Prolazak kroz crveno i/ili žuto svetlo-diskusija
Re: Kršenje saobraćajnih propisa - FOTO i VIDEO
Pre će završiti ta svoja švrćkanja i biti spreman za druge poslove. I ljudi će se više navići na hitnu pomoć. Mislim da je u Mađarskoj obavezno da hitna uvek ide pod zvučnom rotacijom čak i kad ide po burek.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Po zakonu ni sa rotacijom ne sme da prodje kroz crveno svetlo!
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Naravno, jer direktno ugrožavaju tuđe živote - pisalo se ovde već o tome.
Ja sam ubeđen da se u jutarnjim gužvama, tim saniitetima pod rotacijama razvoze razne mudonje, žene, deca, a bogami i tašte.
Ja sam ubeđen da se u jutarnjim gužvama, tim saniitetima pod rotacijama razvoze razne mudonje, žene, deca, a bogami i tašte.
- Delija
- Kontakt:
I prosli put sam ja "zakrvio" jer bar 90% vozaca to ne zna 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ma drugar letos vukao lubenice sanitetiom i mogao ih je do frizidera sprovesti pod rotacijom....prioritet je prioritet 

Znamo svi to ali zakon treba menjati. Zamisli neko ima infarkt i hitna stoji na semaforu i čeka.
I ja sam prošli put zakrvio jer nije na tebi(bilo kome) da procenjuješ da li hitna ide po burek ili razvozi nekog mudonju nego da se skloniš ili zaustaviš ako čuješ ili vidiš rotaciju jer nekom te sekunde mogu značiti život.
I ja sam prošli put zakrvio jer nije na tebi(bilo kome) da procenjuješ da li hitna ide po burek ili razvozi nekog mudonju nego da se skloniš ili zaustaviš ako čuješ ili vidiš rotaciju jer nekom te sekunde mogu značiti život.
- Delija
- Kontakt:
A zamisli da gluv covek vozi auto (da ne kazem da je neko napanjio muziku ili ima auto sa ultra-mega-giga dobrom zvucnom izolacijom), a da je raskrsnica takva da ne moze da vidi rotaciju do poslednjeg trenutka iliti teoretski je nemoguce doneti takav zakon.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Tako je to u zivotu, tj bar nasim zivotima, zbog zloupotrebe pojedinaca stradaju oni koji su najmanje krivi, tj oni kojima zivot zavisi od tih par minuta. A zivot zna i surovo da se poigra, ti blokiras hitnu, jer znas da "vozac ide po burek", a u kolima hitne je mozda neko tvoj bliznji.
A mozda je i slep, mozda nema obe ruke...Delija napisao:A zamisli da gluv covek vozi auto (da ne kazem da je neko napanjio muziku ili ima auto sa ultra-mega-giga dobrom zvucnom izolacijom), a da je raskrsnica takva da ne moze da vidi rotaciju do poslednjeg trenutka iliti teoretski je nemoguce doneti takav zakon.
- Delija
- Kontakt:
Izvini, ali *******.
Slep covek po zakonu ne sme da vozi, a gluv covek sme.
Edit by mod: obratiti pažnju na izražavanje!
Slep covek po zakonu ne sme da vozi, a gluv covek sme.
Edit by mod: obratiti pažnju na izražavanje!
Bolje mi je da se i 100 puta sklonim bez razloga u stranu kad je iza/ispred/iz bočne ulice... neka rotacija (policija, sanitet, vatrogasci) nego da jednom teram inat a ono stvarno nešto urgentno.
Može da se desi i ovo što delija kaže, da ih neko iz nekog razloga ne opazi na vreme. Ali to onda povlači drugu dugu i bespotrebnu raspravu- odakle gluvom dozvola za upravljanje vozilom, kazna za pojačanu muziku i nepraćenje situacije u saobraćaju, šta ako ti neko svira jer naleće šleperčina da te razmaže po asfaltu a ti zbog muzike/izolacije ne čuješ a i ne ispratiš situaciju, pa se pravdaj posle Sv Petru kao si ti zapravo upravu... Evo već su krenuli sa komentarima u tom smeru. Kao i uvek biće nas i za i protiv, i to ne vredi raspravljati.
U principu je poenta da je najbolje da ne bacamo graške kao bi videli treba li propustiti sanitet, policiju, pratnju, vatrogasce... Skloni se, tebi je to svega par sekundi a nekome to može da znači mnogo. Nismo mi sudije za sve na ovom svetu.
Može da se desi i ovo što delija kaže, da ih neko iz nekog razloga ne opazi na vreme. Ali to onda povlači drugu dugu i bespotrebnu raspravu- odakle gluvom dozvola za upravljanje vozilom, kazna za pojačanu muziku i nepraćenje situacije u saobraćaju, šta ako ti neko svira jer naleće šleperčina da te razmaže po asfaltu a ti zbog muzike/izolacije ne čuješ a i ne ispratiš situaciju, pa se pravdaj posle Sv Petru kao si ti zapravo upravu... Evo već su krenuli sa komentarima u tom smeru. Kao i uvek biće nas i za i protiv, i to ne vredi raspravljati.
U principu je poenta da je najbolje da ne bacamo graške kao bi videli treba li propustiti sanitet, policiju, pratnju, vatrogasce... Skloni se, tebi je to svega par sekundi a nekome to može da znači mnogo. Nismo mi sudije za sve na ovom svetu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ljudi, ne sme da im se dozvoli da im crveno bude kao zeleno, ali prećutna tolerancija mora da postoji
- Delija
- Kontakt:
Upravo to. Hitnu pomoc i vatrogasce cu uvek pustiti iliti sklonicu se, a ako treba i stacu pored puta, ali prolaskom kroz crveno grubo ugrozavaju bezbednost.
Znači ti ozbiljno misliš da hitna treba da čeka crveno a ima hitan poziv?
http://www.youtube.com/watch?v=gqNoVoCBDfo
evo kako se u Sloveniji sklanjaju hitnoj. Zamislite kod nas tako nešto.
http://www.youtube.com/watch?v=gqNoVoCBDfo
evo kako se u Sloveniji sklanjaju hitnoj. Zamislite kod nas tako nešto.
Poslednja izmena od ftj u 02 Apr 2014, 11:58, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Naravno da ne, ali ako bi smeli pun gas kroz crveno bilo bi više mrtvih nego što bi moglo da se spase.
Ovako je sasvim ok, nagare sirene i rotacije, koliko vidim ljudi stanu oni prođu i saobraćaj se nastavi.
Meni su više nejasni oni ljudi iza kojih je hitna a oni se ne sklone... Gde ti gledaju..
Ovako je sasvim ok, nagare sirene i rotacije, koliko vidim ljudi stanu oni prođu i saobraćaj se nastavi.
Meni su više nejasni oni ljudi iza kojih je hitna a oni se ne sklone... Gde ti gledaju..
- Delija
- Kontakt:
Da, mislim, inace bi bilo mrtvih na sve strane.ftj napisao:Znači ti ozbiljno misliš da hitna treba da čeka crveno a ima hitan poziv?