Dizajn u auto industriji

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Dizajn u auto industriji

Post od Xepoj87 »

Neki netalentovani dizajneri voze Pagani,a neki talentovani Corolu 30g staru :)
O okrutni Svete!

:mrgreen:

@nuk
Kao sto sam rekao,ta sedista su mi cool,a da mi se svidjaju,pa i ne bas...
Nisu mi ruzna,svakako zanimljivija nego da bude prosto platno,ali bih uvek uzeo ona kozna i neke druge varijacije...
Ja sam samo lepo rekao da covek koji se bavi dizajnom ne zna sta je kic...
A za salu za nemanje ukusa jer mu se ne svidjaju karirana sedista sam stavio i odgovarajuci smajli...

Sto se Fransa tice,ne bi mu odgovaralo,jer je vec ceo napravljen tako kako je napravljen...
A da i karirani stolnjaci imaju svoj smek,imaju... Pogotovo u ocuvanju neke tradicije,o cemu je ovde i rec.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Uzeo sam glup primer ali poenta je jasna, u golfu ta sedista nisu kic dok bi takav dezen u bilo kom drugom automobilu zasigurno bio sto znaci, ipak je moguce :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Dizajn u auto industriji

Post od Sloba »

Priča o ukusima je postala neukusna. Neka Cozmo nije ništa u pravu, nije u redu da ga ponižavate. Pa, šta ako vozi auto star 30 godina? Kojim si veštinama, xeroj, zaslužio da voziš Mercedes? Ne tražim odgovor jer je potpuno nebitno za ovo mesto, samo dajem primer za nizak udarac i pravac u kom bi sve ovo moglo da krene. Nizak standard nije za podsmeh i nabijanje na nos. Zna Cozmo dobro šta vozi, iako ponekad pretera u hvalisanju istog. No, ovo je mesto gde to nije zabranjeno. Nije bitno za koje firme i brendove je radio. Šta, ovde se svi razumemo u dizajn i biznis pa bi nam sva ta imena nešto kao značila? Sa Cozmom sam se verovatno više fajtao o svih ovde, po drugim forumima unazad 6-7 godina, ali nikad nije bilo niskih udaraca (Cozmo je svaki dan u saobraćaju viđao po nekog zapaljenog Fiata, ili bar nekog sa otpalim auspuhom ili podignutom haubom pored puta pa je to, eto, nerviralo neke). Nemojmo tako, može i lepše da se razgovara.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Slazem se za ponizavanje ali ja ne vidim sto je ponizavanje sto je neko pre mene a kasnije i ja pitao za koje je brendove covek radio? Nismo ga pitali ako je radio (dajem banalan primer) za Ferari F1 tim pa koliko je placen, da li su ga sutnuli, isplatili, duguju mu nesto ili tako nesto, pitali smo lepo kojim se dizajnom i kome bavio, ne vidim nista lose u tome... I ovako znamo manje vise o svakome sta radi na forumu jer smo generalno "upoznat" forum (clanovi se dosta druze van njega)... Kao sto svi znaju sta ja radim, sta Next radi, Heroj je pisao detajno cime se njegov cale bavi i sta je on radio, ne vidim sto je isto pitanje za cozma vredjanje?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Slobo,takodje je neukusno ponizavanje nas ostalih nabijanjem na nos kako je on uspesan dizajner i zna o cemu prica kada kaze da je to dizajnerski promasaj i kic,a mi smo operisani od istog i nemamo pojma o cemu pricamo,zar ne?
Ali slozicu se sa tobom,nisam trenutno uopste razmisljao u tom pravcu i sala mi je neumesna i nepromisljena.
Razmisljao sam u smeru toga sto indirektno znam neke nase uspesne dizajnere i nemaju ovakve pausalne izjave kao Cozmo po pitanju dizajna bilo cega,a pogotovo u podrucjima koja su im bliska...

@nuk,poenta je sto ne vidim kako bi uopste karirana sedista mogla biti kic? Ok,ne slazu se uz nesto ili degutantna ili nesto trece,ali kic je onaj Mercedes od pre par strana,a ne karirana sedista :)
Karirana sedista su samo dezen materijala u kolima :) Po cemu su pruge ili nesto drugo razlicite?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Одг: Dizajn u auto industriji

Post od dragan »

Sloba napisao:Priča o ukusima je postala neukusna. Neka Cozmo nije ništa u pravu, nije u redu da ga ponižavate. Pa, šta ako vozi auto star 30 godina? Kojim si veštinama, xeroj, zaslužio da voziš Mercedes? Ne tražim odgovor jer je potpuno nebitno za ovo mesto, samo dajem primer za nizak udarac i pravac u kom bi sve ovo moglo da krene. Nizak standard nije za podsmeh i nabijanje na nos. Zna Cozmo dobro šta vozi, iako ponekad pretera u hvalisanju istog. No, ovo je mesto gde to nije zabranjeno. Nije bitno za koje firme i brendove je radio. Šta, ovde se svi razumemo u dizajn i biznis pa bi nam sva ta imena nešto kao značila? Sa Cozmom sam se verovatno više fajtao o svih ovde, po drugim forumima unazad 6-7 godina, ali nikad nije bilo niskih udaraca (Cozmo je svaki dan u saobraćaju viđao po nekog zapaljenog Fiata, ili bar nekog sa otpalim auspuhom ili podignutom haubom pored puta pa je to, eto, nerviralo neke). Nemojmo tako, može i lepše da se razgovara.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
+1
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Day Walker »

@Floyd
To je ok sto se tice ukusa, ali reci mi sta je gay na ovom vozilu?
Meni je vise gay taj bmw
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

XC 60 je meni prelep dzip,samo mi je malo preterano prazan enterijer :)
A i novi X3 mi je prelep,kao i restyle GLK :doubleup:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

GLK je u toj klasi definitivno No.1 :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Day Walker napisao:@Floyd
To je ok sto se tice ukusa, ali reci mi sta je gay na ovom vozilu?
Meni je vise gay taj bmw
Slika
Sva ta jajasta vozila su previse gay za moj ukus.

Inace, pogledaj njihovu reklamu na SRB verziji sajta.

http://www.volvocars.com/rs/Pages/default.aspx

Koji kompleksasi :kezo:
Laki021 napisao:Ma ja licno nisam odusevljen X3-kom. A novopeceni vlasnik je u glavi vise poredio ovog Volva sa X5. E sad kolko to ima smisla ebem li ga...
Naravno da nema smisla :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Za mene jedan ovakav kada za jedno 2 godine bude navrsio jedno 60.000km i da me Bog vidi :)
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... LSO_EXPORT

Ne bih se bunio uopste,samo sto toj klasi rekao bih veoma malo pada cena,pa cesto bude isplativije uzeti X5/ML za iste ili malo vise para sa jacim motorom,boljom opremom,za klasu veci i bolji dzipovi...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

GLK je odlican, vozio sam ga a i vozio se u njemu.
Naravno, ja bih u toj klasi birao nesto vece.
Cayenne mi se najvise svidja ali je i najskuplji a ML je nekako dobar odnos ulozeno-dobijeno.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja sam se vozio u xc60 u verziji d5 awd sa 185ks i auto me odusevio, dvobojni kozni enterijer mi je vrhunski odradjen a i centralna konzola mi se svidja. Iskreno, meni je Volvo sa ovim novim modelima u istoj klasi sa MB i BMW, i taj xc60 bi mi bio mozdaa i prvi izbor u toj klasi... A sto se tice terenskih sposobnosti, momak koji vozi xc60 imao je ranije Santa Fe 2. generacije i kaze da je Santa Fe terenac u odnosu na svedskog pozera :kezo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

xc60 je gej a glk nije??
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jedini terenac tu je mozda GLK i to samo mozda,jer ne znam da li su se iscimali,pa ga uradili kao ML-a...
Znam da ima takodje Off-Road paket,ali znam da nije nista blizu ML-a...

@ftj, GLK tu najmanje gej deluje ako cemo tako sa kockastim dizajnom :) Ali ne vidim kako nekoga i jedan ovde asocira na gejeve ...
Odgovori