Toyota Auris 1.6 Valvematic SPORT
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Toyota Auris 1.6 Valvematic SPORT
Astra F 1.8 16V sa nekih 125ks ide drugom do 100.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ali nema(ju) menjač sa 6. brzina već 5 ili 4.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Sad ce vama Bax nesto da napise, jednom kad sam rezervisao novog Yarisa 1.8 ts, taj auto je imao limit i drugoj 95 km/h, to je skoro identicno kao Zastava 10, jer im je menjac takav da udare na blokadu tj 6500 na tih 95 km/h.
To je sve stvar prenosnog odnosa nista drugo...
Sent from my Amiga 500, using Kickstart 1.2
To je sve stvar prenosnog odnosa nista drugo...
Sent from my Amiga 500, using Kickstart 1.2
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
I ne samo to, Corola 1.3XL po navodima ide 60km/h prvom, 110 km/h drugom.Ji 4Tze napisao:Ali nema(ju) menjač sa 6. brzina već 5 ili 4.
To je ekstremno dug prenos za motor koji maksimalno dostize 103Nm i to tek pri 4200 obrtaja. Sve to za atmo motor sa karburatorom sa 1300kubika.
Nesto mi ipak govori da ima i pesnicke slobode u tim km/h sto i razumem.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Cozmo je po navici previse entuzijastican u opisu svoje masine. U drugoj tvoj auto sve i da moze 110 totalno je nenormalno voziti ga tako, pa ne znam sta da se desava, kao sto ga nema svrhe voziti u 5. 40. A i u 5. ubrzanje od 50 do vmax ne znam bas kakva je uzivancija i prakticnost takve voznje. Ako cemo tako, pa mozes da krenes i iz 4. stepena iz mirovanja, sve moze. Ali hajde da malo obogatim pricu testerastim dijagramom koji je proveren. U pitanju je motor sa 133 KS i 162 Nm.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam napisao da to može, a ne da to i radim - nikad nisam ni gurao do Vmax, niti mi je to potrebno. Praktičnost ovoga se ogleda u dva primera što se mene tiče: prvi je vožnja na neopterećenim magistralama gde mogu bez promene prenosa i opuštenom vožnjom da šetam između 50 i 80/90/100 km/h, tj. u naselju i na otvorenom; drugi je vožnja beogradskim/novobeogradskim bulevarima u kojima postoji kakav-takav zeleni talas i gde mogu (opet kad nije gužva) sve da prođem vožnjom u petoj između 50 i 70 km/h na nižim obrtajima, samim tim i nižom potrošnjom. Motor lepo reaguje, nema trokiranja, gušenja itd, a ne moram da razmišljam o DPF-u i sličnom.dragvorl napisao:A i u 5. ubrzanje od 50 do vmax ne znam bas kakva je uzivancija i prakticnost takve voznje.
Za bilo kakvo preticanje ili bržu reakciju mora stepen/dva niže.
Sta ti vozis Golfa VR6 ili Corrolu 1.3?cozmo napisao:Inace ta Lada koju pominjete je slicna Samari, gde je motor i prenos radjen u saradnji s Porseom i vozio sam je i ide super.
Generalno ovde niko ne shvata poentu kako rade japanski motori, ustvari trojanac ce ukapirati jer vozi jedan takav.
Recimo moja Corolla je u stanju da vozis 20 drugom i da je zgazis do 110. Ili trecu isto od 40 do 140.
Ili u V stepenu prenosa mogu da vozim od 50 do 160.
Ili prvom do 60.

Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Mene samo zanima sta predstavlja ovo "SPORT" u naslovu, posto na sajtu vidim da pise samo 1.6 valvematic a ne postoji ni takav paket opreme...
Jel to treba samo da naglasi da se radi o zajebanoj masini ili nesto drugo?
Jel to treba samo da naglasi da se radi o zajebanoj masini ili nesto drugo?
Aha ok, hvala 
Nisam gldeao SRB cenovnik...u CH ima samo Terra, Luna i Sol...
Svakako, jako su losa sedista za nesto sto se naziva "sport" oprema.

Nisam gldeao SRB cenovnik...u CH ima samo Terra, Luna i Sol...
Svakako, jako su losa sedista za nesto sto se naziva "sport" oprema.
fq400 napisao: Praktičnost ovoga se ogleda u dva primera što se mene tiče: prvi je vožnja na neopterećenim magistralama gde mogu bez promene prenosa i opuštenom vožnjom da šetam između 50 i 80/90/100 km/h, tj. u naselju i na otvorenom; drugi je vožnja beogradskim/novobeogradskim bulevarima u kojima postoji kakav-takav zeleni talas i gde mogu (opet kad nije gužva) sve da prođem vožnjom u petoj između 50 i 70 km/h na nižim obrtajima, samim tim i nižom potrošnjom. Motor lepo reaguje, nema trokiranja, gušenja itd,
Za bilo kakvo preticanje ili bržu reakciju mora stepen/dva niže.

I Ladu 1.5 i Lybru 1.8 sam navlacio skoro 100km/h u drugoj,doduse to je po brzinomeru,tako da ne znam sta vam je cudno sto to moze i ova Toyota!?16_Valve_ napisao:Sta ti vozis Golfa VR6 ili Corrolu 1.3?cozmo napisao:Inace ta Lada koju pominjete je slicna Samari, gde je motor i prenos radjen u saradnji s Porseom i vozio sam je i ide super.
Generalno ovde niko ne shvata poentu kako rade japanski motori, ustvari trojanac ce ukapirati jer vozi jedan takav.
Recimo moja Corolla je u stanju da vozis 20 drugom i da je zgazis do 110. Ili trecu isto od 40 do 140.
Ili u V stepenu prenosa mogu da vozim od 50 do 160.
Ili prvom do 60.Jeste ta Corrola prilicno elasticna za svoju malu kubikazu, ali si ga preterao za sve pare. Ajde moguce je jedino ako vozis na plinu pa nemas blokadu, ali to nije pametno raditi

Ladi godinama nista nije falilo iako sam ovo bas cesto praktikovao,dok je Lybra posle mesec dana prolupala

Ne bi bilo cudno da nije Lada a tek Libra kudikamo snaznija od te Korole 1.3.
Zapanjujuća količina emocija i hvalospeva za automobil koji je u svom segmentu sinonim za neatraktivnost. Od potpuno bezveznog automobila prethodne generacije, sad su spali na to da kopiraju Hyundai. Još se raspravlja i performansama, ko da će prosečna tetka kojoj je ovaj auto namenjen da ga gazi u crvenom do pijace.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
S obzirom da prosecna tetka koristi samo prvu i drugu, te da im automobili urlaju oko pijace, nikad se ne zna...
KAd bolje razmislim, ovo mu dodje kao automatik,kreci iz druge i peglaj
KAd bolje razmislim, ovo mu dodje kao automatik,kreci iz druge i peglaj