TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video tehnika
Ode i Grunding.
Philips je takođe prodao svoj TV sektor nekim kinezima pre godinu dana.
Sony je koristio ne znam više čije panele.
Većina TV-a se sklapa u Kini u nekoj od mega fabrika - gradova (kao ona monsrtum fabrika koja sklapa Iphone) na istoj traci.
E sad treba biti pametan i kupiti da valja.
Ako se ne kupuju najnoviji modeli mislim da brend manje znači i da treba gledati dužinu garancije i mogućnost konekcije sa periferijama.
Philips je takođe prodao svoj TV sektor nekim kinezima pre godinu dana.
Sony je koristio ne znam više čije panele.
Većina TV-a se sklapa u Kini u nekoj od mega fabrika - gradova (kao ona monsrtum fabrika koja sklapa Iphone) na istoj traci.
E sad treba biti pametan i kupiti da valja.
Ako se ne kupuju najnoviji modeli mislim da brend manje znači i da treba gledati dužinu garancije i mogućnost konekcije sa periferijama.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sretao sam taj Adler po hotelima. TV kao TV
Skoro sam hteo da kupim manji LCD.Da sam se odlucio, izbor bi bio Toshiba, jer su davali No Matter What garanciju, nista vise, sve je to slicno.
Da kupujem veci/skuplji, tu bih vec radio detaljnu analizu iskustava korisnika, trh.karakteristika, GARANCIJE... Mislim da bih te "cudne marke" preskocio, kao i Samsung.
Tptlk

Skoro sam hteo da kupim manji LCD.Da sam se odlucio, izbor bi bio Toshiba, jer su davali No Matter What garanciju, nista vise, sve je to slicno.
Da kupujem veci/skuplji, tu bih vec radio detaljnu analizu iskustava korisnika, trh.karakteristika, GARANCIJE... Mislim da bih te "cudne marke" preskocio, kao i Samsung.
Tptlk
Sony kupuje panele od samsunga koji je sam vrh u lcd tehnici.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ne kupuje Sony od Samsunga, nego imaju zajedničku fabriku za panele, a dele samo dve veličine panela.
Mislim da je Sony nedavno prodao Samsungu svoj udeo u toj fabrici i bazirao se na kupovini kineskih panela za jeftinije modele tj. one koje većina nas kupuje.
EDIT:
Sony je digao ruke i od proizvodnje ozbiljnijih panela
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=612381
Toliko im dobro ide da će imati 10% vlasništva
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=539126
EDIT:
Sony je digao ruke i od proizvodnje ozbiljnijih panela
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=612381
Toliko im dobro ide da će imati 10% vlasništva
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=539126
Samsungovi lcd televizori su, najblaze receno, govno! Ne znam koji bih drugi izraz upotrebio za njih.
Paneli im crkavaju kao da su potrosni materijal, a najskuplji su deo televizora. Sto se led televizora tice, kazu da su se tu popravili, ali sa njima nemam direktno iskustvo (popravka u garantnom roku) kao sa lcd-ima.
LG lcd imaju LG panele i oni su se odlicno pokazali.
Za ostale pojma nemam...
Paneli im crkavaju kao da su potrosni materijal, a najskuplji su deo televizora. Sto se led televizora tice, kazu da su se tu popravili, ali sa njima nemam direktno iskustvo (popravka u garantnom roku) kao sa lcd-ima.
LG lcd imaju LG panele i oni su se odlicno pokazali.
Za ostale pojma nemam...
Ovaj sajt nije loš, spisak modela je sličan našem tržištu. Uglavnom su Sony/Samsung/LG itd, pa koga interesuje neki konkretan model može i tu da proveri.
EDIT: Zaboravio sam da stavim link
http://hdtelevizija.com/
EDIT: Zaboravio sam da stavim link

http://hdtelevizija.com/
Gde ode, ciji je sada ?paja napisao:Ode i Grunding.
.
Jos za zivota Maxa Grundiga firma je bila prakticno mrtva, za zadnjih 20tak godina tesko se i isprati broj promena vlasnika.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Grunding je vec neko vreme u vlasnistvu Beka.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: TV - Audio - Video tehnika
Po mojim saznanjima, Philips prednjači sa kvarovima, ostali variraju u zavisnosti od serije. Inače, i LED televizori su LCD, samo što kao pozadinsko osvetljenje ne koriste neonske cevi već svetlosne diode. Vidim da ta podela buni ljude, ne ovde već inače, jednako kao što je bio slučaj kod podele na LCD i LCD TFT gde se mislilo da je LCD jedno, a TFT nešto drugo, iako je i jedno i drugo LCD.
Što se kupovine tiče, nevezano za veličinu televizora, u ovom momentu moj izbor bi bio tv koji ima LED osvetljenje, osvežavanje minimum 100Hz, Full HD rezoluciju i Smart mogućnosti, eventualno sa integrisanim WI-FI-jem, da ne kupujem naknadno adapter koji, osim što uzme nešto para, oduzme i jedan USB port.
Ne znam koliko košta tv iz Metroa o kome se govori, ali svakako bih ga zaobišao i uzeo nešto rasprostranjenije i sa boljom servisnom mrežom.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Što se kupovine tiče, nevezano za veličinu televizora, u ovom momentu moj izbor bi bio tv koji ima LED osvetljenje, osvežavanje minimum 100Hz, Full HD rezoluciju i Smart mogućnosti, eventualno sa integrisanim WI-FI-jem, da ne kupujem naknadno adapter koji, osim što uzme nešto para, oduzme i jedan USB port.
Ne znam koliko košta tv iz Metroa o kome se govori, ali svakako bih ga zaobišao i uzeo nešto rasprostranjenije i sa boljom servisnom mrežom.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
dobro , ali takav televizor led, sa osvezavanjem 100
kosta preko 120.000din 82cm
ipak nije tri put bolja slika, koliko je skuplji od nekog lcd, za 40
bolje je gledati sta je najbolje u odnosu cena kvalitet
kosta preko 120.000din 82cm
ipak nije tri put bolja slika, koliko je skuplji od nekog lcd, za 40
bolje je gledati sta je najbolje u odnosu cena kvalitet

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ne koštaju toliko. Npr, Samsung 32EH5300 je malo preko 50.000 dinara, isti model u 40" veličini je ispod 70.000 dinara. Jedino što nema je integrisani WI-FI, mada to nije velika mana s obzirom da se to može rešiti adapterom koji košta 4.000 dinara, a na kraju krajeva, ne mora se WI-FI veza ni koristiti jer je dovoljna LAN konekcija koju imaju svi smart televizori. I Philips ima model 5007 u istim veličinama i par hiljadarki su skuplji od Samsunga, ali imaju integrisan WI-FI i rade osvežavanje na 400 Hz. To je oko 15.000 dinara više u odnosu na led televizore koji su HD Ready, koji rade na 50Hz i koji nisu Smart. Mislim da doplata više nego vredi.
Za 120.000 dinara koje si pomenuo komotno kupuješ Samsung 40" koji je Smart, koji radi osvežavanje na 200Hz, koji snima na eksterni HDD, koji ima integrisan WI-FI i koji je 3D.
Za 120.000 dinara koje si pomenuo komotno kupuješ Samsung 40" koji je Smart, koji radi osvežavanje na 200Hz, koji snima na eksterni HDD, koji ima integrisan WI-FI i koji je 3D.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kad sam kupovao tv napravio sam opsežan research i nisam pogrešio, a najbolje sam se informisao na ovom hrvatskom portalu i forumu.
http://www.hdtelevizija.com/forum/
http://www.hdtelevizija.com/forum/
Re: Одг: TV - Audio - Video tehnika
Ovo bi bio i moj izbor za dnevnu sobu. Za spavaću ili dečiju može i nešto slabijih performansi i time jeftinije.Sloba napisao: Što se kupovine tiče, nevezano za veličinu televizora, u ovom momentu moj izbor bi bio tv koji ima LED osvetljenje, osvežavanje minimum 100Hz, Full HD rezoluciju i Smart mogućnosti, eventualno sa integrisanim WI-FI-jem, da ne kupujem naknadno adapter koji, osim što uzme nešto para, oduzme i jedan USB port.[/color]
Na deci stedis???