Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od Floyd »

Cigare u Srbiji skoro da nisu opterecene nametima u odnosu na druge zemlje.
Realno najjeftinija kutija treba da bude oko 400din.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Eh sad...
superboss napisao:- mozda bezalkoholna pica

E sad naravno, da je pameti(kao sto nije) sa druge strane smanjiti namete na hleb, mleko, meso itd...
U itd mu dodje i bezalkoholno pice jer nekako strci iz gornje grupe. ;)

A sada cu ja kao neko ko nema veze sa ekonomijom da konstatujem da je saasvim logicno sto vise skace gorivo skacu i prehrambeni proizvodi. Barem je to toliko logicno da ne treba objasnjavati. Tako da iz toga sledi da sa zdravom ekonomijom ne moze gorivo da ode 20% gore a hleb, mleko... 20% dole. To bi bila bajka kakva nije pala na pemet braci Grim.

Ali se za alkohol i cigare slazem 100%. Posto se auto smatra luksuzom pa se tu bez pardona dizu nameti ova dva poroka iz prethodne recenice su po meni nogo veci luksuz. Automobili pored luksuza obavljaju i veliki posao u fnkcionisanju modernog sveta, iako ga svojim isparenjima zagadjuju. Dva poroka samo nanose stetu, korisnog nemaju.
A gorivo... kud svi Turci tu i mali Mujo. Gledano u evrima sa cenama smo ok, sad sto je domaca valuta u kanalu pa nam se saldo izmedju primanja i potrazivanja ne svidja... Naravno treba traziti resenje i za to. I to traziti resenje u roku od odmah, ali nije Srbija glavni krivac za cenu goriva.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Cigare ovih dana poskupljuju 20%, polako, i ne treba preko noci i nisu vise uopste povoljne kao sto su bile.
Alkohol opet, u umerenim kolicinama nije ni porok ni stetan, ne znam sto se svi odmah uhvate pijandura.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Polako, ali sigurno stiže vreme za redukciju kilometraže...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Glavni problem je sto kod nas plate idu u dinarima,a ne u Eurima...
Cene u Eurima kod nas ne skacu mnogo,ali u dinarima skacu,dok se plate ne menjaju...
Neko sa 40.000 dinara je imao platu 400e,sada ima 350... A ista kolicina eura mu treba da prezivi.
A nije realno ocekivati da se cene smanjuju kada nama opadne valuta... Nemamo zatvoreno trziste.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Svajcarci planiraju da postepeno podizu takse za gorivo a plan je da do 2050. svaki litar bude oporezovan sa 2.8 chf :kuku:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Xepoj87 napisao:Glavni problem je sto kod nas plate idu u dinarima,a ne u Eurima...
Cene u Eurima kod nas ne skacu mnogo,ali u dinarima skacu,dok se plate ne menjaju...
Neko sa 40.000 dinara je imao platu 400e,sada ima 350... A ista kolicina eura mu treba da prezivi.
A nije realno ocekivati da se cene smanjuju kada nama opadne valuta... Nemamo zatvoreno trziste.

upravo, meni cale vec godinama ima platu 25000, a to je bilo dok je euro bio i 85 dinara,pa pazi sad sta mozemo da uradimo u srbiji sa 25k din.kad je euro 118 :glavomuzid:

E sad sto se tice cena, za gorivo cigare i slicno, jeste sledece, prvo i osnovno vezano za trenutno stanje privrede/poljoprivrede,a tj. vezano za cenu kukuruza, sto njegova cena vise skace, skace cena hrane za stoku, onda cena hrane za nas, hleba... i dovede do porasta cene i goriva, ali problem je sto je prethodna vlada uvalila ovo malo srbije u duboka go*na, pa sada ovi novi dizu akcize i sve ostalo kako bi popunili budzet, a i svoje dzepcice.
Slika
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=638739

Као што рекох, повећаће акцизу на ТНГ...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ako povecanje akciza stvarno bude toliko, da gas dostigne 70-80% cene benzina, mislim da ce im to biti dosta losa odluka.

Taman je razlika u potrosnji u odnosu na TNG i benzin dovoljna, da se ne isplati ni ugradjivati nove sisteme-ni voziti na TNG.

Ok, znam da je recimo u SLO TNG iste ili vise cene u odnosu na benzin, ali i standard je mnogo visi u odnosu na Srbiju.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

superboss napisao:
Ok, znam da je recimo u SLO TNG iste ili vise cene u odnosu na benzin, ali i standard je mnogo visi u odnosu na Srbiju.
http://www.fuel-prices-europe.info/

Benzin je 1,562 a LPG 0,818€
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Eto vidis, skoro pa isto :rofl:

Obmanuli me hohstapleri
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

ali će, kako kažu u Nemanjinoj 11, i ubuduće duvanski proizvodi biti značajno jeftiniji nego u regionu
Kako nikad ne porede plate majku mu :besan:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Isuvise je automobila na ulicama.Nema parkinga.Placas garazu,placas mesecnu kartu za zone.
Benzin ce ici gore,kao i sve ostalo,ali bi trebalo jos malo "udariti" ove sa TNG pogonom,jer uglavnom,kazem UGLAVNOM, tng koristi socijala.Tu treba jos tresti da se napuni budzet,kad vec ne moze od bogatih.
Sve po jedno u vozilu,ne mozes preci ulicu 5 minuta,niko da stane,svi negde zure,jure.Niko ne radi nigde,samo se vozaju :kuku: i kukaju kako je sve skupo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ostavite bre TNG na miru. Kako ćemo onda da vozimo kola sa velikom kubikažom i plaćamo skupe registracije :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Cene goriva u Srbiji

Post od Grujic »

Ja stao na EKO pre neki dan i kad se nisam slogirao jer je cena bila 78.xx!!!! Sipao sam par litara jer sam ostao bez plina, pa samo da mogu do sledece pumpe, nisam hteo iz principa vise...
Odgovori