Kupovina - Pug 307 2.0 hdi ?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Re: Kupovina - Pug 307 2.0 hdi ?

Post od sashicus »

jos nije zavrsena kupovina, trenutno su benzinci na razmatranju, sta kazete na ovaj primerak:

http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... 7_2002_god

kakvi su inace ovi benzinci? motor 1.4? na sta da obratimo paznju? idemo do paracina u nedelju, ako imate neki primerak u toj okolini, preporucite...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Stari 1.4 u tom autu - nikako...

Sam motor kao motor - nema sta da se pokvari... Ako se ne varam, taj isti motor je isao i u 205/309...
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:

Post od sashicus »

cenim da je slabasan za karoseriju, ako to izostavimo, sto "nikako" ?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Taj motor je odličan u smislu pouzdanosti i održavanja, možda ne najekonomičniji na svetu što je ok za njegovu generaciju, ali u tolikom automobilu - ipak ne. I 1.4 16V, kakav je kod mene u 206, je na granici za 307 i C4 u koje se ugrađuje tako da... bolje neka se vrati na HDI 90 ili jači. Ako već može da bira, neka preskoči malog benzinca.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

sashicus napisao:cenim da je slabasan za karoseriju, ako to izostavimo, sto "nikako" ?
pa samo zbog toga...

75 konja na 1200 kg, neka hvala...

Za benzinca bi mi minimum bio 1.6 sa 110 konja. Dizel 1.6/2.0 sa 90...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ako nije zahtevan covek sto da ne 1.4, u Focusu 1.4 16v sa 75ks ide sasvim pristojno. Druga stvar je sto 1.6 trosi isto ili zanemarljivo vise a ide osetno lepse.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Evo, znam kako sa tim motorom ide 206 pa onda konstruišem u glavi kako (ne)ide 307. Sve može, ali bolje nešto bolje za iste ili slične pare.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Uroš S. napisao:Ako nije zahtevan covek sto da ne 1.4, u Focusu 1.4 16v sa 75ks ide sasvim pristojno. Druga stvar je sto 1.6 trosi isto ili zanemarljivo vise a ide osetno lepse.
kupuje polovan auto, tako da mu razlika u ceni i nece biti preterano primetna...
drugo, za odrzavanje su jako slicni, ok, taj 1.4 8v je jeftiniji, ali nije ni 1.6 znatno komplikovaniji/skuplji. Sa plinom ce racunica biti vrlo slicna, i onda ne shvatam zasto kupiti 35 konja slabiji auto...

Pogotovo sto su ti sa 75 konja najbednija oprema...
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

206-ica sa tim motorom ide osetno slabije od 1.4 HDI-a, a troši, da ne preteram, ali blizu 1.6 16V-a. Taj motor je prvi put ugrađen u 205-icu i unapređivane su mu manje-više samo eko norme.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:

Post od sashicus »

gledali smo jos jednu 307-icu, 1.6 benz. pali mu se ona "check engine" lampica i air bag lampica... predpostavljam da ovo sto svetluca motor moze da bude svasta... trebalo bi da se zakaci na dijagnostiku!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

taman tako, bez majstora i dijagnostine slaba vajda da mozes znati sta je.
Slika
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:

Post od sashicus »

da konacno zaokruzim pricu o kupovini, stigla je drugaru 307-ica. naravno iz Italije. posle visemesecnog traganja i razocarenja, isprobavanja izmedju ostalog i nekih drugih vozila (megane, polo...), ipak je odluka pala na 307.
posto nece otvarati temu, jer nije neki ljubitelj foruma, ukratko cu ga ovde opisati, a usput pitati nesto..
-godina decembar 2004. moguce zadnja serija pre restilizacije. motor 1.4 benz. sa 66kw i 90 konja. isprobao sam ga, za moj ukus i potrebe slab, ali njemu odgovara, u sustini ide sasvim solidno, onako nenaviknut na gas, kvacilo i menjac sam do 100 stigo za 14-15s, verovatno moze i bolje, mrzi me kopam specifikaciju sada.
-unutrasnjost bukvalno kao nova, sve je na svom mestu, cak i sedista, bubrezi... volan, menjac.
spoljasnost ima nekoliko sitnih ogrebotina najvise na branicima ali nista znacajno, limarijski potpuno zdrav.
-gume letnje solidne 15" sa petokrakim alu felnama.
-plin sekvent fabricka ugradnja, tocak boca 40l.
-od opreme, nisam stigo bas sve da vidim, ali AC klima, elektro sva 4 prozora, daljinska centralna, nema mahagoni konzolu, fabricki mislim da je mp3 ali nisam siguran, sa zvucnicima pozadi, sasvim se solidno cuje, elektro retrovizori, sve komande rade, sve sitnice, brisaci, odmagljivac stakla, osvetljenje kabine, konzole, zadnje maglenke.... ne mogu sada da se setim svih sitnica...
-placen 3600, trazio 3800, registracija sa prenosom jos 20-ak 'iljada, i veliki servis pozeljan jos toliko... presao 148000 (tako pise), vozen na dijagnostiku, ne prijavljuje nikakve greske.
-malo je nekako tvrd (cak i za mene sto sam na vikao na fiat uno), oseca se svaka neravnina, (nekako poskakujem u sedistu i tresuckam se...)

nisam ga detaljno ispitao ali nisam uspeo da aktiviram onaj desni displej palicom kojom bi trebalo da se prolazi kroz putni racunar, kako to funkcionise i koje bi vrednosti na PUG-u trebalo da se ispisuju?
probao sam jednim ili vise klikova na toj palici i nista se ne desava...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Moguce da mu je riknulo dugmence... A moguce i da nema bord, posto je najslabiji motor...

Treba da ispisuje autonomiju, prosecnu potrosnju trenutnu i prosek, prosecnu brzinu, predjene km od reseta itd... Po defaultu stoji na datumu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Re: Одг: Kupovina - Pug 307 2.0 hdi ?

Post od Sloba »

Neka ode na dijagnostiku da se vidi da li je sve u redu sa konfiguracijom borda, mada pre će biti da ga uopšte nema, a da su promenjene palice na volanu. Poslednja je opcija da su stavili palicu sa tasterom koji ničem ne služi. CD plejer ne čita mp3, ako je onaj standardni Siemens/VDO/Clarion RD3 u pitanju.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:

Post od sashicus »

na toj palici (ispod palice za brisace), ima jos nekoliko tastera, npr za muziku, i oni rade, ali onaj taster u celo palice ne radi :zbunjen:
Odgovori