »

Meni treba neka preporuka za zimske gume u dimenzijama 225/45 r17. Sta bi bio best buy? Svracao sam u jednu poznatu trgovinu guma koja mi je uz kucu u kojoj sam uvek do sada kupovao gume i njihov stav je kao ili a klasa guma ili buget gume u sredini nema nista za preporuku. A klasa bi po njima bila goodyear ultragrip + 14200 rsd a bugdet sava hp2 7500 rsd. Ima li neko jos neku preporuku i vredi li ovaj grip te novce posto je duplo skuplji od ove save recimo. Auto je astra k u karavan verziji (sport tourer) 2016. 1.6.

Sto se mojih ranijih iskustava tice, vozio sam nankang 205/55/16 koji mi je dosao sa meganom koji sam prethodno vozio, guma je tvrda i bucna, nisam zadovoljan. Vozio sam savu intensu 4 nove, bio sam zadovoljan samo su se brzo istrosile (pred cetvrtu sezonu posle 30-40k km vec su bile na ivici upotrebe) , vozio sam 4 nova baruma polaris 5 - za grad bez snega je ok ali za novu gumu cim je pao prvi ozbiljniji sneg nisam uopste bio zadovaljan gripom. To su moji utisci

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kleber.

Što niko ne čita temu pre nego što postavi isto pitanje kao 20 njegovih prethodnika u poslednjih 10 dana?
Spavac
Reactions:

Post od Spavac »

Pročitao sam svakako ako se na mene odnosi komentar ali iskreno kleber preporučuješ uglavnom ti pa sam mislio da pitam ponovo možda se još neko uključi. Imam KLEBER KRISALP HP3 94 H XL po ceni od 9.000 rsd po gumi samo me zanima da li je to stvarno best buy? Ako je pitanje cene, cena mi je super. Ne prelazim zimi više od recimo 10k ali vozim trenutno i bebu i dete od 3 godine, hoću pouzdanost pre svega.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Jašta nego bestbuy, a pogotovo u segmentu koji tebe najviše interesuje - bezbednost na drumu u zimskim uslovima.
Spavac
Reactions:

Post od Spavac »

nidza napisao: 26 Okt 2020, 09:54 Jašta nego bestbuy, a pogotovo u segmentu koji tebe najviše interesuje - bezbednost na drumu u zimskim uslovima.
Hvala puno na odgovoru svakako
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni burazer kaze da mu je bolja po snegu bila kleber 2, od kleber 3. Oba seta je nove uzeo za Astru.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Kleber 2 je dobra samo prvih godinu/dve (dobro zaviso od broja kilometara).
Najgore je što se "uplastiče" - i imaju super šaru i nakon velikog broja kilometara, ali izgube svojstva skroz
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Исто то каже и један колега са другог форума за Клебер, додуше димензија 205/55 R16
Spavac napisao:Meni treba neka preporuka za zimske gume u dimenzijama 225/45 r17. Sta bi bio best buy? Svracao sam u jednu poznatu trgovinu guma koja mi je uz kucu u kojoj sam uvek do sada kupovao gume i njihov stav je kao ili a klasa guma ili buget gume u sredini nema nista za preporuku. A klasa bi po njima bila goodyear ultragrip + 14200 rsd a bugdet sava hp2 7500 rsd.
Пази имаш ту исту Саву са ценама од 6500 до 7500.

Slika
Spavac
Reactions:

Post od Spavac »

Muka živa... Jedino kad da čovek 15000 po gumi onda je kao siguran da je kupio dobru gumu. Sto ljudi, sto različitih priča... Na kraju će još da bude i tačna ova priča ili budget guma kao ta sava recimo koja bi verovatno i završavala posao ili premium guma koja sigurno ne vredi te pare nekome ko ne živi na točkovima...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kleber HP3 nije postojao tad, ako ga je vozio 3 sezone, pa onda zamenio za Savu.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

nidza napisao: 26 Okt 2020, 11:37 Kleber HP3 nije postojao tad, ako ga je vozio 3 sezone, pa onda zamenio za Savu.
+1

Zavisi ponekad do konkretne dimenzije, no... I moje je mišljenje da je »Kleber Krisalp HP3« trenutni best baj, i u srednjem segmentu i uopšteno.

Mislim kako je najjeftinija koju treba razmatrati »Sava Eskimo HP2« i - uslovno jer ovde dimenzije igraju veću ulogu - »Falken Eurovinter HS01«.

Kod vrhunskih je već pitanje afiniteta, vozačkih navika i nijansi. Uz izuzetak - uslovno opet - »Dunlop Vinterrisponsa 2« u većini dimenzija su cenovno tu negde i »Kontinental TS860« i »Bridžston LM005« i »Gudjer Ultragrip 9+« ili »Ultragrip Performans +« i »Dunlop Vintersport 5« i »Mišelin Alpin 6«...

Zapravo, najteži je izbor između premijuma, ostalo je očito: bilo šta —> Sava ili Falken —> Kleber —> premijumi.
Odgovori