PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: PayPal

Post od pedja »

Ja se nadam da je to to, 15,99€ i nista vise.

U 11:52, paket je napustio prostorije DHLa. Gde je sada, ko to zna :D

TT
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Tacno toliko, 15.99 eur... dobices i papire za to, kao i jos nekoliko papira oko eventualnog vracanja robe ako si nezadovoljan, ali neces dobiti racun. Barem ja nisam dobio ni prvi put, ni drugi put. Dal' ga zadrzi carina ili sta, nemam pojma.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Evo kako je proces izgledao:
Slika
Malopre su mi javili da je stiglo i eto ga i na netu :doubleup:

Nista dodatno nije placeno, osim "sitnih" 15,99€
Banka mi je skinula vise nego sto sam platio, ali je to uobicajeno kod online placanja. Kazu da to kasnije vrate. Videcemo. Sredstva su i dalje rezervisana, tj nisu pustena Sportsdirectu.

Sta sam dobio, videcu kada dodjem kuci.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

I otvorih paket.

Sve je stiglo (momak iz DHLa je bio bas ljubazan, pa je cak bio raspolozen da se da u potragu za mojim ukucanima, koji u trenutku nisu bili kod kuce :D), a kao poklon je stigla njihova solja. Solja je poveca, mislim da bar pola litra staje u nju. Nije neka, ali je dzabe (ili se tako cini).

Sto se stvari tice: Kada se uproseci, u granicama ocekivanog za te pare. A sta sam ocekivao? Pa solidne kopije, ili losi originali.
Roba je kineska, a kako su kopirali, zavisi od artikla do artikla. Recimo, carape i gace deluju dobro na prvi pogled. Majice, one jeftine od 2-3€ su mekane, pamucne, ali upitno srazmerne, mada sam i ja malo nesrazmeran :kezo: Za te pare mogu da posluze i kao krpa, ali mogu se nositi po kuci i oko iste, bez problema. Mislim da su prijatne za nositi, sto ce pokazati prvo pranje i nosenje. Sorc nisam otvarao, kao ni nazovi Nike majicu, kao i neke druge sitnice, koje nisam za sebe narucio.

Najbolji artikal (uz pominjani donji ves) ispao je gornji deo pidzame, koji je ustvari dobra pamucna majica. Donji deo bi i ja boje sasio, zatvorenih ociju. Da ne spominjem sto je siri no duzi, a pritom bi trebao da je dugackih nogavica :mrgreen:

Kada se sve sabere, dobija se odnos od 1,4 - tj ovde me je izaslo 1,4x vise od cene na sajtu. Tu je cena robe, DHL,kao i 3-4€ koja su mi skinuli vise sa kartice (i dalje ne znam da li ce mi vratiti banka, kao sto kaze (u zavisnosti od kursa GBP EUR). Inace, narucio sam robe za 48.99€, unutra je racun na taj iznos, ali na pakovanju pise iznos u funtama, koji je preracunat u EUR nesto veci, skoro 50. Tako da bi bilo dobro da obratite paznju na to kada narucujete, da ne predje 50€ (mada, po otvaranju paketa, unutra je ta faktura u EUR).

Da li bih ponovo narucio sa SportsDirect-a? Verovatno ne. Hteo sam uzeti patike, ali su verovatno podjednako "originalne" kao i ostatak stvari. Ovako, dobro sam prosao, takoreci ocekivano i sada mogu biti miran, jer sam se licno uverio kako to funkcionise, te me nece vise kopkati - Ja stvari jedva kupujem i kada ih vidim, a ne ovako :D

Cilj ovog narucivanja je bio provera isporuke, te uvid u kvalitet stvari. Kao sto sam i izguglao ranije, tako i bi: kineska/indijska proizvodnja. Ali, sta danas nije iz Kine... Dakle, ako slucajno naletim u Sloveniji na njihovu radnju (imaju ih 15), ili u Madjarskoj, mozda udjem i kupim nesto. Ovako online, ne bih smeo da kupim nesto iole vrednije. Logicno je da bi vrednije trebalo biti i bolje, aaali...

Ocena, ne uzevsi u obzir cenu, od 1-10 je neka cetvorkica. Kada se uzme u obzir cena/kvalitet, tu je mozda i 5/10. Nisu mnogo kvalitetniji od cena koje imaju.
Ili da kazem ovako: Cena sa silnim prikazanim popustima je ustvari realna cena, preko koje ne vredi platiti.

----

Ako su singapurcani slali za dz, ima da iznadjem sta mi treba i pored DHLa. To verovatno nece biti garderoba, a putovace do mesec dana, ali nema veze .
kada se bolje razmisli, ko zeli neke popuste, bolje da juri grupne kupovine i probere sta mu treba, ili da realno plati sta kupuje iz inostranstva, gde je najveci problem ustvari carinski limit.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Pedja, sta si konkretno narucio? Koji brand, koja roba?
Ne razumem optuzbe da su kineske kopije (nisi valjda ocekivao bilo sta made in UK), jer ja da nisam npr nikad narucio robu sa Sportsdirecta i da sam sada procitao tvoj post, nikad ni ne bih narucio. Moje iskustvo je suprotno od tvog, s tim sto se mora paziti sta kupujes jer sve pise u details i u review ranijih kupaca.

Ja sam narucio Dunlop jaknu dobio sam odlicnu originalnu Dunlop jaknu, uzeo Lonsdale duks i dobio odlican Lonsdale duks, narucio krs Propeller duks i dobio krs duks. Sam sam kriv, jer nisam gledao da lepo pise 100% sintetika i to mekana, a mrzim i jedno i drugo. Prvi put sam bio papak i zbrzao, nisam gledao detaljno koji je materijal, nisam citao review da vidim koji brand ima koliko velike brojeve itd... Drugi put sam pazio, citao i gledao detaljno svaki artikal, tako da sam zadovoljan kupovinom.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Kada kazem kineska roba, ne mislim na mesto proizvodnje, vec na kvalitet.

Slazenger majice su mekane, ali relativno lose sivene. Okovratnik spajan na 5-6 nesimetricnih mesta, nesimetricni savovi... Proturio sam toga dosta kroz ruke, pa mi lako zapada za oko. Puma polo majica je iz Bangladesa i popravlja kineski prosek :D Ipak, verujem da bi se 90% ljudi nasmejalo kada stavili ispred njih i rekli da je to Puma.

Ostale majice sam prosledio dalje, bez otvaranja. Sutra ce kolega otvoriti Nike majicu, pa cemo videti. Sorc takodje nisam otvarao, kao ni neke kaiseve, cudesa.

P.Cardin pidzama je jedan od najgore sivenih komada odece koji videh. Gornji deo/majica je bolja od svih ostalih majica koje su uzete (iako boja nije kao na sajtu). Donji deo je cirkus. Presirok, prekratak i siven od strane trogodisnjeg deteta. Neuklopljene sare, krivi savovi, konac (neodgovarajuce boje) visi na sve strane. Na sajtu pise machine washable, sto je suprotno onome na etiketi (za ostale nisam ni gledao).

Rezime: majice su smesno jeftine i za te pare ce raditi posao. Nisu za izlozbu, sto bi nas narod rekao, ali za po kuci OK. Materijal mi deluje OK, samo da vidimo koliko ce izdrzati. Posle ce biti dobre krpe. Trebao sam zadrzati bar jednu... XL je velika meni sa 192cm/100kg. Doduse, jesam mrsav, pa bi nekome moje visine, ali drugacije gradje i odgovarale. Pidzama, kao najskuplji predmet je pola-pola fail (majica je OK). MIslim da bih u onoj majici pre medj' narod, nego u onim "pravim" majicama. Tj u tim bih pre spavao, no sto bi ih nosio van kuce. Inace je XL i majica mi je skroz dobra, dok je donji deo uzas. Pritom, to je pidzama, nesto za sta i nije preterano bitno kako izgleda, ali je uzas.

O carapama/gacama, kad prodje neko vreme :D

Koliko para, toliko muzike. Nisam razocaran, niti odusevljen. Bio, video, preskocicu.

Nazalost, nisam slikao, a trebao sam. Kako nemam nista od toga da li ce neko koristiti sd.com, ili ne, ovo je moje potpuno subjektivno vidjenje stvari. Da li sam pomogao ili odmogao, to ne znam. Znam da, kao sto napisah vec, imam problem sa kupovinom stvari koje isprobam na licu mesta, a ne ovako. Dakle, ubuduce, od odece, u obzir dolaze samo stvari tipa carapa i slicno. Ova porudzbina je isla od strane vise ljudi, da svi vide kakav je kvalitet, sa podeljenim troskovima transporta, pa ce narucivati ko hoce. Hvala Bogu pa svi imaju internet kartice i racunar kod kuce, a i odrasli su ljudi.

Hteo sam, ali posle ovoga ne smem, da narucim patike koje sam planirao.
Imaju oni i skupljih stvari, koje su verovatno i bolje, ali ne bih rizikovao. Bas cu svratiti u neku od njihovih radnji, ako natrcim nekada u okolnim zemljama, pa da vidim i opipam sve sto mozda nisam smeo da narucim.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Evo dok ovo kucam sedim u Propeller duksu na zip, placenom 5 eur :) , jeste bezvezan, ali je 5 eur... i nosim ga po kuci. Bolje nego onu starudiju koju sam navikao da oblacim kad sam kod kuce, pa izgledam kao odrpanac. Ali za 5 eur, pretpostavljam da ni kod Kineza nema da se kupi nista. Ne znam jer nisam ni gledao, ali pretostavljam.
Tu sam shvatio da se treba ipak drzati nekih brendova, kakvih-takvih. Npr, Everlast je sasvim dobar brand, takodje i Lonsdale (bokserska oprema), a trebalo bi da je ok i pomenuti Sleazinger kao i NoFear. Konkretno, moji duksevi koje sam posle (kao iskusan) narucio su NoFear i Lonsdale i zadovoljan sam sa oba, ali sam pazio da je pamuk (kod jednog 100% , kod drugog 80%). Patike za klinku "za po dvoristu sa babom" su Everlast, kozne, lepo odradjene, za 7.5 eur. Takve gotovo iste Reebok sam joj kupio pre par meseci za 20 eur kod nas i to na akciji 40%, posto je puna cena preko 35 eur. Supruga je uzela neki kupaci kostim, Sleazinger, cisto da vidi na sta lici. Nije WOW, ali je sasvim korektan, za isto nesto tipa 6-7 eur. Jakna Dunlop 9 eur, jako dobra jakna, sa popustom 80% valjda (prvobitna cena 45 eur ili tako nesto). Ima jako dobrih stvari za jako male pare, samo treba birati i birati. Svaki predmet koji kupujes mozes da zumiras i vidi se na nekima sto kazes da je "herlavo" prostepano ili da je kao da su ga deca pravila na "domacinstvu" u osnovnoj skoli i bas zbog toga mora da se zagleda dobro svaka stvar. Prvi put sam isao "ma ko ga je*e za 5 eur" i nisam zagledao, ali drugi put sam shvatio da ipak nije "ma ko ga je*e" i pazio.

Da me neko pita da li preporucujem Sportsdirect, apsolutno da, samo ne porucivati preko 50 eur robe i paziti sta kupujes.
Inace, cene koje pisu u funtama su identicne u eurima. Dakle, ako je neki duks 10 funti, za placanje u eurima je takodje 10 ali eura. Ne pitajte me zasto, nemam pojma, ali tako je.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Verovatno odbijaju VAT kad neko naručuje van EU.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

@pedja, znam da je offtopic, ali kako si mrsav sa 192cm i 100kg, na tu visinu ni 90kg nije mrsavo vec "normalno"?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zavisi. Ja sa 200cm kada sam imao 98kg sam bio mrsav...
Mada 192 ib100kg nikako ne deluje mrsavo :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

fq400 napisao:Verovatno odbijaju VAT kad neko naručuje van EU.
Tacno, na racunu je VAT 0%.

Off topic
@AcaKayak - teske kosti? :pardon: [kako kaze nas narod]
Ne znam, ali tako je. Nisam mrsav u smislu da mi se svaka kost vidi, ali imam kolegu koji je neznatno nizi od mene, a laksi dvadesetak kg i deluje krupnije.
Ortak je moje tezine i nizi desetak cm, a izgleda duplo veci. Mozda sam samo nesrazmeran :D

Mozda se tripujem, ali uglavnom mi ljudi ne veruju kada im kazem koliko sam tezak.
Nebitno - a*a.rs je za takve stvari :kezo:
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Re: Одг: PayPal

Post od iggyboy »

Da se pridruzim off-u . I ja sam visok 186 i tezak 115kg i niko mi ne veruje za tezinu , svi mi daju maximum 95-100 kg jer nisam debeo , smo sam krupan , poznaje mi se stomak ali ne preterano , moj drug sa 20kg manje od mene izgleda deblje :grin:

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 992D користећи Тапаток 2
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
tvrdjava
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2012, 09:06
Garaža: Suzuki SX4 GLX 2WD

Post od tvrdjava »

znaci sa sportsdirect.com do 50 eur nema carine, postarina 15,99 eur ili zavisi od tezine?

Sent using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Zavisi od tezine. Meni je za 5 predmeta bilo 15.99, a kad sam dodao sesti povisio je na 19.99 eur. Skinuo sam taj sesti (posto je bila glupost od 1 eur koja je dizala cenu postarine za 4 eur) i opet se vratilo na 15.99 eur.
Tezina je bila 2kg ako se dobro secam.

sent from my HTC Sensation
Odgovori