2.0 TDI 140ks

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: 2.0 TDI 140ks

Post od ljubitelj »

Ta izmenjena konstrukcija koju vec neko vreme VW ugradjuje se za sada pokazala bitno boljom od onih ranijih motora, sudeci prema nemackim staitistikama i zadovoljstvu kupaca.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Koji su problemi za 2.0CR 110-140 170KS, ja iskreno nisam cuo da je neko imao problema, a znam par primeraka sa 150-170k k novi, i dosta sa oko 100k km da su presli isto novi.
Ovi do 100k km, znam da su jedino menjali kocione pliocice oko 100k km, a svi kupljeni kod nas.

Znaci pitam jer me zanima, a ne zato sto mislim da su bezgresni. I na koliko km i sta je problem.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da, ovo je druga generacija CR (i ima 10ks više). Prva od 140ks se isto dobro pokazala u A5FL koje imam u firmi. Razlika u elastičnosti je poprilična u korist novijeg.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

dag81 napisao:Koji su problemi za 2.0CR 110-140 170KS, ja iskreno nisam cuo da je neko imao problema, a znam par primeraka sa 150-170k k novi, i dosta sa oko 100k km da su presli isto novi.
Ovi do 100k km, znam da su jedino menjali kocione pliocice oko 100k km, a svi kupljeni kod nas.

Znaci pitam jer me zanima, a ne zato sto mislim da su bezgresni. I na koliko km i sta je problem.
Okej su CR, PD ništa ne valjaju (za razliku od 1.9).

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

nidza napisao: Okej su CR, PD ništa ne valjaju (za razliku od 1.9).
Nidzo jes' ti ikada vozio neki PD auto ili pričaš onako napamet?
Pa i ako si vozio i imao takav PD auto, tvoje eventualno loše iskustvo ne možeš tek tako generalizovati, nije to način diskusije na forumu.
Ja već desetu godinu vozim PD motore i imam samo reči hvale, veliki broj kilometara pređenih bez većih kvarova i ulaganja. Pa opet ne mogu da kažem PD su "zakon" a CR ništa ne valjaju, pogotovo jer CR nisam vozio
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Zar taj tvoj A6 nije CR? :think:
Širim haos!
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Njegov je PD, od restajlinga je poceo da se ugradjuje CR motor..
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

codemaker napisao:
nidza napisao: Okej su CR, PD ništa ne valjaju (za razliku od 1.9).
Nidzo jes' ti ikada vozio neki PD auto ili pričaš onako napamet?
Pa i ako si vozio i imao takav PD auto, tvoje eventualno loše iskustvo ne možeš tek tako generalizovati, nije to način diskusije na forumu.
Ja već desetu godinu vozim PD motore i imam samo reči hvale, veliki broj kilometara pređenih bez većih kvarova i ulaganja. Pa opet ne mogu da kažem PD su "zakon" a CR ništa ne valjaju, pogotovo jer CR nisam vozio
2.0 PD je motor koji se pokazao nepouzdan. Ne pričam generalno za sve PD, nego konkretno taj.

Pune 4 godine, do maja ove godine, sam vozio Octaviu A5FL sa poslednjom generacijom 1.9 PD. Ne znam što si stekao utisak da sam nezadovoljan? Ima svojih dobrih i loših strana, što mi je lako da poredim jer od početka 2007 vozim JTD, još pre nego što smo dobili Škodu, a zatim i JTDm u Alfi.

Lepo smo se navozali sa TDI, ali JTD je po meni napredniji i uglađeniji - pričam sa korisničke strane, ne tehnološke. Mislim da su se izvadili sa CR generacijom, samo još da vidimo koliko su trajni i kvalitetni.

Tapatalk HD
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dag81 napisao: Znaci pitam jer me zanima, a ne zato sto mislim da su bezgresni. I na koliko km i sta je problem.
Vec na 150-200k km pojavljuju se prskotine u glavi, raste potrosnja ulja preko mere a VW ovlasceni servisi u garanciji kao resenje problema menjaju glavu ili polumotor kako je vec dobijeno upustvo za svaku zemlju koliko VW pokriva a koliko placa vlasnik vozila.
Van garancije komplet trosak je na vlasniku vozila.

Ta iskustva koja navodis su motori male kilometraze za jedan dizel, tipican polovni dizel koji dolazi kod nas verovatnije ima za sebe 300 k km a tada za razliku od Fiata, Pezoa, Renoa i drugih VW nije na istom nivou verovatnoce nastanka kvara.

Navodno je VW nanovo konstruisao glavu kod njihovog novijeg CR dizela i poboljsao kontrolu termickih opterecenja.

Slicna prica kao ranije sa rednim sestacima.

@code, nidza nije jedini koji poseduje takvu informaciju stavise siroko je rasprostranjeno to misljenje u samoj Nemackoj. Tvoje iskustvo 10 godina sa 2.0 PD motorom a da je tako pozitivno nisam mogao cesto procitati.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pa zar nisu te glave bile problem kod prvih serija PD motora 2.0?
Otkud sad ponovo.
Daj neki link ka problemu, i statistiku pouzdanosti, tj kako rece nepouzdanosti tih 2.0TDI CR motora.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

I ja znam za to pucanje glava u Golfovima V i to u početku, a dizne u BKP. Nisam znao da je toliko rasprostranje o.

Sent from my Skate using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Šta znam, govorim iz svog iskustva i iskustva onih koje poznajem a imaju te PD 2.0 motore. I govorim isključivo o audi automobilima.
Ja stvarno nemam nikakvih, ni najmanjih problema sa motorom. U toku eksploatacije oba PD do sada nisam imao veći izdatak od redovnog servisa i jednog velikog servisa.

Začudilo me je što se o PD 2.0 motorima toliko loših stvari zna, a pošto je jako mnogo ovih motora svuda pa i u Srbiji, po tome kako ne valjaju bili bi puni otpadi u zemlji nam voljenoj.
Nisam nigde video zvanični ili sistematizovan podatak o tome da su PD 2.0 toliko loši i nepouzdani niti podatak da su CR toliko dobri i pouzdani.
Svi podatke koje imam su iznešeni u stilu "znam ja" i "čuo sam". Ni to što ja nemam problema, ne znači ništa, ne mora da znači da mnogi drugi nemaju, ali ja o tome ne vidoh neke podatke obrađene na pravi način. To što Pera iz servisa tvrdi da ne diže glavu jer opravlja 2.0 PD motore a kune se u CR, za mene nije podatak.

Kad budem video statistiku, onda ću verovati. To mi je moto u životu, valjda što sam programer pa sam suviše egzaktno orijentisan, kod mene nema "kažu da ovaj programski alat ne valja" - dok me ne ubede u to činjenicama.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

codemaker napisao:Začudilo me je što se o PD 2.0 motorima toliko loših stvari zna, a pošto je jako mnogo ovih motora svuda pa i u Srbiji, po tome kako ne valjaju bili bi puni otpadi u zemlji nam voljenoj.
Nisam nigde video zvanični ili sistematizovan podatak o tome da su PD 2.0 toliko loši i nepouzdani niti podatak da su CR toliko dobri i pouzdani.
Svi podatke koje imam su iznešeni u stilu "znam ja" i "čuo sam".
:plusone:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel to postoji V6 TDI sa PD sistemom? U automobilima naravno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

@codemaker...ja sam na temu 2.0TDI PD motora odavno odustao da pisem, jednostavno nema poente kad svi znaju koliko su losi... sad cujem da su i novi 2.0TDI CR losi... ne ume audi da napravi dizel motor pa to ti je :uplakan:

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Odgovori