Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla
Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4
Mom za prvih godinu i po dana i 32.000km palo 25.000e,a i vise,da nisam uzimao preko preprodavca 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Verovatno vozis S klasu? 

Lepa ponuda u salonu u NS. Za avansnu uplatu od 12100 dobija se i metalik boja za 4WD, a 9990 je 2WD u metalik. Znaci 100 eur doplata na 4WD. Oni daju poklon 4 felne sa zimskim gumama i besplatan prvi servis za verziju 4WD.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Dobra ponuda za 4wd (sada je ESP u GLX+paketu),cuo sam da je Beta Motors dobila suvlasnika i da sada mnogo bolje posluju.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Da dopunim poredjenje opreme u i30 i SX4. i30 u osnovnoj verziji nema ni komande na volanu, sediste po visini, retrovizori i spoljne rucke su u crnoj boji i bocne vazdusne. To ima u Style paketu, ali on sa 1.6 motorom kosta 12990. Metalik boja je jos 480. Dalje, ugradnja plina je 785 naspram 720 kod SX4 i garancija na motor se skracuje na 3 godine, a kod SX4 ostaje 4.
SX4 4WD 1.6 120ks.....i30 Style 1.6 130ks
4x4...........................USB, AUX
grejaci sedista............kozni volan i menjac
alu felne....................LED svetlo
komande na volanu
zimske gume
i celicne felne
metalik boja
prvi servis
12100 eur..................12990 eur
Ovo je oprema koju onaj drugi nema.
SX4 4WD 1.6 120ks.....i30 Style 1.6 130ks
4x4...........................USB, AUX
grejaci sedista............kozni volan i menjac
alu felne....................LED svetlo
komande na volanu
zimske gume
i celicne felne
metalik boja
prvi servis
12100 eur..................12990 eur
Ovo je oprema koju onaj drugi nema.
Ovo je bruka ponuda za 4x4 auto.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
a u sx4 se vozis ko na karuce i ko sardina,aman ljudi auto b segmenta vs auto C segmenta.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Ja sam visok 196cm i tezak 123kg i mali mi je spisak automobila koji mogu da vozim. SX4 je auto u koji najlakse ulazim. Kada podesim na minimum prostora za voznju, mogu da sednem i pozadi. Udaram kolenima u sediste i vrata, ali opet racunam na to da i ako sedne neko moje visine, da ce sesti napred, a pozadi neko manji. Takodje lako ulazim u B-max, a za nepoverovati je da je lako i u Toyote Yaris i Auris. Vec u i30, Fiestu i Rio teze i moram da se drzim za volan dok podvucem nogu izmedju sedista i volana, ali kako tako mogu da sednem i udobno vozim. A problem kod sedanja i voznje je u Swift-u i necete verovati u Ceeeeduuuuu
, koji mi je polako ulazio u uzi izbor, ali nikako ne mogu da ga vozim. Ulazio je i brat koji je 198cm visok, ali sa mnogo mrsavijim nogama i on moze. Radi se o malom razmaku izmedju rucke vrata i volana i ta rucka mi ne daa da odmaknem nogu od volana i ne mogu normalno da ga okrecem, a za cudo u Riu je taj prostor puno veci, jer nema te rucke. Trenutno je Auris auto koji me interesuje uz SX4. Osnovna verzija ima sve kao iznad navedeni i30 u Style paketu, sem svetla za maglu, ali zato ima vise alu felne, automatsku klimu, komande na volanu, grejace retrovizora, naslon za ruku i gratis se dobijaju zimske gume i to sa motorom 1.33 kosta 12900, a i30 sa 1.4 motorom je 12190. Samo alu felne vrede tu razliku, a mislim da je auto bolji dosta. i30 ima jednog konja vise.

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
SX4 ima odlicnu poziciju za volanom,veoma lako se ulazi u kabinu,visok klirens i 4WD. i30 jeste udobniji (posebno se primeti nazad jer ima veci nagib naslona zadnjih sedista) ima kvalitetnije materijale u kabini i ima veci gepek. Motor 1.6 VVT u SX4 je zivahniji i manje trosi od onog u i30. 1.4 motor ne bih nikome preporucio u C segmentu,optimum je 1.6 Ako te zanima crossover segment pogledaj Yeti,odlican je a ukalpas se u cenu(ali je 2WD).
Sirina kabine,kao i visina je sasvim zadovoljavajuca. Ko zeli crossover 4WD,SX4 je odlicna kupovina za 12000e. 
Ti znas kako se vozi u SX4 ?milosdoktorabs napisao:a u sx4 se vozis ko na karuce i ko sardina

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
SX4 će kao predstavnik MPV/SUV vozila uvek biti konforniji za ulazak i izlazak od nekog niskog vozila. Cena od 12.000€ za 4x4 je odlična.

misha napisao: 1.4 motor ne bih nikome preporucio u C segmentu,optimum je 1.6

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Moze 1.4 da bude i turbo sa 170 "konja" 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nikolino, po nadimku bi rekao da si upola manji čovek.
Mala šala, ne zameri.
Koji ti je to 1.4 kod Aurisa? Ima samo dizel, a nemoguće je da je on jeftiniji od 1.33 benzinca, koji je, uzgred rečeno, jako slab za njega.

Mala šala, ne zameri.
Koji ti je to 1.4 kod Aurisa? Ima samo dizel, a nemoguće je da je on jeftiniji od 1.33 benzinca, koji je, uzgred rečeno, jako slab za njega.
Posetite www.garaza.rs !
Može al teško da će ga biti za 12.000€.Delija napisao:Moze 1.4 da bude i turbo sa 170 "konja"
Ja sam veliki Nikolicatrojanac napisao:Nikolino, po nadimku bi rekao da si upola manji čovek.![]()
Mala šala, ne zameri.

Mislim da niko nije pisao da je Auris 1.4, nego 1.33. Da, slab je za toliki auto. Slab je i 1.4 za i30. Mada, ima ga kum i dobro ga tera. Daleko od burazerovog dizela 1.6, koji bas ide.
Ne znam sta raditi. B segment moze sa malo slabijim motorom, dok c malo teze. Mada neki modeli B segmenta su bliski nekima iz C i po kilazi i po gabaritu, tako da u svakom slucaju valja ici na 1.6. Za B segment mozda i da prodje 1.4.