Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od schonenk »

Heinz, bas lepo receno.

Nisam bas siguran da delim misljenje o crtanju penisa, ali da ga sad mi sad sisamo, to sam siguran.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Na izborima 2000. za Milosevica je glasalo preko 1.800.000 ljudi. Sta reci...
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Dusane, pitanje je koliko je ljudi glasalo a koliko je glasova izbrojano...

Ovde niko nece da kaze sustinu, zašto imamo preko milion ljudi koji guraju stalno pogresne ljude na vlast.

Mi smo narod koji juri samo svoj "sitan interes". Glasaću za onog ko meni donosi trenutno dobro, možda preko njega mogu da zaposlim sina/snaju/ženu/brata/rođaka (lista je svuda duga) pa nije loše da on pobedi. Taj neko to naravno "obeća", a što ne bi kada nema ništa jeftinije od obećanja, a ponekad i ispuni kako bi skupio dovoljan broj glasova. Kada taj član porodice dobije posao onda cela porodica glasa za tog ko je zaposlio tog člana jer ako taj "dobrotvor" ne prođe dobro na izborima onda postoji opcija da taj isti član porodice dobije otkaz.

Dodajte na ove i one koji posluju sa državom, pa onda cela firma mora da glasa za nekog jer je svima jasno da ako se ne namesti neki "tender" da odmah neće biti ni plate. A da bi se namestio tender, mora se imati svoj čovek na nekoj poziciji. Gazde ucenjuju svoje radnike da glasaju kako njima odgovara i to takođe nije ništa novo niti strano u našoj državi.
Uključimo u ovu priču i članove manjina koji glasaju za svoje političke predstavnike iz pogrešnih razloga, nacionaliste (ove ili one vrste), pripadnike sitnih interesnih grupa itd.

Pogledajte sada matematiku, ako imate 700000+ hiljada ljudi u javnom sektoru i ako svako od njih ima svoj sitan interes u tome da zadrži svog "dobrotvora" onda se lako dođe do toga ko kod nas izlazi na izbore. Oni koji od politike imaju koristi, logično!
Kada na to dodate još Bog zna koliko njih proda glas, glasa za nekog od koga očekuje korist itd., onda dođemo do toga da mali broj ljudi glasa onako kako misli (dobro ili loše). Taj mali procenat ljudi koji ostane je nedovoljno brojan da izgura ono što želi a i u toj grupi ne guraju svi u dobrom pravcu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Moj glas niko neće da kupi. Cheap bastards...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Možda mnogo tražiš :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Samo što i ostali, molim lepo. Neki posao na kome me niko ništa ne pita, a da je plaćen u šestocifrenom iznosu; 45 dana odmora; zasebna kancelarija; možda neki plac za vikendicu i ako nije problem malo gotovine. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A službeni auto i NIS karticu? Neku garažicu u centru? :-)

TT
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Dusan napisao:Najbolji su mi ljudi sa tim stavom, nista ne moze da se promeni, svi su isti, bla bla bla... Ne postoji opravdanje za ne glasanje!

A narod nije glup, nego je neobrazovan, sto ga vraca na ovo prvo. Cinjenica je da prosecan srbin ne moze da sabere dva i dva i ne shvata nista. Sta je veliki vodja uradio posle prvih izbora, da bi na sledecim dobio 50% glasova? Nista, osim patetike i prica, koje ovaj narod ocigledno guta odlicno. Znaci konstantno zatupljivanje kroz medije, uz cenzuru i tako kontrolisi masu dokle moze. Tek kad se srbin ujutru probudi, a nema cak ni hleba ni pastete da jede, onda ce da skapira da nesto nije u redu i da nesto mora da se menja.
Dušane, pričaš o narodu koji ne zna da sabere 2 i dva, a onda zaključiš da je neko dobio 50% glasova. Jeste ali od 50%. Znači da 75% naroda nije progutalo priču. Pa kako je onda narod glup. S tim u vezi, neobrazovanost ne čini nikoga glupim, to su dve totalno različite stvari. Pride pitanje: smatraš li se ti delom tog naroda?
Ja mislim upravo suprotno. Ne postoji opravdanje za glasanje. Da niko ne glasa, niko ne bi dobio izbore, a realno je da niko od ponuđenih to i ne zaslužuje. Onda bi možda se i pojavio neko drugi, bolji, ovako ćemo samo menjati veće za manje zlo.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Heinz napisao:A službeni auto i NIS karticu? Neku garažicu u centru? :-)
Nema potrebe za tolikim laktanjem. Treba da se podmire i drugi. :D

I da se podsetimo gde živimo.

Digli cene osiguranja pa se provodili na Tari
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4970 ... li-na-Tari

Udruženje osiguravača Srbije platilo je četvorodnevno gošćenje na Tari za više od 400 zaposlenih iz osiguravajućih kuća.

Račun podnose samo akcionarima: Vladan Manić

Samo tri meseca nakon poskupljenja obaveznog osiguranja vozila za najmanje 45 odsto, Udruženje je organizovalo i iskeširalo “Sportske igre” za zaposlene iz 23 kompanije. Od četvrtka do nedelje u hotelima “Omorika” i “Beli bor” Udruženje je ugostilo u proseku po dvadesetak radnika iz svakog osiguranja. Njihov jedini zadatak je bio da tokom petka i subote pokažu veštine u 15 sportova i da prime nagrade.

U Udruženju osiguravača, čiji je generalni sekretar Vladan Manić, nisu hteli da odgovore na pitanje “Blica” koliko su tačno na Taru poslali ljudi i koliko ih je sve to koštalo.

- Industrija osiguranja je gotovo u potpunosti u privatnom vlasništvu, te se finansijski podaci dostavljaju samo vlasnicima akcionarima - poručili su iz Udruženja.

Osiguravači: Igraćemo se još
U Udruženju osiguravača navode da osiguravači organizuju sportske igre, kao i “većina drugih struka i da su one namenjene podizanju takmičarskog duha i negovanju moralnih i kolegijalnih vrednosti”.
- Igre su tradicionalne i osiguravači nameravaju da ih još dugo održavaju - poručili su iz Udruženja.

U ovoj instituciji su prevideli da je njihov član i najveća kompanija na tržištu osiguranja “Dunav osiguranje”, koja je u državnom vlasništvu.

Računica “Blica” pokazuje da je četvorodnevna igrarija Udruženje koštala oko pet miliona dinara. Toliko je po staroj ceni koštalo i obavezno osiguranje za 780 “punta”. Tih pet miliona dinara jednako je i poskupljenju obaveznog osiguranja koje plaća 1.380 vlasnika automobila ove marke.

U hotelu “Omorika” kažu da pun pansion za redovne goste košta 3.050 dinara plus 100 dinara za boravišnu taksu. Ista usluga u “Belom boru” je 2.610 dinara.

Udruženje osiguravača je predložilo a Narodna banka odobrila poskupljenje obaveznog osiguranja vozila od 1. jula. Nova cena za pojedine marke sada je veća i za 60 odsto. Zahtev za poskupljenjem Udruženje je pravdalo činjenicom da je cena polise poslednji put povećana 2008, ali i dodatnim troškovima poput naknade za RFZO.

U Udruženju kažu da se finansiraju od članarina osiguravajućih kompanija. U organima ove institucije su menadžeri iz osiguravajućih kuća.
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

nuk napisao:Ja bih se opet vratio na otpuštanje prekobrojnih u javnom sektoru, Floyd reče da to nije rešenje jer ti ljudi ostaju na teretu države a mene interesuje kako? Ako se misli na socijalna davanja, zna se kolika su i kako može da se živi od toga a sve jedno, pričamo o ljudima koji i pored neke dobre volje nisu u mogućnosti da privređuju ili ti, zarade platu logično, socijalno davanje je znatno manje od plate.

Sa druge strane, zašto bi svi otpušteni morali da padnu na teret države, možda bi konačno dobili šansu da iskažu potencijal i tako počnu da privređuju, mi smo se dokazali kao sposoban narod kad muka natera inače bi davno izumrli :)

Znači, jedan deo ljudi pokrene sopstveni posao, jedan deo se vrati na selo i tu potraži svoju šansu a niko od njih više ne glasa za ovu sektu i svi srećni na kraju :)
Koja će sila da postane Srbija kad višak partijskih parazita počne da privređuje :)

Šalu na stranu, imam utisak da me je većina pogrešno shvatila. Ne podržavam ja postojanje parazita u sistemu već samo odgovorno tvrdim da otpuštanje samo po sebi ne rešava ništa. Bez mogućnosti da se ti ljudi zaposle, nastaje još veći problem za državu.

Bankrot se čini kao jedino logično rešenje.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Greška
Poslednja izmena od nenad.fil u 24 Sep 2014, 00:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Rekao je da mu je to Dusan poslao, a on misli da je Dusan to iskopirao sa Tarzanije.

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ovo sto je Aca napisao sam postovao pre par strana,
Dusan napisao:Pravo u srz. Potpisujem.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali sto ce travu da legalizuju...
Pa nema dalje
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Sa tim kupuju glasove omladine a i onih malo starijih :)

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Odgovori