da, fijesta je zadala domaci u klasi ovom generacijom
Floyd napisao:
Megan je veci i tezi auto a pritom 70ks slabiji... ne da nisu za poredjenje, nego nisu ni blizu...
U vezi ST-a... ako to bude isto sto i ST benzinac samo sa dizel motorom, ja ne kontam zasto ne bi mogao da se nazove HH isto kao sto je to Golf GTD. Ok, bice nesto sporiji ali sve u skladu sa snagom. Ja kontam zasto 120d nije HH iako je brzi od Golfa GTD ail ne kontam zasto insistiras na tome, da to nije i STd.
megan nije ni blizu toliko tezi koliko mislis, a sama rasprava je krenula od stava kako su atmosferci mrtvi i kako bi bilo koji turbodizel pojeo bilo kog atmosferca jer ima od njega vise momenta, osim ako atmosferca ne pokidas, pa onda krene licitiranje oko potrosnje itd.
a ti si mogao i da kazes da je megan 10 posto tezi a ima 50 posto momenta vise, i svima koji na pomen njutnmetara dobijaju blagu erekciju odmah u glavi sine, uz osmeh na licu, kako klija treba da pocepas da bi bio brzi jer jbg megan ima 300 njutna a ovaj jedva preko 200...
sto se tice ovog drugog, eto, mozemo da se ti i ja opkladimo, nece biti isto sto i benzinac st samo sa dizel motorom, kao ni sto gtd nije isto sto i gti samo sa dizelom... evo, ti reci u cega zelis da se opkladis...
uostalom, maniaxx je manje vise objasnio...
sta si veljo hteo da kazes ovime?
sta mislis, kad iscepas oba ova citrusa, koji ce prvi da produzi krivinu?
koji ce imati bolji feedback, bolje kociti, imati bolji prenos tezista kroz krivine... koji ce biti uzbudljiviji?
tako na papiru, i cipovani golf 4 tdi ce ispasti hh...
dok ne sednes u nekog zaista hh-a i osetis na volanu da si zgazio bubasvabu, dok ne uletis u panicno kocenje pa vidis da ti auto pri max abs-u ide gde ga ti postavis bez korekcija, kad vidis da ti auto sa 200ks nema torque steer itd... mora da bude projektovan i napravljen da bude hh, a ne samo da ima jak motor...