Letnje gume
Re: Letnje gume
Kod ovih sa mehaničkim oštećenjima se ništa ne može. Drugo, postaviće se pitanje istekle garancije. To su minusi.
Što se tiče ostalih stvari, može se reagovati, jer su navedeni mogući uzroci nastajanja oštećenja bez objašnjavanja oštećenja uočenih tokom ispitivanja (sa jasno definisanim opisima i navođenjem pozicija istih), niti je navedena metoda ispitivanja (doslovce naziv i oznaka metode, ja se u gumu ne razumem, ispitivao sam samo tvrdoću ali to mi je bilo marginalno). Meni ovo liči na zamor materijala (čiji intenzitet može biti intenziviran nižim pritiskom pumpanja), ali je to nagađanje. Nažalost, dokument koji si dobio izgleda kao paušalno nagađanje, takođe. Možeš pokušati da reaguješ po ovom pitanju ponovo kod »Kemoimpeksa«.
Ukoliko ne budu kooperativni, možeš se obratiti direktno »Bridžstonu«.
Umnogome stvar zavisi od politike firme. Radio sam kao ispitivač u »14. oktobru« i svakoj reklamaciji smo pristupali u skladu sa pravilnikom firme koji kod »14.« konkretno zahteva izuzetno ozbiljan pristup (a na temelju reklamacionih zahteva sam takva ispitivanja radio i ja te na osnovu njih donosio rešenja). Dešavalo se, sa druge strane, da radimo nešto čak i za za »Mercedes-Benc«, »Linde«, »ZF«, preporučimo uvažavanje reklamacije i zamenu, a oni pošalju proizvod na doradu... U sadašnjoj firmi je to neuporedivo niži nivo, iako je i dalje jedna od najpoznatijih u svetu. »Trajal«, radili smo neka ispitivanja sa njima, je lako odgovarao pozitivno na reklamacione zahteve kada ima ikakve osnove, pa se nadam da »Bridžston« ne bi bio mnogo lošiji od njih. Radili smo i neke mašine za »Kleber«, davno, bio ih je glas kako su minuciozni na mernim mestima koja su pristupačna dok su na drugim voljni da odobre odstupanja...
»Kemoimpeks« se izgleda u ovom prvom odgovoru drži onoga što mu zakon dopušta - teret dokazivanja prebacuje na kupca.
Nego. na kraju krajeva, pošalji tih par mejlova, ali i ako ne uspe - nakon 49000 km su se, ako mene pitaš, gume isplatile.
Što se tiče ostalih stvari, može se reagovati, jer su navedeni mogući uzroci nastajanja oštećenja bez objašnjavanja oštećenja uočenih tokom ispitivanja (sa jasno definisanim opisima i navođenjem pozicija istih), niti je navedena metoda ispitivanja (doslovce naziv i oznaka metode, ja se u gumu ne razumem, ispitivao sam samo tvrdoću ali to mi je bilo marginalno). Meni ovo liči na zamor materijala (čiji intenzitet može biti intenziviran nižim pritiskom pumpanja), ali je to nagađanje. Nažalost, dokument koji si dobio izgleda kao paušalno nagađanje, takođe. Možeš pokušati da reaguješ po ovom pitanju ponovo kod »Kemoimpeksa«.
Ukoliko ne budu kooperativni, možeš se obratiti direktno »Bridžstonu«.
Umnogome stvar zavisi od politike firme. Radio sam kao ispitivač u »14. oktobru« i svakoj reklamaciji smo pristupali u skladu sa pravilnikom firme koji kod »14.« konkretno zahteva izuzetno ozbiljan pristup (a na temelju reklamacionih zahteva sam takva ispitivanja radio i ja te na osnovu njih donosio rešenja). Dešavalo se, sa druge strane, da radimo nešto čak i za za »Mercedes-Benc«, »Linde«, »ZF«, preporučimo uvažavanje reklamacije i zamenu, a oni pošalju proizvod na doradu... U sadašnjoj firmi je to neuporedivo niži nivo, iako je i dalje jedna od najpoznatijih u svetu. »Trajal«, radili smo neka ispitivanja sa njima, je lako odgovarao pozitivno na reklamacione zahteve kada ima ikakve osnove, pa se nadam da »Bridžston« ne bi bio mnogo lošiji od njih. Radili smo i neke mašine za »Kleber«, davno, bio ih je glas kako su minuciozni na mernim mestima koja su pristupačna dok su na drugim voljni da odobre odstupanja...
»Kemoimpeks« se izgleda u ovom prvom odgovoru drži onoga što mu zakon dopušta - teret dokazivanja prebacuje na kupca.
Nego. na kraju krajeva, pošalji tih par mejlova, ali i ako ne uspe - nakon 49000 km su se, ako mene pitaš, gume isplatile.
- aboki
- Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
- Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T
Ma koja istekla garancija, daju dodatnih 24 meseca na Bridgestone na kvalitet. Znaci ukupno 48 meseci. Nema sanse da se guma pocepa sa strane kad ti udje ekser u gazeci sloj. To kako su oni napisali, ispadne da je pao pritisak u gumi nakon tog eksera, pa se ostetila sa strane. Nije tacno, nije pao ispod 1.9 bara. Javio je auto na vreme i zena posle meni
Problem je sto je ovo banana drzava, pa sad ja treba da dokazujem los kvalitet proizvoda.
Ne znam, raspitacu se malo za dalje...
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Problem je sto je ovo banana drzava, pa sad ja treba da dokazujem los kvalitet proizvoda.
Ne znam, raspitacu se malo za dalje...
Imali smo nešto malo bolje ali smo gledali šta jedu druga deca pa su nam se onda prijele banane.
Nisam znao da imaš dužu garanciju. Kako bilo, mehanička oštećenja ti komplikuju situaciju oko dve gume, bez obzira na sve. Ali to ne utiče na druge dve. Jesu li te dve bez mehaničkih oštećenja ujedno i bez oštećenja na boku?
Raspitaj se svakako, ja sam napisao što sam znao... i, po meni, nemoj još da odustaneš. Trud je vrlo mali a imaš šansu.
Nisam znao da imaš dužu garanciju. Kako bilo, mehanička oštećenja ti komplikuju situaciju oko dve gume, bez obzira na sve. Ali to ne utiče na druge dve. Jesu li te dve bez mehaničkih oštećenja ujedno i bez oštećenja na boku?
Raspitaj se svakako, ja sam napisao što sam znao... i, po meni, nemoj još da odustaneš. Trud je vrlo mali a imaš šansu.
- aboki
Ne, sve 4 imaju te pukotine po boku. Hvala. Za sad , mislim da su troškovi pokretanja spora visetruko veci od potencijalnog dobitka.
Ja bih pisao i fabrici i bar tražio objašnjenje.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da, sledeća instanca u lancu nabavke ili direktno fabrika .
TapaT
TapaT
Nisam ni ja mislio na sudski spor, već na još jedno obraćanje u kom ćeš napisati kako nisi zadovoljan odgovorom čiji sadržaj smatraš paušalnim, nedorečenim, bez konkretnih podataka i objašnjenja na kojima bi se zasnovao izrečeni stav... i na jedan mejl proizvođaču (fabrici). Naročito zato što i komadi bez spoljnih mehaničkih oštećenja imaju problem na bokovima.
aboki, nemoj da se ljutiš, ali prešao si 50k sa tim gumama. Ja ne pamtim ni jedan auto gde su mi gume i posle 30-40 bile baš u idealnom stanju, a kamoli 50 ili više. Mislim da imaš nerealna očekivanja da na osnovu ovoga možeš da dobiješ nove gume posle 2 i kusur godine i 50k. Dodatno, taj auto je bar 300kg teži od Clio ili nekog sličnog ekvivalentna malog auta, veći obrtni momenat, regenerativno kočenje (kapiram da ima?) itd.
Razumem da si se smorio, ali nisi baš ni malu km napravio i nije da su baš bačene pare, itd.
Razumem da si se smorio, ali nisi baš ni malu km napravio i nije da su baš bačene pare, itd.
Samo neka objasne kako ekser u gazećem sloju može da napravi pukotine na bokovima svih guma.
Obrati se ti ipak fabrici. Mene su tako hteli da ispale za zamenu sedišta, pa su se ipak predomislili nakon intervencije fabrike
Obrati se ti ipak fabrici. Mene su tako hteli da ispale za zamenu sedišta, pa su se ipak predomislili nakon intervencije fabrike

- aboki
To mi izgleda jedino resenje, jer vec par advokata ne znaju da me upute na sudskog vestaka vezano za gume. Dal je masinac, hemicar, tehnolog...
Ne ljutim se, stoji sve to. Pukotine sam primetio u aprilu, tad je bila dosta manja km, pa su rekli usmeno da nije to nista. Kontam ja da vecina ne predje toliko, jer prelaze dosta manje i onda dodje do starosti gume. Ovde ima jos dosta do granicnika, realno jos jednu sezonu letnju i u kantu. Svakako ne bi dali nove gume, vec vrednost u ovom trenutku, sto bi bilo nekih 50% verovatno. Oni su merili 4mm, ja sam ubedjen da sam izmerio 5mm.milosg napisao:aboki, nemoj da se ljutiš, ali prešao si 50k sa tim gumama. Ja ne pamtim ni jedan auto gde su mi gume i posle 30-40 bile baš u idealnom stanju, a kamoli 50 ili više. Mislim da imaš nerealna očekivanja da na osnovu ovoga možeš da dobiješ nove gume posle 2 i kusur godine i 50k. Dodatno, taj auto je bar 300kg teži od Clio ili nekog sličnog ekvivalentna malog auta, veći obrtni momenat, regenerativno kočenje (kapiram da ima?) itd.
- aboki
Samo update da napišem. Ni jedan veštak neće da se uhvati posla da veštači ovo. Zvao sam i zavod za veštačenje u BG, ne rade, a ne znaju ni koga da preporuče.
U principu, garancija na gume je mrtvo slovo na papiru i verovatno najisplativija trgovina
U principu, garancija na gume je mrtvo slovo na papiru i verovatno najisplativija trgovina

Tako je, mogao sam to ja i odmah da ti kazem, da ne gubis vreme. Jedino da kontaktiras neku centralu, pa da ovi resavaju da ne talasaju previse....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
“Poštovani,
Očekivao sam više od vašeg proizvoda: nakon dve godine korišćenja vaših guma bokovi na svakoj su dobili oštećenja koja ih čine nebezbednim i neupotrebljivim, a distributer odbija da mi u nastaloj situaciji izađe u susret, iako smatram da imam osnova za to.
U prilogu šaljem fotografije autoguma.
S poštovanjem,
Petar Petrović”
— i u prilog dodaš i sken računa, te sve pošalješ Bridžstonu. Ništa više a ni manje, po meni.
Očekivao sam više od vašeg proizvoda: nakon dve godine korišćenja vaših guma bokovi na svakoj su dobili oštećenja koja ih čine nebezbednim i neupotrebljivim, a distributer odbija da mi u nastaloj situaciji izađe u susret, iako smatram da imam osnova za to.
U prilogu šaljem fotografije autoguma.
S poštovanjem,
Petar Petrović”
— i u prilog dodaš i sken računa, te sve pošalješ Bridžstonu. Ništa više a ni manje, po meni.
Sumnjam, mada pošto je Bridgestone možda i prodje.
Iz druge teme o amortizerima i iskustvu sa nekih 36,000km gubitka funkcije, pisao sam slično u tom stilu i dobio odgovor od Thyssen Krupa.
Toliko komičan i ispod svakog nivoa da je sramota za jednu takvu kompaniju da se potpiše.
Tako nešto sam i očekivao,odricanje bilo kakve odgovornosti za proizvod, mada makar sa malo manje direktnih gluposti kao pratećeg objašnjenja zašto ni ne bi razmatrali.
Ja jesam jednom rekamirao gumu u garanciji (3 godine) i dobio pozitivno rešenje /zamenu/ ali bilo je relativno davno.
Iz druge teme o amortizerima i iskustvu sa nekih 36,000km gubitka funkcije, pisao sam slično u tom stilu i dobio odgovor od Thyssen Krupa.
Toliko komičan i ispod svakog nivoa da je sramota za jednu takvu kompaniju da se potpiše.
Tako nešto sam i očekivao,odricanje bilo kakve odgovornosti za proizvod, mada makar sa malo manje direktnih gluposti kao pratećeg objašnjenja zašto ni ne bi razmatrali.
Ja jesam jednom rekamirao gumu u garanciji (3 godine) i dobio pozitivno rešenje /zamenu/ ali bilo je relativno davno.
Pošto treba da stignu 18-ice za letnji set umesto dosadašnjih 17",polako gledam i razmatram šta uzeti od guma,245/40 18 je dimenzija(fabrička je 235/45),neka viša srednja klasa recimo,ili neki premium na akciji ako uspe da se izbunari.Ono što sam gledao za sad je Nexen NFera Sport i Fulda SC 2,eventualno Hankook.Ako bi nekom ludom srećom naleteo na akciji neki GY AS6 u približnoj ceni onda se ne bih dvoumio.Jel ima još nekih preporuka,iskustava sa navedenim itd..
E da,auto je Alfa 159SW dizel
E da,auto je Alfa 159SW dizel