Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Post od Darko »

Dosta su ocepili cenu za zadnje senzore, ipak 350e nije malo.. a da ti to posle sam ugradis za 100e?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

4. beskorisno

Senzore obavezno, ja više ne znam da parkiram bez njih. Možda mogu da ti ponude i neke aftermarket (kineze).
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Darko napisao:Dosta su ocepili cenu za zadnje senzore, ipak 350e nije malo.. a da ti to posle sam ugradis?
Tako sam nesto i mislio samo ne znam kako sta i gde i koliko to kosta (da ne kosta isto ili jace nego kad porucujem). Meni realno trebaju samo ti retrovizori, dok za duplo dno i slicno da dam bas 250 jbg, malo je jaca cena.

Razmisljam jos o senzoru za svetla, to nije losa stvar, ali ne moze da se izbegne senzor za kisu. Moze li senzor za kisu da se iskljuci tj da se odabere opcija da ga sistem ne "gleda"?
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

U kojoj boji uzimas leon? Metalik ti je u ceni vozila?

Kod mene na capturu nije mogao da se ugasi senzor za kisu. Cak ni u servisu.

Trebalo bi da su aftermarket senzori jeftini, ali nemam iskustva.
Poslednja izmena od Darko u 08 Sep 2016, 14:13, izmenjeno 2 puta ukupno.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Da, u ceni vozila je. Technic Grey.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Miljankg napisao:@Era: Tvoja tvrdnja o Golfu je netacna. Netacna je i da je bilo koji drugi auto u pitanju. Drugo, moderni dizeli imaju DPF, koji bi meni pravio probleme jer vozim po gradu.

#Cena golfa: Cena golfa je 15 000, ali meni treba tempomat, bluetooth i mf volan. Onda je cena 15800.

#1.2 TSI => Turbo benzinac. Probajte motor i auto pre komentarisanja i pretpostavki. Auto je dovoljno dobar za sve potrebe, samo je pitanje kome treba jace.

#Odabrani auto => Nisam se opredelio za Golfa, opredelio sam se za Seat-a Leon-a, jer za 2 000 manje, daje sve sto ima golf + jaci motor, ali felne i metalik boju. Bila je polemika oko Megane-a, ali sam ipak skroz okrenuo na Leon-a, jer mi se auto vise dopada nego Megane, samo stvar ukusa nego bilo cega drugog, dva auta su slicna, oba sa svojim prednostima i manama.

Javicu kad porucim.

Dotle pitanja oko opreme za Leon-a:

1. Zeleo bih elektro preklopive retrovizore za 100e, mislim da je to ok. Sta vi mislite?
2. Postoji opcioni storage paket koji daje duplo dno u gepeku, mrezu za stvari u gepeku i prostor za sitnice ispod suvozacevog sedista. Cena 195e. Da li se to isplati? Pitam pre svega zbog duplog dna, koje mi se svidelo kod Golf-a, ali ne mogu sada da zamislim kada ce mi bas trebati.
3. Zadnji parking senzori, ne smatram da su neophodni, sta vi mislite?
4. Ima i paket udobnost: Paket ugodnost (senzor za svetlost, senzor za kišu, elektrohromatski unutrašnji retrovizor, automatska aktivacija Coming & Leaving Home funkcije) 120E. Da li se isplati?
Realno, cene toga su smesne, bez razmisljanja bih doplatio, svakako pre nekih felni i ostalih gluposti koje mozes kasnije uzeti za 200-300e.
Mada, meni enterijer automobila najvise znaci, kao i oprema, pa mozda i nisam validan, ali bih ja doplatio sve sto mogu od te opreme koja posle tesko moze da se doda po normalnoj ceni :)
Racunaj da ces tu provoditi dosta vremena narednih 6,7 godina.

Ne vidim zasto bi ti smetao senzor kise, cuo sam da su dosta to poboljsali poslednjih godina i da super radi danas.
Parking senzore je pitanje da li ce posle ako ti ode nesto od elektronike, oni da te drkaju za to, pa kasko moze da ti prizna 70% stete u slucaju da te neko poljubi pozadi u branik i slicne gluposti o kojima zaista nema potrebe da razmisljas da li ce nase srbende da te izjebu, a racunaj da ces sigurno puci minimum 150e na aftermarket sa ugradnjom, da moras da seces i farbas branik, to jest senzore, pa mozda budu i ciganski druge boje...fabrikana je uvek najbolje resenje, ako moze da se priusti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

@Xeorx87: Slazem se sa tobom.

Sad su me zvali oko porudzbine i situacija je sledeca:

1. Imaju crni na stanju, bez dodatne opreme. Receno mi je da je crna navodno najpostojanija i najkvalitetnija boja i da je to bolje od Technic Gray. Auto je u Style paketu bez dodatne opreme, oni za 30 000 ugradjuju zadnje senzore.

2. Ako hocu Technic Grey sa nekom dodatnom opremom, moram da cekam drugu nedelju Novembra.

3. Ima mozda Tehnic Grey koji stize bez dodatne opreme, on mozda moze da se preuzme negde oko pocetka oktobra.

:D pitanje ne moram da postavljam :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Fabrički senzori bi trebali da prikazuju svoj rad na multimediji ili na istrument tabli. A aftermarket mora da se nabudži neki dodatni displej sa strane koji stoji kao piletu sisa.

Nego zašto ti je elektronsko preklapanje retrozora obavezno? Je li imaš tesnu garažu pa moraš svaki put da ih sklopiš? Ili čisto onako preventivno? Ne kažem da je loša stvar, samo ako je već ograničen budžet zadnji senzori bi mi bili daleko veći prioritet.

Nisam siguran ni koliko je duplo dno korisno. Lakše je pakovanje kad je prostor iz jednog dela. Ne znam kako je to organizovano u Leonu, ali ako se ta dodatna pregrada samo doda malo iznad one osnovne onda ti se glavni prostor gde idu koferi smanjuje za tih 70-80 litara, a imaš taj manji prostor ispod gde ne možeš da trpaš krupne stvari. Bar meni to deluje kao nepraktična stvar.

Edit: vidim da i nema nešto da se bira. To sam ti i rekao ranije, kad kreneš stvarno da kupuješ vidiš da nema baš sve kao što bi hteo.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Jel se ovo Rumun vratio? :)
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Definitvno cu poruciti pa cu sacekati. Uzecu malo vremena da vidim sta cu sa tom opremom.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja uvek sklapam retrovizore kad parkiram. I na 5 minuta.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Miljankg,

parking senzore možeš i sam da ugradiš kasnije. U stvari, za 350 eura je bolje da kupiš Android navigaciju i 25 eura dodatno za kameru. Nije da ti je baš potrebno, ali možda supruzi?

Slika

El. preklopivi retrovizori su meni okej i navikao sam se na njih. Automatski se preklapaju sa zaključavanjem i ne razmišljam hoće li neko izmedju auta da ih zakači.

Duplo dno imam na Kii i sve što mi ne treba, tamo je. Ne vidi se, a ima svega. Ne mogu da zamislim da mi je pola od onoga u gepeku non stop, baš bi mi smetalo. Mnogo je 195 eura za to, ali ako možeš da se ''protegneš'', nećeš se pokajati.

Paket osvetljenja bih uzeo obavezno :)

To je vidjanje sa moje strane i drago mi je da si se odlučio za Leon. Ne znam kakva je trenutna situacija sa Leonima u KG-u, ali rekao bih da ih nema mnogo i to je samo pozitivna stvar.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Crnu izbegavaj ako mozes, pusti ti prodavce i njihove price, em je auto stalno prljav, em se najvise vide sve sitne ogrebotinice i gluposti koje ti skacu po zivcima, a boli te uvo da ih popravljas, jer te boli uvo da ti rasklapaju auto zbog male tackice od tudjih vrata i slicno :)
Ja ne bih razmisljao da li da cekam pisljiva 2 meseca auto koji mi dosta vise odgovara.
Te senzore koji oni ugradjuju, ako se ipak resis za crnog, pitaj da li su fabricki, u sta cisto sumnjam po toj ceni, sa sve ugradnjom.

Opet, ti svoje finansije najbolje znas i koliko ti sta odgovara.

Ovako izgledaju fabricki.

Slika

Slika

Reci mi, jel moze kamera bez senzora, to bi trebalo da je slicne cene, a jos je bolja opcija?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

au passengeru pa te kineske navigacije samo turci stavljaju??
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

?
Aaaa pokušavaš da budeš duhovit. A ispao nešto drugo :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori