Toyota Auris 1.6 Valvematic SPORT

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Toyota Auris 1.6 Valvematic SPORT

Post od Kuzmanovic »

Astra F 1.8 16V sa nekih 125ks ide drugom do 100.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ali nema(ju) menjač sa 6. brzina već 5 ili 4.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Sad ce vama Bax nesto da napise, jednom kad sam rezervisao novog Yarisa 1.8 ts, taj auto je imao limit i drugoj 95 km/h, to je skoro identicno kao Zastava 10, jer im je menjac takav da udare na blokadu tj 6500 na tih 95 km/h.

To je sve stvar prenosnog odnosa nista drugo...

Sent from my Amiga 500, using Kickstart 1.2
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ji 4Tze napisao:Ali nema(ju) menjač sa 6. brzina već 5 ili 4.
I ne samo to, Corola 1.3XL po navodima ide 60km/h prvom, 110 km/h drugom.
To je ekstremno dug prenos za motor koji maksimalno dostize 103Nm i to tek pri 4200 obrtaja. Sve to za atmo motor sa karburatorom sa 1300kubika.

Nesto mi ipak govori da ima i pesnicke slobode u tim km/h sto i razumem.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cozmo je po navici previse entuzijastican u opisu svoje masine. U drugoj tvoj auto sve i da moze 110 totalno je nenormalno voziti ga tako, pa ne znam sta da se desava, kao sto ga nema svrhe voziti u 5. 40. A i u 5. ubrzanje od 50 do vmax ne znam bas kakva je uzivancija i prakticnost takve voznje. Ako cemo tako, pa mozes da krenes i iz 4. stepena iz mirovanja, sve moze. Ali hajde da malo obogatim pricu testerastim dijagramom koji je proveren. U pitanju je motor sa 133 KS i 162 Nm.
Prikačeni fajlovi
photo.JPG
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

dragvorl napisao:A i u 5. ubrzanje od 50 do vmax ne znam bas kakva je uzivancija i prakticnost takve voznje.
Ja sam napisao da to može, a ne da to i radim - nikad nisam ni gurao do Vmax, niti mi je to potrebno. Praktičnost ovoga se ogleda u dva primera što se mene tiče: prvi je vožnja na neopterećenim magistralama gde mogu bez promene prenosa i opuštenom vožnjom da šetam između 50 i 80/90/100 km/h, tj. u naselju i na otvorenom; drugi je vožnja beogradskim/novobeogradskim bulevarima u kojima postoji kakav-takav zeleni talas i gde mogu (opet kad nije gužva) sve da prođem vožnjom u petoj između 50 i 70 km/h na nižim obrtajima, samim tim i nižom potrošnjom. Motor lepo reaguje, nema trokiranja, gušenja itd, a ne moram da razmišljam o DPF-u i sličnom.

Za bilo kakvo preticanje ili bržu reakciju mora stepen/dva niže.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

cozmo napisao:Inace ta Lada koju pominjete je slicna Samari, gde je motor i prenos radjen u saradnji s Porseom i vozio sam je i ide super.

Generalno ovde niko ne shvata poentu kako rade japanski motori, ustvari trojanac ce ukapirati jer vozi jedan takav.

Recimo moja Corolla je u stanju da vozis 20 drugom i da je zgazis do 110. Ili trecu isto od 40 do 140.

Ili u V stepenu prenosa mogu da vozim od 50 do 160.

Ili prvom do 60.
Sta ti vozis Golfa VR6 ili Corrolu 1.3? :D Jeste ta Corrola prilicno elasticna za svoju malu kubikazu, ali si ga preterao za sve pare. Ajde moguce je jedino ako vozis na plinu pa nemas blokadu, ali to nije pametno raditi :D
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mene samo zanima sta predstavlja ovo "SPORT" u naslovu, posto na sajtu vidim da pise samo 1.6 valvematic a ne postoji ni takav paket opreme...
Jel to treba samo da naglasi da se radi o zajebanoj masini ili nesto drugo?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Aha ok, hvala :)
Nisam gldeao SRB cenovnik...u CH ima samo Terra, Luna i Sol...

Svakako, jako su losa sedista za nesto sto se naziva "sport" oprema.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

fq400 napisao: Praktičnost ovoga se ogleda u dva primera što se mene tiče: prvi je vožnja na neopterećenim magistralama gde mogu bez promene prenosa i opuštenom vožnjom da šetam između 50 i 80/90/100 km/h, tj. u naselju i na otvorenom; drugi je vožnja beogradskim/novobeogradskim bulevarima u kojima postoji kakav-takav zeleni talas i gde mogu (opet kad nije gužva) sve da prođem vožnjom u petoj između 50 i 70 km/h na nižim obrtajima, samim tim i nižom potrošnjom. Motor lepo reaguje, nema trokiranja, gušenja itd,
Za bilo kakvo preticanje ili bržu reakciju mora stepen/dva niže.
:doubleup:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

16_Valve_ napisao:
cozmo napisao:Inace ta Lada koju pominjete je slicna Samari, gde je motor i prenos radjen u saradnji s Porseom i vozio sam je i ide super.

Generalno ovde niko ne shvata poentu kako rade japanski motori, ustvari trojanac ce ukapirati jer vozi jedan takav.

Recimo moja Corolla je u stanju da vozis 20 drugom i da je zgazis do 110. Ili trecu isto od 40 do 140.

Ili u V stepenu prenosa mogu da vozim od 50 do 160.

Ili prvom do 60.
Sta ti vozis Golfa VR6 ili Corrolu 1.3? :D Jeste ta Corrola prilicno elasticna za svoju malu kubikazu, ali si ga preterao za sve pare. Ajde moguce je jedino ako vozis na plinu pa nemas blokadu, ali to nije pametno raditi :D
I Ladu 1.5 i Lybru 1.8 sam navlacio skoro 100km/h u drugoj,doduse to je po brzinomeru,tako da ne znam sta vam je cudno sto to moze i ova Toyota!? :zbunjen: :D

Ladi godinama nista nije falilo iako sam ovo bas cesto praktikovao,dok je Lybra posle mesec dana prolupala :mrgreen: ,"otlisli" lezajevi na radilici i sama radilica,tako da sam i ja skontao da to nije pametno raditi! :mrgreen:
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ne bi bilo cudno da nije Lada a tek Libra kudikamo snaznija od te Korole 1.3.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zapanjujuća količina emocija i hvalospeva za automobil koji je u svom segmentu sinonim za neatraktivnost. Od potpuno bezveznog automobila prethodne generacije, sad su spali na to da kopiraju Hyundai. Još se raspravlja i performansama, ko da će prosečna tetka kojoj je ovaj auto namenjen da ga gazi u crvenom do pijace.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

S obzirom da prosecna tetka koristi samo prvu i drugu, te da im automobili urlaju oko pijace, nikad se ne zna...
KAd bolje razmislim, ovo mu dodje kao automatik,kreci iz druge i peglaj :doubleup:
Odgovori