Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Re: Zatamnjena stakla

Post od Ivan75 »

@NexT
Zadovoljan sam kvalitetom folija i kako su postavljene, međutim odlepila se na prednjem levom staklu pa su lepivši drugu secnuli tapacirung. S obzirom da nisam jedini sa sličnim iskustvom kod njih (fleke po tapacirungu, grebanje laka alatom po krovu, vodom upropašten prekidač brisača itd), kod njih više ne idem. I ne mogu nikome ni da ih preporučim jer su tako nemarni i aljkavi. Ivan jeste možda skuplji ali radi polako i natenane, bez flekice jedne a kamoli štete.
@Vladapetr
Imam fotku pre postavljanja ali je napravljena po jakom suncu a auto mi je, bar sada, u hladu, sumnjam da ćeš steći pravu sliku...videću kako izgleda pa možda nešto i postavim. Znatno tamnije nije sigurno jer to ne bih ni ja stavljao, samo imam drastično bolji efekat pri vožnji a naročito kad auto stoji parkiran i sunce lupa direktno u šajbnu, što je i bio cilj. Fabrički imam nekih 15-20% zatamnjenja pa 65% napred i 85% pozadi. Šoferka je upadljivo "nedirnuta" bila i ostala. Ako te ne mrzi, provozaj se do Zvezdare kad imaš vremena pa vidi šta stavlja, uporediće ti sa šoferkom i znaćeš, po meni je to najbolje.

==========
TT
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

SlikaDakle ovo je pre postavljanja, oko 1:30 popodne, sledeća stiže, slikaću

==========
TT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jbte koji dlepci da ne urade ova leptir stakla!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ivan75 napisao:...Ako te ne mrzi, provozaj se do Zvezdare kad imaš vremena pa vidi šta stavlja, uporediće ti sa šoferkom i znaćeš, po meni je to najbolje.
Video sam 2 auta kojima je Ivan radio šoferke, jedan sa najsvetlijom mogućom a drugi sa blago tamnijom folijom - i na oba mi je bilo upadljivo drugačije nego fabrički.

Kako radi ovo uporedjivanje sa šoferkom, stavi veće parče folije pa vidiš razliku?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Baš tako, vidiš odmah može li ili ne. Sad sam hteo da slikam kako sada izgleda, na suncu ali deluje dosta tamnije jer su druge folije na staklima jake pa ima jako malo svetla unutra i sve generalno tamnije deluje, nisam mogao ugao da ubodem. Ništa se ne sekiraj, prolazi to kao fabrika ne mogu ti ništa. Nema on čime da utvrdi niti da dokaže da nije. Cela stvar je zakonski vrlo diskutabilna upravo zbog toga, ko i na osnovu kojih ispitivanja/srandarda, kojim aparatom propisuje atest? Koji tehnički pregled ima atestiranu opremu za to? Ako ne primi neku čast da me ne dira i ipak mi skine table - ja na telefon i gotovo. A skidanje folije na licu mesta nikako ne sme da sprovodi.

==========
TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma ne mogu da te isključe iz saobraćaja zbog toga, ali za šoferku je prosto, ne sme uopšte da bude folije, tj naknadnog zatamnjivanja, tako da ako vide foliju, a mogu sigurno, to nije dobro :)

E sad, tu nastaje igra reči, da li je zatamnjivanje ako si stavio providnu :kezo:

Sad ozb, mislim da ako neko baš hoće može da pravi problem, ali u praksi ako se stavi baš ta providna mislim da će biti ok...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Providna ne služi ničemu, tj zaustavlja samo IC zrake. Da bi smanjio temperaturu i folija na šoferci mora da bude barem malo zatamnjena.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Vozim godinu dana sa zatamnjenom soferkom,niko ni rec da kaze.I kod nas i po inostranstvu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

De smeju :P
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Vladapetr napisao:Providna ne služi ničemu, tj zaustavlja samo IC zrake. Da bi smanjio temperaturu i folija na šoferci mora da bude barem malo zatamnjena.
Da, malo zatamnjenja ima ali je zanemarljivo.

Evo fotki posle:

Slika

Slika

Kad ima pozadinu otvorenih vrata lepo se vidi da je kao fabrika ili bezmalo tako. Samo na prvi pogled izgleda malo tamnije jer je u kolima mračnije zbog ostalih folija. Kad na to dodaš beli auto hmmmm, uglavnom, mislim da neću imati problema. Čovek je odradio tako da i spolja i iznutra može da se zija koliko hoćeš, ne vidi se da je folija...
Na levoj fotki se gleda kroz dva stakla i dve folije od kojih je ona na vratim 65% pa ipak je ok.
Poslednja izmena od Ivan75 u 10 Maj 2015, 13:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Mislim da moze uvek da se vidi al dobro, prosudicemo :)
Kod folija je problem ne sama zatamnjenost koliko sto pijacaju odraz u odnosu na cisto staklo...
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Grujic napisao:Mislim da moze uvek da se vidi al dobro, prosudicemo :)
Kod folija je problem ne sama zatamnjenost koliko sto pijacaju odraz u odnosu na cisto staklo...
Pa ako zineš baš u staklo valjda može, ja ne vidim ali ivica nema ;-)

A to za odraz mani, bitnije je njemu da mu nešto šušne ako bude problem što se preterano ogleda :D
Fotke su sa fona pa na TT, nisam pri kompu...sa fona meni izgleda ovako tamnije nego što je stvarno.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Jednu stvar da naglasim, auto mi je i bez ovoga prilično zatamnjen ali mi non stop bije kroz šajbnu. Bilo na parkingu ili u vožnji. Bez ovoga, nije to to.

==========
TT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ivane, ne znam da li koristis polarizovane cvike za sunce, ali nekada ume da bude problem folija + polarizovano staklo
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Koristim, ne često doduše...što, šta se dešava, muti se, prelamanje...?

Sad sam guglao nešto, kao neke tačke se pojavljuju i ume vidljivost da ometa...pffff, videćemo.

==========
TT
Odgovori