Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Argumentovano i zrelo do samog kraja.

Dobra sisa zlata vredi.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
To ti je krug poznanika. Oni koji vole automobile se lože na Nemce a oni koji hoće da se trkaju, imaju npr. mnogo povoljnije Toyotu kao izbor nego neke "domaće" marke.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ima toyota na forumu, samo nisu napadni pa da iskacu iz svakog posta 
Npr. Corolla tsn sa 200ks, rekao bih da je ozbiljan ljubitelj automobila u pitanju, a ima ih jos
Послато са GT-N7100

Npr. Corolla tsn sa 200ks, rekao bih da je ozbiljan ljubitelj automobila u pitanju, a ima ih jos

Послато са GT-N7100
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Ih, našao si da gledaš Balkan, gde je sve nJemačko svetinja, a Golf osmo svetsko čudo! Ako baš ne može DE barem da je iz EU, samo daleko bilo da je s Istoka."Pa ne znam evo vidi samo koliko Toyota imamo na forumu, gde se nalaze ljudi koje zanimaju automobili...
Ja razumem kad neko uzme Kia, Hiy, Daciu i sl, bar su povoljno prosli, ali Toyotu zasto bi neko uzeo ne kontam nikako, nista ne dobije a plati ko kud i kamo ozbiljnija kola. Mozda i najgori odnos ulozeno/dobijeno u auto industriji. Zive na mitu iz proslosti o sjajnoj pouzdanosti i sve im se vrti oko imaginarne pouzdanosti."

Nikako. Ubedljivo najgori odnos u/d je klot premijum. Žali Bože para. Daš 40,000€ za sedišta kao iz Dačije."Mozda i najgori odnos ulozeno/dobijeno u auto industriji."
A što se tiče Toyote...
Da žive od prošlosti nikako ne bi bili #1 proizvođač na svetu. Pored Tesle su trenutno jedina kompanija koja razmišlja o budućnosti i u istu maksimalno ulaže. Za razliku od drugih koji se utrkuju ko će pre od dobavljača kupiti neki gadget, trude se da razviju nešto novo i inovativno što će biti korisno na duge staze.
Krenuli su sa Hybridima, Električnim, razni koncepti koje pokreće Vodonik/Hydrogen itd
Po meni glavne odlike Toyote i zašto bih je kupio (ponovo):
-Kvalitet (ne šminka, već kvalitet - na duge staze)
-Ne kradu se (možda i najbitnije)
-Jako tiha i udobna auta
Po meni su te tri stavke ubedljivi top3 za auto koji se koristi svaki dan. Apsolutno me briga da li se plastika čuje 30 ili 50DB ako je čuknem da "proverim kvaliet". Takođe me još više briga da "Pipam" plastiku po automobilima.
Za te pare je odlična. Mnogo je gore dati 100,000€ za premium a unutra sve plastični prekidači, zato je Mercedes #1 luksuzno vozilo. Naravno, gledajući komercijalu.
Pozdrav
Pozdrav
Samo sam cekao da se neko seti Korole TSN ili Supre 
Pricamo o modelima koje danas prave...

Osim GT86 koji je delom Subaru, ja ovde ne vidim ni jedan model koji bi bio interesantan ljubiteljima automobilizma.
U Priusu se cesto vozim. Oktavia je koja je 50% jeftinija je avion za njega.
Veoma izvikani i neinteresantni automobili.

Pricamo o modelima koje danas prave...

Osim GT86 koji je delom Subaru, ja ovde ne vidim ni jedan model koji bi bio interesantan ljubiteljima automobilizma.
U Priusu se cesto vozim. Oktavia je koja je 50% jeftinija je avion za njega.
Veoma izvikani i neinteresantni automobili.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pricalo se o clanovima foruma?
Slazem se da vecina modernih toyoti, pa cak i leksuza nisu krojeni po meri ljubitelja, mozda je upravo tu tajna njihovog globalnog uspeha, da ponude auto po meri ljudi kojima je to prevozno sredstvo.
U vecini novijih toyota nisam imao nikakve emocije, ali to je ipak subjektivno.
Послато са GT-N7100
Slazem se da vecina modernih toyoti, pa cak i leksuza nisu krojeni po meri ljubitelja, mozda je upravo tu tajna njihovog globalnog uspeha, da ponude auto po meri ljudi kojima je to prevozno sredstvo.
U vecini novijih toyota nisam imao nikakve emocije, ali to je ipak subjektivno.
Послато са GT-N7100
Pa bas premim marke daju mnogo u klot verzijama, cene su iznenadjuce niske, a onda sa dodatnom opremom ubijaju.7footer napisao:Ih, našao si da gledaš Balkan, gde je sve nJemačko svetinja, a Golf osmo svetsko čudo! Ako baš ne može DE barem da je iz EU, samo daleko bilo da je s Istoka."Pa ne znam evo vidi samo koliko Toyota imamo na forumu, gde se nalaze ljudi koje zanimaju automobili...
Ja razumem kad neko uzme Kia, Hiy, Daciu i sl, bar su povoljno prosli, ali Toyotu zasto bi neko uzeo ne kontam nikako, nista ne dobije a plati ko kud i kamo ozbiljnija kola. Mozda i najgori odnos ulozeno/dobijeno u auto industriji. Zive na mitu iz proslosti o sjajnoj pouzdanosti i sve im se vrti oko imaginarne pouzdanosti."
Nikako. Ubedljivo najgori odnos u/d je klot premijum. Žali Bože para. Daš 40,000€ za sedišta kao iz Dačije."Mozda i najgori odnos ulozeno/dobijeno u auto industriji."
A što se tiče Toyote...
Da žive od prošlosti nikako ne bi bili #1 proizvođač na svetu. Pored Tesle su trenutno jedina kompanija koja razmišlja o budućnosti i u istu maksimalno ulaže. Za razliku od drugih koji se utrkuju ko će pre od dobavljača kupiti neki gadget, trude se da razviju nešto novo i inovativno što će biti korisno na duge staze.
Krenuli su sa Hybridima, Električnim, razni koncepti koje pokreće Vodonik/Hydrogen itd
Po meni glavne odlike Toyote i zašto bih je kupio (ponovo):
-Kvalitet (ne šminka, već kvalitet - na duge staze)
-Ne kradu se (možda i najbitnije)
-Jako tiha i udobna auta
Po meni su te tri stavke ubedljivi top3 za auto koji se koristi svaki dan. Apsolutno me briga da li se plastika čuje 30 ili 50DB ako je čuknem da "proverim kvaliet". Takođe me još više briga da "Pipam" plastiku po automobilima.
Za te pare je odlična. Mnogo je gore dati 100,000€ za premium a unutra sve plastični prekidači, zato je Mercedes #1 luksuzno vozilo. Naravno, gledajući komercijalu.
Pozdrav
Kakve veze ima sto klot sedista u BMW izgledaju tuzno u odnosu BMW comfort kad su ona idalje bolja od 99% sedista u Toyotama?
A kad dodje do dotatne opreme, 90% toyota su klot, a cak i full ima 3x manje opreme od BMW Merc i sl.
Odatle najvecim delom dolazi pouzdanst, sve sami klotanovici, kud i kamo manje delova da se pokvari.
Imali smo testove i liste gde se samo bitne stvari uzimaju u obzir (kvar motora, menjaca i sl, bez sijalica, grejaca), pa nemacki premiumi dominiraju...
Oprosti mi, ali sad vec lupetas...prosto receno.
Dobra sisa zlata vredi.
7footer
Tmercedes od 100000e ima enterijer kakav nijedna Toyota nema.
Tmercedes od 100000e ima enterijer kakav nijedna Toyota nema.
Ja bih sa ovom slikom zavrsio diskusiju.Floyd napisao:
Ebem ti ljubitelja automobila koji kupi nesto sa ove slike osim GT86 koji ce svakako prodati u 3 komada...
A ti comi potrazi statistiku pouzdanosti na ovom forumu ima od prosle godine gde su samo bitni kvarovi uzimani u obzir, iznenadices se ko dominira...
Zapravo evo ti, DEKRA pravila, sta ces realnije:
http://www.used-car-report.com/
Ovo je novi za 2015, prosle godine su bili skoro iskljucivo nemci.
Poslednja izmena od Laki021 u 16 Dec 2015, 18:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
Molim administratore da ovaj pljusak pausalnih naklapanja epskog ljubitelja Lakija, prebace u neke legendarne postove.
Ebem ti takvog ljubitelja. Tako?
Ebem ti takvog ljubitelja. Tako?
Dobra sisa zlata vredi.
Ja sam ti lepo stavio link sa bitnim podacima, prouci malo podatke pa ces videti gde se ko nalazi...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Hilux i Land Cruiser mogu voziti ljubitelji automobila u okviru off road izvedbi. Mada LC moze biti i luksuzan. Nisu samo ljubitelji automobila oni koji voze trkalice. 
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Da sam na tvom mestu, ne bih se ponosio neznanjem.Laki021 napisao:Ja sam ti lepo stavio link sa bitnim podacima, prouci malo podatke pa ces videti gde se ko nalazi...
Eklatantan primer neznanja i povrsnosti.
Dobra sisa zlata vredi.
Eto sad i DEKRA nema pojma...