Eto tako ne bih, isto ne bih ni nekog amerikanca. Dovoljno ima evropskih proizvodjaca.studioton napisao:zasto?Aca BG napisao:Ja koreanca ne bih uzeo, bez obzira da li je drugi auto Renault ili nije.
Hyundai i30 ili Renault Clio IV
Re: Hyundai i30 ili Renault Clio IV
- RobiNS
- Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
- Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125
Ja sam koreanca vozio skoro 7 godina (Hy Getz) i stekao sam neko poverenje, nikakvih problema nisam imao...
kada sam ponovo kupovao auto - nisam imao para za koreanca (ix20, venga, soul), skuplji su, finije urađena unutrašnjost, duža garancija...
Odlučićeš tako što ćeš sesti i u jedan i u drugi... i ono što se tebi sviđa - a ne ono što se drugima dopada,
bilo bi u redu da se raspitaš što se tiše kvarova (mada su dosta novi modeli) - sve ostalo je subjektivno...
uživaj - u slatkim mukama
kada sam ponovo kupovao auto - nisam imao para za koreanca (ix20, venga, soul), skuplji su, finije urađena unutrašnjost, duža garancija...
Odlučićeš tako što ćeš sesti i u jedan i u drugi... i ono što se tebi sviđa - a ne ono što se drugima dopada,
bilo bi u redu da se raspitaš što se tiše kvarova (mada su dosta novi modeli) - sve ostalo je subjektivno...

uživaj - u slatkim mukama

Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
pre vise godina sam imao slicnu dilemu,b segment Evropljanin ili C segment Koreanac.Moj odgovor je sada biraj veci i opremljeniji auto,u tvom slucaju pre bih uzeo tog I30

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
I30 ima i lanac, znači opet jedan trošak manje, a najbolje bi ti bilod a malo provozaš i jedan i drugi. A što se tiče i30, kolika je razlika u ceni izmedju 1-4d i 1.6 d? U SLO je 200 evriča, znači normalno da ču da uzmem 1.6 110 konja dizel, i onda clio nema baš šta da traži tu iako nije loš avto.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Lanac nije trosak manje ali to se ponavlja i ponavlja..
neXus
neXus
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Vala bas. Kao da je zupcasti 100 evra i da mora da se menja na svakom malom servisu.
Sada ce neko da pomene prezubljivanje i pucanje...
Sent from my HTC One V
Sada ce neko da pomene prezubljivanje i pucanje...

Sent from my HTC One V
Mozda gresim, ali ne mogu da smislim ni jedan segment/budzet u kom bi mi prvi izbor bio korejanac.
Ne sporim da su dobri, tj sve bolji, ali ih i dalje ne vidim kao direktne konkurente evropskim kolima...
U ovom slucaju, 0.9 tce i Clio, bez razmisljanja.
Ne sporim da su dobri, tj sve bolji, ali ih i dalje ne vidim kao direktne konkurente evropskim kolima...
U ovom slucaju, 0.9 tce i Clio, bez razmisljanja.
Ili kao da živimo u CH, gde je veliki servis za Golfa 4 oko 1500 CHFSloba napisao:Vala bas. Kao da je zupcasti 100 evra i da mora da se menja na svakom malom servisu.

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
@Next
Klasicna predrasuda. To je bio stav devededetih godina kada je ekektronska roba u pitanju, a danas tj. u poslednjih 7-8 godina Koreanci su br. 1 u svemu. Sila.
Sent from my HTC One V
Klasicna predrasuda. To je bio stav devededetih godina kada je ekektronska roba u pitanju, a danas tj. u poslednjih 7-8 godina Koreanci su br. 1 u svemu. Sila.
Sent from my HTC One V
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
slobo,jesu sila ali ne bas tolika da bi se dizali u nebesa.Evropljani u C segmentu su mnogo bolji od Koreanaca u svakom pogledu,jedino su kosoki konkurentniji sa cenom.Ali ako poredimo evropski auto B segmenta i korejski C uvek je bilo i bice - C segment je C segment

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Daleko od toga da sam rekao da su megasila u automobilskoj industriji i tu jeste odnos snaga drugačiji, ali nisu za potcenjivanje i apriori diskvalifikovanje samo zato što su Koreanci. Kada sam rekao u svemu, mislio sam na poređenje koje sam dao - najači su u svemu, od malih kućnih aparata, bele tehnike, audio-video uređaja, mobilnih telefona do prenosnih računara raznih vrsta i.t.d. Prosto su pojeli sve.
Jeste. Cinjenica je da ce svakako postati isti, ako ne i bolji, samo mislim da jos nije doslo to vreme... Mozda u sledecoj generaciji...Sloba napisao:@Next
Sent from my HTC One V
a po cemu korejanci su losiji od evropljana ?
Moj iskljucivo subjektivni utisak.
B i C segment jos i ok, sve vece od toga su evropljani i dalje mnogo ispred. Najveca razlika mislim da je i dalje u motorima, pouzdanosti i izdrzljivosti istih.
Ne mogu da tvrdim, ali ne znam da li je neki Hyui ili Kia doziveo 400-500.000km bez otvaranja motora, ili bez nekih velikih kvarova...
Konkurenti iz EU furaju turbo benzince vec vise od generacije, dok oni i dalje forsiraju 1.4 i 1.6 atmo kao osnovne motore, npr...
B i C segment jos i ok, sve vece od toga su evropljani i dalje mnogo ispred. Najveca razlika mislim da je i dalje u motorima, pouzdanosti i izdrzljivosti istih.
Ne mogu da tvrdim, ali ne znam da li je neki Hyui ili Kia doziveo 400-500.000km bez otvaranja motora, ili bez nekih velikih kvarova...
Konkurenti iz EU furaju turbo benzince vec vise od generacije, dok oni i dalje forsiraju 1.4 i 1.6 atmo kao osnovne motore, npr...
Mi malo matoriji se sećamo kako su Korejanci bili isto super i '90-ih u SFRJ. I tako već 20 godina slušamo kako su stigli evropske proizvođače.