I otvorih paket.
Sve je stiglo (momak iz DHLa je bio bas ljubazan, pa je cak bio raspolozen da se da u potragu za mojim ukucanima, koji u trenutku nisu bili kod kuce

), a kao poklon je stigla njihova solja. Solja je poveca, mislim da bar pola litra staje u nju. Nije neka, ali je dzabe (ili se tako cini).
Sto se stvari tice: Kada se uproseci, u granicama ocekivanog za te pare. A sta sam ocekivao? Pa solidne kopije, ili losi originali.
Roba je kineska, a kako su kopirali, zavisi od artikla do artikla. Recimo, carape i gace deluju dobro na prvi pogled. Majice, one jeftine od 2-3€ su mekane, pamucne, ali upitno srazmerne, mada sam i ja malo nesrazmeran

Za te pare mogu da posluze i kao krpa, ali mogu se nositi po kuci i oko iste, bez problema. Mislim da su prijatne za nositi, sto ce pokazati prvo pranje i nosenje. Sorc nisam otvarao, kao ni nazovi Nike majicu, kao i neke druge sitnice, koje nisam za sebe narucio.
Najbolji artikal (uz pominjani donji ves) ispao je gornji deo pidzame, koji je ustvari dobra pamucna majica. Donji deo bi i ja boje sasio, zatvorenih ociju. Da ne spominjem sto je siri no duzi, a pritom bi trebao da je dugackih nogavica
Kada se sve sabere, dobija se odnos od 1,4 - tj ovde me je izaslo 1,4x vise od cene na sajtu. Tu je cena robe, DHL,kao i 3-4€ koja su mi skinuli vise sa kartice (i dalje ne znam da li ce mi vratiti banka, kao sto kaze (u zavisnosti od kursa GBP EUR). Inace, narucio sam robe za 48.99€, unutra je racun na taj iznos, ali na pakovanju pise iznos u funtama, koji je preracunat u EUR nesto veci, skoro 50. Tako da bi bilo dobro da obratite paznju na to kada narucujete, da ne predje 50€ (mada, po otvaranju paketa, unutra je ta faktura u EUR).
Da li bih ponovo narucio sa SportsDirect-a? Verovatno ne. Hteo sam uzeti patike, ali su verovatno podjednako "originalne" kao i ostatak stvari. Ovako, dobro sam prosao, takoreci ocekivano i sada mogu biti miran, jer sam se licno uverio kako to funkcionise, te me nece vise kopkati - Ja stvari jedva kupujem i kada ih vidim, a ne ovako
Cilj ovog narucivanja je bio provera isporuke, te uvid u kvalitet stvari. Kao sto sam i izguglao ranije, tako i bi: kineska/indijska proizvodnja. Ali, sta danas nije iz Kine... Dakle, ako slucajno naletim u Sloveniji na njihovu radnju (imaju ih 15), ili u Madjarskoj, mozda udjem i kupim nesto. Ovako online, ne bih smeo da kupim nesto iole vrednije. Logicno je da bi vrednije trebalo biti i bolje, aaali...
Ocena, ne uzevsi u obzir cenu, od 1-10 je neka cetvorkica. Kada se uzme u obzir cena/kvalitet, tu je mozda i 5/10. Nisu mnogo kvalitetniji od cena koje imaju.
Ili da kazem ovako: Cena sa silnim prikazanim popustima je ustvari realna cena, preko koje ne vredi platiti.
----
Ako su singapurcani slali za dz, ima da iznadjem sta mi treba i pored DHLa. To verovatno nece biti garderoba, a putovace do mesec dana, ali nema veze .
kada se bolje razmisli, ko zeli neke popuste, bolje da juri grupne kupovine i probere sta mu treba, ili da realno plati sta kupuje iz inostranstva, gde je najveci problem ustvari carinski limit.