Tigar Winter1

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Tigar Winter1

Post od Paja »

500l mi ne diraj :palica: :D a problem tigruša je što su najgore po vlažnom što je dominantno stanje u periodu godine kada se one koriste. Da su dobre po vlažnom, a loše po snegu bilo bi mnogo podnošljivije.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ok, ali kao neko ko je vozio bas dosta guma a izmedju ostalih na proslom autu i winteru i barum polaris 3 odgovorno tvrdim da vredi razlike od 1000din. Pritom, u Bijeljini su recimo jos jeftinije, pa se ispalti otici do tamo kupiti sve 4 i opet izadje jeftinije od 4 tigra ovde.

Pa ja sam 4 Dunlop-a wintersport4d u Nemackoj platio 387 eura pa vi vidite koliko deru nasi uvoznici...

EDIT: sad sam gledao kada sam ih ja kupovao (decembar 2012) bile su oko 16-17.000 din) sad vidim da je razlika oko 100 eura u korist kupovine preko.OPet, jedna guma...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Dobro, razumemo se da se baš i ne razumemo. :D Mislim razumemo se, ali opet...

Samo da na kraju ne ispadne da je izaći na ulicu sa winterama ekvivalentno izaći na tu istu ulicu pijan sa revolverom kome je metak u cevi, a on u rukama.

Edit: Pajo morao sam neki domaći proizvod da pomenem pa to je. Sad kad pogledam mogao sam i Eurokrem sa Nutellom da uporedim, al oni se već kolju :D
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ko što ej neko napisao, nije problem u samoj winteri ( koja je opet bolja od neke letnje ili prastare gume ) nego u premaloj razliki do dosta boljih guma u određenim dimenzijama. Isto je i kod nas u SLO, kde svi furaju savu s3 iako bi za isti, ili mozda malo veči novac dobbili dosta bolju gumu. Stvar navike ili neznanja šta ja znam.

A šta se same wintere tiče ili njenog pandana kormoran-a, nešto sam jih provozao i nisu toliko slabe, da si u životnoj opasnosti sa njima, ali opet smo kod razlike u ceni, koja je premala.

evo primer razlike u ceni:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7899214

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7893262

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7830599
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

nenad.fil napisao:Ok, ali kao neko ko je vozio bas dosta guma a izmedju ostalih na proslom autu i winteru i barum polaris 3 odgovorno tvrdim da vredi razlike od 1000din. Pritom, u Bijeljini su recimo jos jeftinije, pa se ispalti otici do tamo kupiti sve 4 i opet izadje jeftinije od 4 tigra ovde.

Pa ja sam 4 Dunlop-a wintersport4d u Nemackoj platio 387 eura pa vi vidite koliko deru nasi uvoznici...

EDIT: sad sam gledao kada sam ih ja kupovao (decembar 2012) bile su oko 16-17.000 din) sad vidim da je razlika oko 100 eura u korist kupovine preko.OPet, jedna guma...
Ta guma je kod nas oko 105e 205/55R16 ako si te kupovao.
A koliko je u Nemackoj balans i montaza po tocku?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Još malo kontre da udarim. Na Škodi je UG8, i ja neku značajnu razliku ne provaljujem. Sigurno stoji to što su ADAC i drugi izmerili, ali neke panike nema.

Normalno da ima mnogo i dobrog i lošeg o nečemu čega ima mnogo. :-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam sve prethodne vozacke zime proveo na Winterama, a bilo je tu i odlazaka na planine, po snegu, nikad lanci. Na mokrom jeste malo napeto, ali ne i ako se obrati paznja. Samo da se ne izmalerisem, pu pu... Sigurno je da bolje postoji, sto i cena kaze, ali za bolje ne znam :kezo:
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Dag brate rekao sam UVOZNICI, ti koliko znam NISI uvoznik...

Druga stvar napisao sam da je SADA razlika oko 100 eura a u decembru je ta guma bila oko 15-16.000 dinara znam, jer sam ih gledao po povratku iz Nemacke.

Montaza i balans mislim da su bili oko 30 eura, ne znam tacno, zaboravio sam.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Matorac na Astri G ima nesrecne Winter1 i za njegove polu-penzionerske potrebe (od posla do kuce i nazad) su sasvim ok :)
maniaxxx napisao:Ko što ej neko napisao, nije problem u samoj winteri ( koja je opet bolja od neke letnje ili prastare gume ) nego u premaloj razliki do dosta boljih guma u određenim dimenzijama. Isto je i kod nas u SLO, kde svi furaju savu s3 iako bi za isti, ili mozda malo veči novac dobbili dosta bolju gumu. Stvar navike ili neznanja šta ja znam.

A šta se same wintere tiče ili njenog pandana kormoran-a, nešto sam jih provozao i nisu toliko slabe, da si u životnoj opasnosti sa njima, ali opet smo kod razlike u ceni, koja je premala.

evo primer razlike u ceni:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7899214

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7830599
Ti bas ne volis Savu :D

Ja sam stvarno vrlo zadovoljan Sava Eskimo HP gumama u mojoj dimenziji - 225/45 R17.
Vec smo se nas dvojica "dopisivali", ali sad ih vozim vec trecu sezonu :)

Jeste da sam ih uzeo jer nisam mogao u trenutku pazara auta da biram bas nista drugo - u toj dimenziji je moglo samo to ili Dayton - shitex low budget varijanta Bridgestone-a koja isti naravno videla nije. Nije bila poenta u ceni iliti na ~18000 evra koliko sam tada dao +-100 evra mi nije nista znacilo (i ove su tada bile ~170 evra / komad - sada su zanimljivo mnogo jeftinije), vec sam hteo da sve zavrsim na jednom mestu i da se ne je*avam dalje sa tim... Nemam osecaj da sam imalo pogresio.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Evo svezeg iskustva. Jutros na raskrsnici Starine novaka i Cvijiceve kamion iz krajnje desne, a ima tri trake, krece polukruzno da se okrece preko sve tri trake, i naravno stane, naleti mu pesak. Sve u sekundi. Vozac je ocigledno bio i lud i glup, corav, pijan... Ja sam se spustao od postanske stedionice paralelno sa punticem, jos sam bio 1-2 metra ispred njega. Meni je trebalo jedno 5-6 metara da se zaustavim, dok je nesretni punto samo otklizao duplo toliko i tras. Naravno, svi smo izasli, gledam mu gume, sve 4 wintere, duboka sara sve po ps-u... O tome ja pricam kada kritikujem tigar.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Pa ne mora bas da znaci, mozda nema abs, pa kada je nagazio kocnicu-tockovi blokirali.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

superboss napisao:Pa ne mora bas da znaci, mozda nema abs, pa kada je nagazio kocnicu-tockovi blokirali.
Ja sam mislio da svaka Z10 ima abs?

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Nema svaka, i javna je tajna da im zadnje kocnice ne koce kako bi trebalo(zastava je htela jos malo da zaradi, prosto ne ugradivsi abse uz svako vozilo koje je stiglo)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Upravo tako, bila je prica na forumu o kocnicama.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

ABS je išao samo u najvišem paketu opreme na Punto Classic i doplata je bila 700€ manje više samo za ABS. Dobijalo se i par nebitnih sitnica u tom paketu, ali je suštinski doplata bila za ABS.

Tačno je i da su PC bez ABS-a imali problem sa zadnjim kočnicama jer je najverovatnije samo amputiran ABS bez prilagođavanja sistema. To u ovom slučaju ne bi trebalo da je uzrok udara jer zadnje uglavnom služe samo da spreče da se auto zarotira, ali moguće je da je nedostatak ABS-a uticao na kočioni put, a moguće je i da su gume koje se loše snalaze u uslvima kakvi su bili danas.

Slično se i Bax slupao kad punto (čini mi se bez ABS-a) sa novim Winter1 nije imao nameru da stane.
Odgovori