Računari
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Re: Računari
Razmisli o dockingu za Dell, onda ti ne treba desktop (zadržiš monitor i tastaturu od desktopa). Ja sa ebay-a naručio za 20 evra sa uključenim punjačem od 130W.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Aj daj link klisko 
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Postoji nekoliko verzija, pro3x koja je manja i ima manje portova i pro2x koja je veća i ima više portova. Svaka od njih ima dve varijante, sa i bez usb 3.0. Često ih prodaju bez ispravljača, treba obratiti pažnju da li je uključen. Ja sam bio strpljiv i našao manju verziju sa usb 2.0 i ispravljačem za 15 eur + 5 poštarina.
https://m.ebay.de/sch/i.html?_from=R40& ... dell+pro3x
https://m.ebay.de/sch/i.html?_from=R40& ... dell+pro3x
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Prijatelju je rodjendan u petak i ne pada mi na pamet sta da mu uzmem. Dosta je u PC vodama, ima neku grafiku 750 chf itd, pa bih mu uzeo neki zanimljivi gedžet. Pada mi na pamet JBL bluetooth zvučnik, čak i Amazon echo
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nemoj Echo, tu špijunsku spravu, to mora čovek sam da odluči da li želi.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ne znam koliki ti je budžet, a ni šta prijatelj ima a šta nema, i šta ga zanima. Evo dve ideje, možda su sve neprimenljive ali ajde.
- USB flash, ali neki super brz. Ali ako je kupio u zadnjih godinu dana verovatno je već kupio najbrži
- ako koristi Steam, mogao bi da probaš da ga nađeš po usernejmu, da vidiš koje igre igra i da mu uzmeš nešto novo iz omiljenog mu žanra. Na Steamu može da se kupi igra kao poklon.
- USB flash, ali neki super brz. Ali ako je kupio u zadnjih godinu dana verovatno je već kupio najbrži

- ako koristi Steam, mogao bi da probaš da ga nađeš po usernejmu, da vidiš koje igre igra i da mu uzmeš nešto novo iz omiljenog mu žanra. Na Steamu može da se kupi igra kao poklon.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Oba otpadaju, ali dobri predlozi, hvala 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Biće interesantno na tržištu laptopova ako je istina da je novi AMD Ryzen 5 PRO, bolji od Intel i5 (mobile vers.):

Igrao sam battlegrounds, oseti se razlika izmedju i3 i i7 prilicna. Grafike su slicne, malo bolja je kod i3 (r9 380), a kod i7 je 1050ti.
Izgleda da igre vec sad traze vise od dva jezgra, ili gresim?
Izgleda da igre vec sad traze vise od dva jezgra, ili gresim?
- maxer
Osim što postoje igre koje traže više jezgara i one koje umeju da barataju samo sa jednim ili dva, ne treba porediti i3 i i7 jer su potpuno različite arhitekture tj. performanse im nisu iste (gledano pojednačno po jezgru).
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kakav je AMD u odnosu na Intela? Konkretno A8 u odnosu na i3/i5? Imam ponudu za desktop, igrice ne igram niti išta drugo zahtevno, samo je multitasking maksimalan.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Amd samo ryzen, pre toga su krs teski.
Maxer, normalno je da je Ryzen bolji od starijeg i5, napokon su napravili procesore koji mogu da pariraju Intelu, a videcemo lako ce biti kada za par dana izadje nova generacija Intela.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Maxer, normalno je da je Ryzen bolji od starijeg i5, napokon su napravili procesore koji mogu da pariraju Intelu, a videcemo lako ce biti kada za par dana izadje nova generacija Intela.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Parirace I dalje, jer intel ide uvek sa malim inkrementima, kao golf, da se ne posere po kupcima starih I uvek su u vrhu.
Videcemo da li ce amd pratiti ili ce po obicaju odspavati sledecih par genericija intelovih.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Videcemo da li ce amd pratiti ili ce po obicaju odspavati sledecih par genericija intelovih.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
- maxer
Predhodni AMD procesori su stvarno bili za klasu niže od Intelovih.
Nisam ni čitao testove ovih desktop verzija Ryzen-a ali mi je interesantno šta će oni doneti u svetu mobilnih računara.
Nadam se sve najbolje, treba tu uspostaviti malo prave konkurencije.
A novi Inteli ... evo pre dan-dva gledam šta su objavili o budućem 6-jezgarnom Intel i7-8700K (3.7 GHz base clock, 4.3 Turbo and a 4.7 GHz single tread Turbo), procureli neki prvi benčmark testovi inžinjerskih test primeraka CPU-a:

A evo rezultata sa mog overklokovanog za svaki dan (fiksno na 4.3 GHz):
Da moj može za svaki dan na 4500MHz, kao što mogu bolji primerci, imao bi skor u Cinebench Win64 R15 i veći od gore viđenih 1402 (za i8700K).
Izneta je predpostavka da će i8700K moći da se ubrza na 5.3 GHz (hlađen vodom, kao i moj), e tada očekujem da će njegov skor da skoči za nekih 20-30% (znači na možda 1700-1800 cb u Cinebench R15).
U suštini sam hteo da kažem da je Intel sa 6/12 core/thread sa kraja 2013. overklokovan na max. vrednosti, tu negde kao ovaj sa kraja 2017. na fabričkom kloku.
Naravno da nisu isti procesori po mnogo čemu ali se poređnjenje može praviti, makar sa tačke gledišta kupca koji je kupio 6-jezgarni Intelov CPU.
Ima i malo opširnijeg spiska testiranja novog i8700K:

Nisam ni čitao testove ovih desktop verzija Ryzen-a ali mi je interesantno šta će oni doneti u svetu mobilnih računara.
Nadam se sve najbolje, treba tu uspostaviti malo prave konkurencije.

A novi Inteli ... evo pre dan-dva gledam šta su objavili o budućem 6-jezgarnom Intel i7-8700K (3.7 GHz base clock, 4.3 Turbo and a 4.7 GHz single tread Turbo), procureli neki prvi benčmark testovi inžinjerskih test primeraka CPU-a:

A evo rezultata sa mog overklokovanog za svaki dan (fiksno na 4.3 GHz):

Da moj može za svaki dan na 4500MHz, kao što mogu bolji primerci, imao bi skor u Cinebench Win64 R15 i veći od gore viđenih 1402 (za i8700K).
Izneta je predpostavka da će i8700K moći da se ubrza na 5.3 GHz (hlađen vodom, kao i moj), e tada očekujem da će njegov skor da skoči za nekih 20-30% (znači na možda 1700-1800 cb u Cinebench R15).
U suštini sam hteo da kažem da je Intel sa 6/12 core/thread sa kraja 2013. overklokovan na max. vrednosti, tu negde kao ovaj sa kraja 2017. na fabričkom kloku.
Naravno da nisu isti procesori po mnogo čemu ali se poređnjenje može praviti, makar sa tačke gledišta kupca koji je kupio 6-jezgarni Intelov CPU.
Ima i malo opširnijeg spiska testiranja novog i8700K: