TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ogi
Ovaj problem sa flekama na ekranu, može da potiče od prašine koja se zavukla između panela, ili slabljenja neke od lampi pozadinskog osvetljenja ekraana.
Imaju ljudi koji mogu da čiste ovo (otvara se ceo panel, rasklapaju ploče), a lampe se lakše zamene. Koja je cena ne znam.
nikaragva
Grejanje klimom je dobro do 0 C, ili nešto ispod, znači u 90% zime možeš je koristiti racionalno, uz dogrevanje kad ne može da postigne. Rešenje nije tavan, nego ukopan podrum ukoliko ga imaš. To bi već bilo efikasnije.
Ovaj problem sa flekama na ekranu, može da potiče od prašine koja se zavukla između panela, ili slabljenja neke od lampi pozadinskog osvetljenja ekraana.
Imaju ljudi koji mogu da čiste ovo (otvara se ceo panel, rasklapaju ploče), a lampe se lakše zamene. Koja je cena ne znam.
nikaragva
Grejanje klimom je dobro do 0 C, ili nešto ispod, znači u 90% zime možeš je koristiti racionalno, uz dogrevanje kad ne može da postigne. Rešenje nije tavan, nego ukopan podrum ukoliko ga imaš. To bi već bilo efikasnije.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Ih, nemam podrum
A tako bi voleo da imam 
Znaci da stavim spoljnu jedinicu tamo gde je jednostavnije, svejedno jel tavan ili dvoriste?
Ok, tako sam i kontao, sibnuti obicnu klimu, pa kada ne moze da zagreje, ima ko moze
Kako cu znati (sem merenja temperature) da se klima muci? Da li se nece upaliti na nizoj temperaturi od -5, ili ce se upaliti, ali nece grejati, ..., ili nesto trece? Ili ce se upaliti, muciti u umreti i agoniji?

Znaci da stavim spoljnu jedinicu tamo gde je jednostavnije, svejedno jel tavan ili dvoriste?
Ok, tako sam i kontao, sibnuti obicnu klimu, pa kada ne moze da zagreje, ima ko moze

Kako cu znati (sem merenja temperature) da se klima muci? Da li se nece upaliti na nizoj temperaturi od -5, ili ce se upaliti, ali nece grejati, ..., ili nesto trece? Ili ce se upaliti, muciti u umreti i agoniji?

Malo će da radi, pa onda neće da radi dok ne odmrzne spoljnu jedinicu, pa će opet malo da radi. I biće ti hladno 

Ja već napisah da tavan nije dobra ideja, al ajd malo da pojasnim.nikaragva napisao: Znaci da stavim spoljnu jedinicu tamo gde je jednostavnije, svejedno jel tavan ili dvoriste?
Klima radi na principu toplotne pumpe što će reći da prebacuje toplotu sa spoljne na unutrašnju jedinicu (zimi) odnosno obrnuto (leti).
Ako je staviš na tavan (pretpostavljam da je zatvoren) klima će da prebacuje toplotu sa tavana u kuću. Pošto tavanu oduzimaš toplotu temperatura vazduha pada i brzo će se desiti da je hladnije nego napolju.
Time povećavaš i toplotne gubitke kroz ploču pa ti treba još više grejanja.
U principu kad sabereš i oduzmeš ta klima bi ti samo vratila u kuću onu toplotu koja je iz nje i izašla kroz ploču.
Ako tako gledas,da,ali takodje,klima bez invertera nece raditi na -10,kada duva vetar u nju.
Na tavanu(koji pretpostavljam nije izolovan,osposobljen za zivot,vec standardan tavan ispod krova),ta toplota svejedno odlazi u nepovrat,to jest,nema nikakvu namenu,pogotovo sto je to veoma mala kolicina iste,a omogucila bi klimi da stalno radi,bolje greje i manje struje trosi.
Tako da ima 2 strane price,neka sam odluci sta mu je bolje.
Na tavanu(koji pretpostavljam nije izolovan,osposobljen za zivot,vec standardan tavan ispod krova),ta toplota svejedno odlazi u nepovrat,to jest,nema nikakvu namenu,pogotovo sto je to veoma mala kolicina iste,a omogucila bi klimi da stalno radi,bolje greje i manje struje trosi.
Tako da ima 2 strane price,neka sam odluci sta mu je bolje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kao što rekoh ta toplota na tavanu je tu samo zato što je pobegla iz kuće.
Klima bi je vrlo brzo vratila dole, a onda radila u istim ili gorim uslovima nego napolju.
Klima bi je vrlo brzo vratila dole, a onda radila u istim ili gorim uslovima nego napolju.
Spoljnoj jedinici treba oko 800 kubika vazduha na sat. Ne bih je na tavan nikako stavio.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da treba na tavan svi bi je tamo stavljali. Kod nas u firmi u bivsoj zgradi su napravili sranje i to samo zato sto nisu imali gde drugde da je smeste, pa je radila kaNtastrofalno (te 4 jedinice).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Vlajko je pojasnio a samo bih dodao problem velike kolicine kondenza koji zimi ledi na spoljnoj jedinici a koji je nemoguce sprovesti napolje.
Uopste, ideja o klima uredjaju na tavanu je van svake pameti
Uopste, ideja o klima uredjaju na tavanu je van svake pameti
Ok, ok, necu na tavan, samo mi je palo na pamet, zbog lakse postavke
A onda sam kontao i da je toplije malo za spoljnu jedinicu 
Ja nemam betonsku plocu na tavanu, nego vitlove ili kako se vec zovu, u prevodu daske, blato, ..., pa ga je lako probusiti
Znaci spoljna jedinica pali napolje.

Ja nemam betonsku plocu na tavanu, nego vitlove ili kako se vec zovu, u prevodu daske, blato, ..., pa ga je lako probusiti

Znaci spoljna jedinica pali napolje.
- nuk
- Kontakt:
Obavezno napolje, sa sto kracim cevovodom i da bude pristupacna. Za grejanje sa ne inverter uredjajem ispod 5c zaboravi, tu gubi kapacitet i samo rasipa energiju.
Samo da proverim, ispod 5`C ili ispod -5`C? 
http://www.coolshop.rs/daikin-klima-ure ... jv-comfort :trljamoci:

http://www.coolshop.rs/daikin-klima-ure ... jv-comfort :trljamoci:
- nuk
- Kontakt:
Ispod 5c, radice ona do -5 i nize bez problema ali nece moci efikasno da greje zato sto ce veci deo energije da trosi za otapanje spoljne jedinice a dok to radi, unutra ce samo raditi ventilator i vrteti unutrasnji vazduh.
Tu su jeftinije klime u prednosti jer ce grejati i na vecem minusu ali nece otapati spoljnu jedinicu koja zbog toga postane okovana ledom sto moze da dovede do havarije, desavalo se da led izlomi elisu ventilatora pa cak i pokida cevi dok je kod krstenih klima, zastite radi to drugacije regulisano te zbog toga ispod nekih 5c postaju neupotrebljive za grejanje.
Tu su jeftinije klime u prednosti jer ce grejati i na vecem minusu ali nece otapati spoljnu jedinicu koja zbog toga postane okovana ledom sto moze da dovede do havarije, desavalo se da led izlomi elisu ventilatora pa cak i pokida cevi dok je kod krstenih klima, zastite radi to drugacije regulisano te zbog toga ispod nekih 5c postaju neupotrebljive za grejanje.
Znaci da kupim jeftiniju, pa da s vremena na vreme podlozim vatru ispod nje 
Ko bi rekao da klime mogu biti tako komplikovane.
Kada kazem da mi je alternativa bila jos jedna kaljeva, rekao sam NEEEEE, samo da ne bih pravio brlju u kuci, i lozio na dva mesta ...
Reko sa klimom je jednostavnije 

Ko bi rekao da klime mogu biti tako komplikovane.
Kada kazem da mi je alternativa bila jos jedna kaljeva, rekao sam NEEEEE, samo da ne bih pravio brlju u kuci, i lozio na dva mesta ...

Kupiš inverter, pa šta bude