Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od Xepoj87 »

Ok,necu vise siriti ovu iovako bespoentnu raspravu :)
:pivo:

A sto se sada automobila tice,sta znam,nije meni SUV do godina,vec vise do onoga sta zelis u svojoj voznji...
Ja licno zelim brzi i sportskiji auto,takodje i malo blejacki kao sto je cabrio... Drugara to ne zanima,hoce auto koji upija rupe,malo udobniji,a da moze i na putovanje sa njim i uzeo je Q5...
Vec sada kada je recimo drugar kupio GL 420 CDI,koliko god on mocan bio ili sta god,nisam ideo za koji moj je uzeo to...
Ima G 320 CDI 2009 i 2011-e uzeo GL... Ajde da on ide negde,putuje stalno,porodica velika i slicno,ali ne,nije mi bilo jasno...
On mi je samo jedno rekao: Jbg,svidja mi se vise od ML-a :)
I realno,to je skroz dovoljno da neko kupi neki automobil :)
A decko nije lozana,zavrsio informaticki fakultet...
Jbg,tako svi pomisle da je on to kupio da se kurci :)
To jest,da mu je cale kupio :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

I sta fali tome?
Isto kao sto se sportski automobili kupuju za poziranje u Straje Baje.

Ja bih da mogu, lagano kupio Defendera da se vozikam po Beogradu. Sreca, pa ne mogu jer bi svake nedelje isao na farbanje... :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Heroj

Mnogo smo razvodnili pricu pa smo isprepletali postove i doslo je do nesporazuma :pardon:
Sa ovim postom gore se slazem...stvar je izbora ali cesto i mode...ono kao "imaju svi pa hajde i ja" a kad bi recimo video ko ovde uglavnom vozi velike SUV-ove, medju kakvim ljudima su popularni, mozda bi drugacije i razmisljao (ne mislim konkretno na tebe, nego na ljude koji na auto gledaju kao modni detalj).

Da se razumemo, i ja sam planirao u pocetku da uzmem Q5 ali kad sam probao, shvatio za da to nije za mene i ako su i on kao i GLK (mozda i X3, nisam probao) SUV-ovi koji su po voznim karakteristikama mnogo blize autu nego njihova strarija braca.

@Next

Kad pomenu Defendera...sad sam ga detaljno zagledao na sajmu u Zenevi.
Koje je ono *ovno od auta pa to je neverovatno.
Aj sto je ruzan (subjektivno), nego sto se za volanom istog osecam kao u vojnom Pincu starom 30 godina.
Ne mogu da verujem da se ono u onakvom pakovanju, prodaje u 21. veku.
Da se razumemo, ni Merc nije spolja promenio G klasu ali je unutra ipak u trendu i kvalitetno uradjena a ovaj je spartanac samo takav :kuku:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Znam. Vozio sam se u jednom iz 2005. godine. Djubre neopevano koje truli skoro kao Opel...
Al tu ima ona druga strana, neunistiv je, bolelo bi me uvo da ga cuknem i moze da podnese kakve oces kratere. Idealan za Beograd :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Tebe je opel silovao, garant... kad ga ne vadis iz usta..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Da, da, a jutros voz gurao Opela 150 metara i coveku u autu - nista! :pravilnik: :)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

klio ne moze kao transportni, provereno, ne mozes da ga upalis ako si natovario nesto u gepek i nisi uspeo da zatvoris isti :kezo:
ali ga je srbin naravno pobedio, upalio ga pa onda natovario i paljba :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ahahhahahahahahahaha, sjajno!!! To da im posaljes na mejl :)
TT post.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texonja napisao:Da, da, a jutros voz gurao Opela 150 metara i coveku u autu - nista! :pravilnik: :)
Sreća što nije bio Golf 2, voz bi se od njega odbio i leteo do Male Ivanče. :djavo:

Nego Texe, da te pitam, ajde mi razjasni misteriju.... koja diagonala je bio onaj legendarni televizor? Ako se otisnem u vode auto-novinarstva uvešću njega kao test veličine prtljažnika. ;)
Širim haos!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Dragan

Uvek postoji resenje :kezo:
Nisam to probao kod mene, mozda je tako na svakom autu zbog sigurnosti :zbunjen:
Znam da moj auto ne mozes da pokrenes ako su vrata otvorena :kezo:
NexT napisao:Znam. Vozio sam se u jednom iz 2005. godine. Djubre neopevano koje truli skoro kao Opel...
Al tu ima ona druga strana, neunistiv je, bolelo bi me uvo da ga cuknem i moze da podnese kakve oces kratere. Idealan za Beograd :kezo:
Pa da se ne lazemo i tvoj 406 je neunistiv a nije LR :)
Salu na stranu, ajde sto me je enterijer razocarao, sto su kvake na vratima od neke najsugavije kineske plastike, sto unutra smrdi na gumu, sto je sediste blizu vrata pa kad zatvaras trebas da pazis da se ne osines u rame ali ubedljivo najveci fail su brisaci kao kod starog fice...ej bre pa ono treba da brise naslage blata sa soferke.

Kod LR-a mi se svidjao Discovery i to bih recimo na keca uzeo kad bi mi trebao pravi terenac.

@methane

Ni onaj standarni crt od 24 nema sanse da udje u gepek bimmera limuzine.
Poslednja izmena od Floyd u 17 Mar 2013, 21:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

A cena?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ako mislis na Discovery...bio je oko 90k chf ako se dobro secam...dizel u fullu.
Defender je bio 65k chf.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ma defender?

edit; sad videh tvoj edit :) :doubleup:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

U pitanju je bio Double Cab ako to nesto znaci.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

methane.master napisao: Nego Texe, da te pitam, ajde mi razjasni misteriju.... koja diagonala je bio onaj legendarni televizor? Ako se otisnem u vode auto-novinarstva uvešću njega kao test veličine prtljažnika. ;)
Samsung CRT 52cm (ili 55cm, nisam siguran), ali fakat ti test nece biti po EU standardima, jer novih CRT televizora vise nema. :P

Inace, na konto teme bih voleo da kazem kako je svako savremeno SUV vozilo, kao i svaki crossover - kompromis. Kao takav ne moze biti najbolji u bilo cemu. Neki "people carrier" (ili minivan ili kako ga vec zovu novinari sada) ce imati vise prostora od njega, limuzina ce biti udobnija i bolje se ponasati na putu, hot hatch ce uvek biti brzi od njega, mali gradski ce se uvek bolje snalaziti u gradu i parkirati od njega itd... Savremenu SUV nije u bilo cemu najbolji, niti je poenta da bude najbolji.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori