Automobil od 15-17k eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Automobil od 15-17k eura

Post od trojanac »

sebekkg napisao:Hehhh. To da ali od koriscenih bih pre uzeo od vlasnika nego onu varijantu. :-D

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
A ko ti garantuje da je taj Audi ili Merc vožen i održavan kako treba? Mazda, kako god da je vožena, ima daleko manje km i dobijaš garanciju, a sa polovnjakom starim 2 godine nikakve garancije nema i pritom su za premium klasu delovi itekako skupi, ako treba nešto da zameniš, što nisi znao pre kupovine.
Sa druge strane, možeš naleteti na extra primerak koji će sahraniti 3 Mazde, ali... Sa 17k eura u džepu, isplati li se rizikovati?
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa mnogi ljudi imaju generalno iskrivljenu sliku o polovnim automobilima ali to smo vec prezvakali.
Polovni auto je kompromis i realno gora kupovina od novog ili test modela.

Sebek, taj Audi sto je vozen 2 godine, kako god je vozen, cekaju ga ulaganja.
Nema svako mogucnosti da kupi auto pa da posle par meseci istrese 1000e na veliki servis i jos neke sitnice, pa 1000 na gume itd.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja sam mislio kada je vec gledao polovnu c klasu da je i a4 logican predlog

jeftinija je od c klase a meni jako dobar auto. Sad gume i servis. Servis veliki ne znam koliko ue ali u sr nije 1000e mislim

Gume su oko 1000e 17", 16" oko 550 600

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Vidi sebekg sve je to u redu, ali kao sto na drugom forumu napisah, imam ja tu svoju neku racunicu. Planiram da kupim sledece godine jos jedan stan u Beogradu (kredit sa vecim ucescem) tako da mi sada svakako igra ulogu da prodjem i malo jeftinije. 17.000 je neki iznos koji sam sebi odredio i to je neki plafon, jer su to (kao sto vec napisah) igre bez granica: gde je 14 tu je i 14.500, gde je 14.500 tu je i 16.000 itd... Tako sam i stigao do 17.000 eura.

Takodje, treba mi siguran auto u koji necu morati da ulazem barem 2-3 godine a to polovnjak svakako nije.

Floyd, koliko sam upoznat "Junge Sterne" je neka servisna garancija koja nije ista kao i fabricka. Takodje na tim automobilima provereno ukidaju forte 5 (5godina besplatnih srvisa)

Isto tako, ne znam da li junge sterne vazi kod nas. Ne bih voleo da dodjem u situaciju da mi nesto crkne na mercedesu, dodjem u Mercedes Beograd a oni mi
kazu, :"Tacno je, vazi Vam servisna garancija, ali samo u nemackoj, ovde bi to kostalo 1200 eura."
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Floyd, kao sto mislis da je polovan auto kompromis, ako tako gledas pravis kompromis i sa novim autom jer kupujes losije od onoga sto si mogao... Ali nema potreba ovde o tome raspravljsti, samo je malo bezveze pisati "slozili smo se da je tako i tako" kad pola misli jedno a pola drugo. Nema veze...

Sto se tice teme, kupi ono sto ti se najvise svidjs i uzivaj... Ako ces da kupis bolji polovan auto i da se brines non stop, nemoj uzimati... Ako ces se kajati sto nisi kupio nesto sto si mogao, opet tvoja stvar... Hocu da kazem da su ti vec izneli sasvim korektne ideje, sada vec postaje jako subjektivna stvar sta je bolje i zato krecu i neslaganja... Ako ne kupus auto za mesec dana, ova tema ce imati 20 strana a znaces skoro isto kao i sada...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Odlično si ovo rekao u poslednjoj rečenici.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Evo ja cu jos jednu i prestajem.

Srce meni kaze ono sto mi Floyd preporucuje: idi u Nemacku i kupi merc od ovlascenog dilera i uzivaj. Medjutim, mozak mi kaze da je novo-novo i da mi je bitna garancija da necu imati skupih kvarova narednih par godina.Valjda to ide sa godinama, da sam mladji, vec bih vozio B klasu ali sa planiranjem porodice i suprugom...

Takodje me jede crv sumnje: sta ako se nesto pokvari? Znam da je pomalo paranoicno tako razmisljati ali ne dajem kilo' jabuka pa da me boli dupe, nego dajem 17.000 eura sto meni nije "mala para" tako da moram dooobroo da razmislim.

I da, planiram da kupim auto za palfon dve nedelje ako ne i pre.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Koliko je nov kad polovan u opremi trend košta 16,5k??? Nisu normalni.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobar predlog. Isti motor, ista klasa, samo što je ovo hb. Na stranu koji je lepši, Focus mi je još uvek nov. Trenutno bez problema, ali sačekao bih bar 6-12 meseci da vidimo kako će se pokazati. Plus ovlašćeni diler na jako lošem glasu.
Posetite www.garaza.rs !
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Mazda! :mrgreen:
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Za ove pare isto u Grand motors-u ima nov sa 0 km. Gledao sam vec fokusa, znam da je isti motor jao i u mazdi ali mi je nekako "kineski"

Ipak je to moj subjektivni utisak.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nenad.fil napisao:Floyd, koliko sam upoznat "Junge Sterne" je neka servisna garancija koja nije ista kao i fabricka. Takodje na tim automobilima provereno ukidaju forte 5 (5godina besplatnih srvisa)

Isto tako, ne znam da li junge sterne vazi kod nas. Ne bih voleo da dodjem u situaciju da mi nesto crkne na mercedesu, dodjem u Mercedes Beograd a oni mi
kazu, :"Tacno je, vazi Vam servisna garancija, ali samo u nemackoj, ovde bi to kostalo 1200 eura."
Ne znam za Srbiju ali kada sam se ja raspitivao da uzmem merca i uvezem u CH rekli su mi da vazi ali ako ides kod ovlascenog servisera.
Besplatne servise nemas, to stoji ali mislim da su kod merca na 30.000km kao kod BMW-a.
nenad.fil napisao:Za ove pare isto u Grand motors-u ima nov sa 0 km. Gledao sam vec fokusa, znam da je isti motor jao i u mazdi ali mi je nekako "kineski"
:plusone:

Odvratan je ovaj novi fokus...koreanci su primer lepog dizajna pored njega.
Kao sto rekoh ako ne zelis da se zajebavas sa uvozom onda uzmi Mazdu ali je prvo detaljno isprobaj ;)
Mazda i Honda su za mene najbolji Japanci (Lexus i Infiniti su precenjeni), stim da su nove Mazde cak i lepse od Hondi.
AcaKayak napisao:Floyd, kao sto mislis da je polovan auto kompromis, ako tako gledas pravis kompromis i sa novim autom jer kupujes losije od onoga sto si mogao... Ali nema potreba ovde o tome raspravljsti, samo je malo bezveze pisati "slozili smo se da je tako i tako" kad pola misli jedno a pola drugo. Nema veze...
Aco, sve je to subjektivno...
Zasto mislis da sam ja npr. imao bolje za novac koji sam dao za moj auto?
Meni recimo vreme na Nordschleife-u i ubrzanje od 0-100 nisu najbitniji parametri pri izboru auta...naravno, ne kazem da bi mi smetao jaci auto ali to nije nesto sto bi me nateralo da kupim polovan, stariji model nekog auta.
Da mogu da opusteno uletim 90000e za M550d (ili 75-80000e za test model, nebitno), veruj mi da ne bi trenutak razmisljao :)

Inace, da se vratimo na temu koja nema mnogo veze sa kupovinom tvog ili mog auta...
Nenad je lepo naglasio da je spreman da izdvoji odredjenu sumu za auto kao i sta ocekuje od buduceg auta.
Naglasio je da mu je bitno da ne mora da razmislja o popravkama bar 3 godine sto ce sa Mazdom dobiti ali sa A4 ili C klasom sa 100kkm, sigurno nece.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Floyd, thanks man you get me...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Moram da se oglasim, posto sestra vozi Mazdu 3 ali 2.0 automatik.
Auto je odlican, super ide, nisu imali nikakvih problema do sada, tako da nemas brige oko toga..
Ono sto mu zameram je losija zavrsna obrada unutar vozila. Ali dobro, kompromis mora postojati.

Sto se tice A klase, steta, ali bice prilike za mnogo bolji, kad tad.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori