sasa lbg napisao:Znas kako rupu u betonu ti nece probusiti burgija vec busilica sa dobrim cekicem!
Manje kvalitetna burgija za beton ce nesto malo sporije busiti ali zato ce vrlo brzo otici tj. pohabati se od prave burgije eto u tome ti je razlika.
Govorim o SDS burgijama do recimo fi 14 mm, deblje burgije za beton ipak moraju biti prave.
Cigla se i ne racuna u neko busenje kao i busenje sa obicnim vibracionim busilicama...to je kucno zezanje.
Kad je celik u pitanju stvar je obrnuta, da ne kazem ne moze bez dobre burgije stim da se ostre bez poblema kad se istupe pa u krug.
Послато са Tesla уз помоћ Тапатока
Zavisi ko je majstor.
Ako je to neki pro, koji busi 400 rupa u betonu svaki dan, sigurno to nece raditi sa Womax busilicom od 3500 dinara
Ali ne jednom, vise puta, sam imao priliku da ucestvujem u postavljanju visecih elemenata prilikom selidbe. Samo kod mene 4 puta, a gde su rodjaci i prijatelji. I uvek, uvek ista prica

Recimo imas dobru busilicu, snaznu i losu burgiju. Ta busilica ce zasiljiti tu burgiju kada naleti na beton, samo tako. Vise puta sam to video svojim ocima

Dzabe ti dobra busilica.
Nema ovo veze sa SDS prihvatom, ovde je rec o obicnim kucnim busulicama, da ih tako nazovem.
SDS je ipak nesto drugom sigurno to nece niko kupiti, zbog postavljanja visece.
Imam i ja ovako nesto:
http://static.rapidonline.com/catalogue ... 4P01WL.jpg
Iako nije pro, daaaleko bolje busi po betonu i razbija, nego bilo koja pro (npr. ja sam radio sa cuvenim plavim bosch) vibraciona.
Sa ovom busilicom gore na slici, sam razveo sam kompletno centralno grejanje u kuci.
Nije losa masina. Za kucu nesto sasvim dovoljno.
Uzeo je pre svega zbog nedostatka dovoljno dugackih (i velikih) burgija za vibracionu.
Sit sam nabusio fi16 rupa kroz 60cm zidove.
Imam i fi20/24 burgije, ali vec to nije to. Mislim da je za nju fi16 maksimalno, pogotovo u betonu. Govorim o 600-900mm burgijama.