Znamo već za tu manu sa sedištem, kao i za još neke, e sad to što smo pomalo dosadni i što se ponavljamo dosta, to je zbog MAD MAXA pošto on tek sada prikuplja informacije.
@MAD MAX
Napisao sam na šta se odnose moja zapažanja o Puntovim farovima - na Mk2A. Dakle, to je model pre redizajniranog od koga su nastali Z10 i Classic. Uski farovi koji se magle, koji slabije sijaju od onih kakve su stavili na redizajnirani model i koji relativno često traže zamenu sijalica. Takođe, u jačim paketima opreme, pojavljivali su se sa integrisanom maglenkom što se pokazalo kao loše i malo upotrebljivo po magli. Kod mene ih nije bilo, imao sam poklopce unutar fara na mestima predviđenim za maglenke. Dakle, uski farovi, uski, uski, uski...
I kakve veze što ti voziš širinu 175 sa stabilnoštu? Kao da je to jedino bitno za stabilnost... Na Puntu sam imao četiri dimenzije guma - 195/50/15, 165/70/14, 165/65/14 i 185/60/14, baš tim redosledom, i zaključak je da su najuže za taj auto (i motor) i najbolje. One što je fabrika stavila, slučajnost... Stabilnost je malo više od širine guma, a s obzirom da sve znaš, znaš i to da se odnosi na ponašanje u krivinama, na ponašanje na neravnom putu, kolotrazima, pri preticanju šlepera pri velikoj brzini i.t.d. Uostalom, SX4 leži na 205/60/16 (ređe 195/65/15).
Ni za menjač nisi u pravu. Kratka ručica, kratak hod, precizan. Nije kao na VW, kada ga već pominješ, i nije kao na mnogim drugim kolima, ali je za Puntov pet u glavu. Pri tome Puntov nije katastrofa, nego je jednostavno stepenik ispod. Pitaj još nekog ko je vozio oba modela.