Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Moj auto je beo od soli a napolju nema indicija da ce preci u plus sledecih XY dana.
A so ga jede pa jede. Plasim se da ce sa sledecim pranjem otici i pola farbe... :tuzan:

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Neće Ogi, ne ide to tako lako. Ako hoćeš da opereš auto, a bojiš se da ga "puškiraš" vodom, da ne zaledi, pozovi broj koji sam ostavio za Modesty. Posle tretmana parom biće maltene suv jer ga odmah brišu tako da nema bojazni da će zalediti.
Posetite www.garaza.rs !
A koliko je i zašto opasno da se zaledi voda na autu posle pranja? Je l' opasno zbog farbe, ili ima nešto drugo? Ja sam par puta prao auto na ovakvom minusu, malo se zalede kapljice koje ostanu, ali nisam primetio da mu nešto smeta... Doduše, auto je redovno voskiran, pa najveći deo vode samo sklizne.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Opasno je ujutru kad kreneš na posao, a ne možeš da otvoriš ni jedna vrata od auta. Onda kreneš na bus, pa se oklizneš jer si planirao ići autom i obuo si patike, umesto zimskih cipela, pa padneš i razbiješ se. Opasno je, kako nije. :lol:
Posetite www.garaza.rs !
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Ma nista strasno kad zaledi..i ja sam dosta puta prao auto po hladnom i suvom vremenu..led sublimira i brzo nestane jedino vrata treba obrisati koliko se moze.Mada Ogi ne vredi ti da peres auto kad je ovakav sneg jer ce posle prve voznje biti od sol,uzaludno je.
Kedere mažem Nigrin sredstvom, pa do sad nisam imao problema s tim... Znači, mogu da nastavim s pranjem na minusu... osim što me svi gledaju kao da sam pao s Marsa. A ruke naravno ne osećam... :lol:
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
http://www.kupoman.rs/ponuda/285/?utm_s ... gn=mailing
da li neko ima iskustva sa doticnom perionicom?
juce sam uplatio ponudu jer mi je auto zreo za dubinsko i svakako sam planirao na prolece da odradim kontam, za ove pare, kako god da rade, dobro je
da li neko ima iskustva sa doticnom perionicom?
juce sam uplatio ponudu jer mi je auto zreo za dubinsko i svakako sam planirao na prolece da odradim kontam, za ove pare, kako god da rade, dobro je
Ma opusti se, samo peri... Nema sta da mu skodi, samo ne moras vrelom vodom ako je napolju vec minus...fq400 napisao:Kedere mažem Nigrin sredstvom, pa do sad nisam imao problema s tim... Znači, mogu da nastavim s pranjem na minusu... osim što me svi gledaju kao da sam pao s Marsa. A ruke naravno ne osećam... :lol:
Ja perem svaki dan kola, cak i kad je padao sneg, pa im nista ne fali... Kompresovanim vazduhom izduvas kvake na vratima, ili bar prebrises suvom krpom, prsnes WD u bravu i namazes kedere...
I danas bio na pranju, nisam mogao da ga gledam onako belog od soli... Smrz'o se, ali sam osušio sve bitne delove tako da nema problema.
Nego, da te pitam, je l' si ti pisao da ti se desilo da ti je tresao auto pri većim brzinama jer se nahvatao led na točku/točkovima? Meni danas tresao volan na preko 60 km/h, čim sam dobro isprao točkove, prestao je. Nadam se da je bilo to u pitanju. Vozio sam ga od Arene do Dobanovaca i nazad posle pranja, sve je bilo ok...
Nego, da te pitam, je l' si ti pisao da ti se desilo da ti je tresao auto pri većim brzinama jer se nahvatao led na točku/točkovima? Meni danas tresao volan na preko 60 km/h, čim sam dobro isprao točkove, prestao je. Nadam se da je bilo to u pitanju. Vozio sam ga od Arene do Dobanovaca i nazad posle pranja, sve je bilo ok...

-
- Banned
Danas si bio na pranju!??
Zar danas uopste neko pere automobile u otvorenim perionicama!? :shock:
Aj' odemo na jedno zajednicko puskiranje kada maaaalo poraste temperatura, ni ja ne mogu da gledam svoj... auto. :trljamoci:

Aj' odemo na jedno zajednicko puskiranje kada maaaalo poraste temperatura, ni ja ne mogu da gledam svoj... auto. :trljamoci:
Ne da se pere, nego sam čekao 10 minuta. A u boksu za pranje otprilike 30 cm LEDA, ljudi su jedva uterivali kola na pranje :lol:
Ja prao Mercedes i kombi danas :lol:
Da, ja sam pricao za led, tresao je kao blentav xD
Da, ja sam pricao za led, tresao je kao blentav xD
I ja sam danas prao
Napolju u tom trenutku -8, duvao vetar na suvozacevoj strani, p ami zaledio momentalno
Posle namazao kedere, oprao patosnice

Napolju u tom trenutku -8, duvao vetar na suvozacevoj strani, p ami zaledio momentalno
Posle namazao kedere, oprao patosnice

Rakhil, jel peremo kola sutra? 

-
- Banned
Gde cete, i ja bih ?