nenad.fil napisao:Floyd, koliko sam upoznat "Junge Sterne" je neka servisna garancija koja nije ista kao i fabricka. Takodje na tim automobilima provereno ukidaju forte 5 (5godina besplatnih srvisa)
Isto tako, ne znam da li junge sterne vazi kod nas. Ne bih voleo da dodjem u situaciju da mi nesto crkne na mercedesu, dodjem u Mercedes Beograd a oni mi
kazu, :"Tacno je, vazi Vam servisna garancija, ali samo u nemackoj, ovde bi to kostalo 1200 eura."
Ne znam za Srbiju ali kada sam se ja raspitivao da uzmem merca i uvezem u CH rekli su mi da vazi ali ako ides kod ovlascenog servisera.
Besplatne servise nemas, to stoji ali mislim da su kod merca na 30.000km kao kod BMW-a.
nenad.fil napisao:Za ove pare isto u Grand motors-u ima nov sa 0 km. Gledao sam vec fokusa, znam da je isti motor jao i u mazdi ali mi je nekako "kineski"
Odvratan je ovaj novi fokus...koreanci su primer lepog dizajna pored njega.
Kao sto rekoh ako ne zelis da se zajebavas sa uvozom onda uzmi Mazdu ali je prvo detaljno isprobaj

Mazda i Honda su za mene najbolji Japanci (Lexus i Infiniti su precenjeni), stim da su nove Mazde cak i lepse od Hondi.
AcaKayak napisao:Floyd, kao sto mislis da je polovan auto kompromis, ako tako gledas pravis kompromis i sa novim autom jer kupujes losije od onoga sto si mogao... Ali nema potreba ovde o tome raspravljsti, samo je malo bezveze pisati "slozili smo se da je tako i tako" kad pola misli jedno a pola drugo. Nema veze...
Aco, sve je to subjektivno...
Zasto mislis da sam ja npr. imao bolje za novac koji sam dao za moj auto?
Meni recimo vreme na Nordschleife-u i ubrzanje od 0-100 nisu najbitniji parametri pri izboru auta...naravno, ne kazem da bi mi smetao jaci auto ali to nije nesto sto bi me nateralo da kupim polovan, stariji model nekog auta.
Da mogu da opusteno uletim 90000e za M550d (ili 75-80000e za test model, nebitno), veruj mi da ne bi trenutak razmisljao
Inace, da se vratimo na temu koja nema mnogo veze sa kupovinom tvog ili mog auta...
Nenad je lepo naglasio da je spreman da izdvoji odredjenu sumu za auto kao i sta ocekuje od buduceg auta.
Naglasio je da mu je bitno da ne mora da razmislja o popravkama bar 3 godine sto ce sa Mazdom dobiti ali sa A4 ili C klasom sa 100kkm, sigurno nece.