Sleeper (samo naizgled običan automobil)
Re: Sleeper (samo naizgled običan automobil)
OK, zahvaljujem. Više pitam zbog neke moguće štete nastale predhodnim mapiranjem. Meni to realno ne treba, više sam radoznao kako ide tako napržen jer nisam tada probao.
Ne znam samo gde se moze auto od 5000cc I skoro 400ks moze svrsti pod kategoriju sleeper-a,tj. u kakvoj konkurenciji...profesorPROST napisao:
550i
4.8 l
367ks
490 Nm
0-100 Km/h: 5,2 s
Samo mu nalepi pozadi 520d i eto.
Moze I tako...ali sad da l` je to poenta I da l` podpada u kategoriju sleepera-a,to je vec diskutabilno... 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa sta bi onda trebao da je sleeper?
Brzine idu u H-a !!!

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja bih rekao da pripada u kategoriju sleepera, jer osim znacke i eventualno diskova, ne odaje utisak brzog automobila.
Oni ostali automobili sa spojlerima i tako tim stvarcicama su sve samo ne sliperi.
Oni ostali automobili sa spojlerima i tako tim stvarcicama su sve samo ne sliperi.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
izvinjavam se ljudi ali moram da pitam nesto...
sleeper moze da bude samo auto koji izgleda kao kanta a sa druge strane ima neku zvjerinu ispod haube? primjer domacih sleepera su jugici koji izgledaju stock, sa svim sto 20 godina zivota ostavi kao tragove na njima, ali koji imaju neki drugi motor?
sleeper ne moze biti:
-najjaca (ne sportska) verzija odredjenog modela iako auto nema sportski paket (felne, branike, pragove, izduve), primjer bi bio recimo onaj 130i sto sam ja kacio ili ovaj 550
-sportska verzija sa jako diskretnim stylingom tipa Volvo S60R
-tuniran auto kome nije mnogo radjen styling ali se ipak vidi da nije stock auto, tipa one Corse A jer se po felnama i jos nekim detaljima moze pomisliti da je auto tuniran
-itd.
Grijesim li?
sleeper moze da bude samo auto koji izgleda kao kanta a sa druge strane ima neku zvjerinu ispod haube? primjer domacih sleepera su jugici koji izgledaju stock, sa svim sto 20 godina zivota ostavi kao tragove na njima, ali koji imaju neki drugi motor?
sleeper ne moze biti:
-najjaca (ne sportska) verzija odredjenog modela iako auto nema sportski paket (felne, branike, pragove, izduve), primjer bi bio recimo onaj 130i sto sam ja kacio ili ovaj 550
-sportska verzija sa jako diskretnim stylingom tipa Volvo S60R
-tuniran auto kome nije mnogo radjen styling ali se ipak vidi da nije stock auto, tipa one Corse A jer se po felnama i jos nekim detaljima moze pomisliti da je auto tuniran
-itd.
Grijesim li?
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Izgleda da svako ima svoj pogled na sleeper-e. 
Za mene je to jasna definicija, stane ti neki batica sa nekim jakim autom na semafor, nadobudno te pogleda i u sledecem trenutku ne moze da veruje sta ga je snaslo.
Tipican primerak sleeper-a moze da bude ovaj Passat W8 4.0 sa 275ks:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 40b_275ks/
Gde osim izduva(koje sada mozes da zavaris i na kosilicu) on ne odaje utisak jakog automobila. To je neko moje objasnjenje.

Za mene je to jasna definicija, stane ti neki batica sa nekim jakim autom na semafor, nadobudno te pogleda i u sledecem trenutku ne moze da veruje sta ga je snaslo.
Tipican primerak sleeper-a moze da bude ovaj Passat W8 4.0 sa 275ks:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 40b_275ks/
Gde osim izduva(koje sada mozes da zavaris i na kosilicu) on ne odaje utisak jakog automobila. To je neko moje objasnjenje.

Sleeper bi bio kadett neki od 800kg sa motorom iz tvoje astre ispod haubeDay Walker napisao:Pa sta bi onda trebao da je sleeper?

Neki 1.3 kadet, gde apsolutno nista vise nije izmenjeno, mislim na vidljive stvari. Ostavis i rdju po njemu

ili ovako nesto
Po meni bilo koji auto koji ima nesrazmernu snagu u odnosu na izgled.
To moze da bude i jugo ako ima 150 konja, ali i 550i sa 400 koja izgleda kao 520d
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
To moze da bude i jugo ako ima 150 konja, ali i 550i sa 400 koja izgleda kao 520d
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ovo pitam jer vidim da su neki ljudi trazili cak lock teme jer vecina nas masa poentu price...
ja bi i ovog Passata podveo pod sleepera iako ima ove felne i 4 izduva ali razumijem i ako se to jednostavno ne zove sleeper, zato sam i pitao nekog da mi to objasni... Jer ako realno budemo gledali sta je sleeper za dobrog poznavaoca automobila onda cemo doci do toga da su sleeperi samo "kante" (ne zelim da vrijedjam nikoga ali sam tako razumijeo) koje neugledno izgledaju a imaju azdaju ispod haube.
Ja zamisljam scenu kako nekog nabijedjenog lika sa ML 350 CDI ostavlja npr. Kapor sa njegovim Cliom, koji na prvu loptu nekom ko nije poznavalac ne izgleda kao neki brz sportski auto, i u tom slucaju je i Kapor sleeper. Pravi poznavalac automobila bi skontao da je u pitanju Clio RS i njemu je tesko prodati pricu u malom cudu koje iz nekog razloga ide dobro, poznavalac bi znao o cemu se radi i ne bi se cudio.
Npr. ja mogu uvijek da prepoznam koji Benz je V6 a koji V8 i ne mogu da se zajebem ali neko ko ne zna moze da pomisli da stoji pored E 200 a ustvari je stao na crtu sa E 500. Za njega je i taj E 500 sa karakteristicnim izduvima sleeper...
edit: 1000 postova
ja bi i ovog Passata podveo pod sleepera iako ima ove felne i 4 izduva ali razumijem i ako se to jednostavno ne zove sleeper, zato sam i pitao nekog da mi to objasni... Jer ako realno budemo gledali sta je sleeper za dobrog poznavaoca automobila onda cemo doci do toga da su sleeperi samo "kante" (ne zelim da vrijedjam nikoga ali sam tako razumijeo) koje neugledno izgledaju a imaju azdaju ispod haube.
Ja zamisljam scenu kako nekog nabijedjenog lika sa ML 350 CDI ostavlja npr. Kapor sa njegovim Cliom, koji na prvu loptu nekom ko nije poznavalac ne izgleda kao neki brz sportski auto, i u tom slucaju je i Kapor sleeper. Pravi poznavalac automobila bi skontao da je u pitanju Clio RS i njemu je tesko prodati pricu u malom cudu koje iz nekog razloga ide dobro, poznavalac bi znao o cemu se radi i ne bi se cudio.
Npr. ja mogu uvijek da prepoznam koji Benz je V6 a koji V8 i ne mogu da se zajebem ali neko ko ne zna moze da pomisli da stoji pored E 200 a ustvari je stao na crtu sa E 500. Za njega je i taj E 500 sa karakteristicnim izduvima sleeper...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
R13 zbog potezanja na semaforu. Lukav ovaj Nikaragva.
Još samo da nađeš Kadett koji još uvek ima 800 kg.
Sent using Tapatalk

Još samo da nađeš Kadett koji još uvek ima 800 kg.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Problem sa novim kolima je sto ces imati trojku sa M paketom koja ce izgledati kao da ima bar 300 konja, a pod haubom 318d, i obrnuto.
Ako je sleeper samo kanta od auta sa V8 motorom, onda jbg... Tj, ako gledamo po nama koji obracamo paznju na svaki detalj, onda sleeper-i prakticno ne postoje.
Ako izuzmemo najnovije E, A6, 5, meni su oni realno sleeper-i u najjacim verzijama...
npr

V8 5.5
355 ks
0-100 - 5.8
max 270 kmh
Ili iskljucivo

Ako je sleeper samo kanta od auta sa V8 motorom, onda jbg... Tj, ako gledamo po nama koji obracamo paznju na svaki detalj, onda sleeper-i prakticno ne postoje.
Ako izuzmemo najnovije E, A6, 5, meni su oni realno sleeper-i u najjacim verzijama...
npr

V8 5.5
355 ks
0-100 - 5.8
max 270 kmh
Ili iskljucivo

Kad si pomenu moj auto poenta je slipera da ja kao poznavalac jakih auta stanem na semafor sa kliom i stane lik sa korsom 1.2 i osisa me kao ovcu.Risto napisao:ovo pitam jer vidim da su neki ljudi trazili cak lock teme jer vecina nas masa poentu price...

Ovaj civic se moze nazvati sleeper.
Poslednja izmena od kapor u 12 Jan 2014, 15:58, izmenjeno 1 put ukupno.