Francuska
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Francuska
Kakve su cene?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jeftino, pa totalno je van sezone - u juznom delu. Mada ima poprilicno mnogo ljudi.
Benzn 1,65 eur litar.
Kako su tek jeftini restorani u centralnom delu. Ima od 10 eur za bas dobar rucak. Mada je to u sred nicega, ali zvucni regioni, Dijon, Bourbonnais….
Benzn 1,65 eur litar.
Kako su tek jeftini restorani u centralnom delu. Ima od 10 eur za bas dobar rucak. Mada je to u sred nicega, ali zvucni regioni, Dijon, Bourbonnais….
dragvorl napisao:Kakve su cene?

Evo realnih, gradskih cena…
Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Vise me interesuju recimo restorani.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Supa od luka, petao u vinu i tako to.
Tapa
Tapa
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pužovi 

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Šta je E85 i jel nemaju običan benzin (E5)?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
I u Nemackoj vidjam E10 kao obican, bez dodatka biogoriva samo premium benzin.

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja u drugi auto sipam E5, ima ga na svim(?) pumpama. To bi trebalo da je običan Super95 u Srbiji ako se ne varam.
Mozes i u Lionu da jedes bez problema za 10 evra. Recimo u centru imas i restorana gde mogu dvoje da rucaju za 40e ako ces popiti i kafu ili pice. Recimo burger i stejk sa prilozima (salata i pomfrit) je 30e. Voda gratis svuda uvek.
Pivo je od 4,5 do 7-8 evra zavisi kako gde, uglavnom imas happy hour dobar deo dana, pa mozes popiti Guiness i za 5-6 evra. Ima i dosta pabova gde je lager 4,5-5 evra veliki, u rangu Zajecarca. Alkoholna ostala pica su slicnih cena 4-10 eur zavisno da li je vodka, viski, koktel...
U fensi restoranima su jela od 20-40 evra po osobi. U "normalnim" restoranima od 12 pa do 25 po osobi, imas i ponuda tipa dnevnih menija za 12-15 evra po osobi ili neki sendvici + pice + kolac za 7-8 eur.
Cene u radnjama su nize nego kod nas - maslinovo ulje 10e, maslac 250gr - ispod 3e, 6 milka cokoladi od 100gr - 6,95 eur, baget 1 eur, ceri paradajz 1 eur... sirevi su jeftiniji i slicno. Pivo i alkohol su jeftiniji dosta u Carefouru i slicnim radnjama. Vino imas od 2,5 do 20 evra flasa pa biraj...
Najskuplja je pijaca, tu je sve organsko - kg mesa je od 20 do 35 eur, jagode 10-11 eur kilo, pomorandze 3-5 eur kilo, banane isto, rotkvice veza 3 eur, mladi luk isto i slicno. Dok je po radnjama sve to kao kod nas ili cak jeftinije. U samom Lionu prevoz je odlican 13 eur je 48h neograniceno sve, cak i tramvaj-gondola i slicno.
Ali da, mozes jesti za 10 evra po osobi bez problema, mozes i jeftinije ako uzmes neki dobar njihov sendvic naprimer ili burger - picu na ulici.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jos malo i pivo u kafani ce kod nas da kosta kao na zapadu. U NS 3 eura bez problema.

Racunaj da je Pariz 10% skuplji od Liona (Pariz i Lion su jedni od najskupljih gradova).
Ali realno, u BG imas pivo po 3.5-4e, tako da se brzo priblizavamo
Cak i po cenama u restoranima, nije nesto preterano skuplje da kazes, i kod nas u NS ladno imas jela po 20-25 eur. To sto je nesto skuplje bilo tamo za 5 dana boravka u Francuskoj sam "anulirao" kupovinom nekih stvari u marketima (dorucak-vecera, izlazilo jeftinije nego u SRB)...
Ali realno, u BG imas pivo po 3.5-4e, tako da se brzo priblizavamo

Cak i po cenama u restoranima, nije nesto preterano skuplje da kazes, i kod nas u NS ladno imas jela po 20-25 eur. To sto je nesto skuplje bilo tamo za 5 dana boravka u Francuskoj sam "anulirao" kupovinom nekih stvari u marketima (dorucak-vecera, izlazilo jeftinije nego u SRB)...
Ja sam kod Montpellier-a ka Spaniji. Rucak pocinje od 8 eur za fast food pice (ima i pice od oko 18cm za 3,5 eur u pekarama) pa preko 11 eur obrok hamburger (pomfrit hamburger i pice) u ok restoranu, onda moje omiljeno spremljena jela svi moguci specijaliteti - oko 10 do 12 eur porcuja. U resroranima je obrok od 17 do 30 EUR porcija zavisi od restorana i sta se jede. Inace skoro svuda je hrana vrhunska.
Meni je konkretno najvaznije bilo da nadjem jeftini apartman sa grejanim bazenom i da se nadam da ce vreme biti kolko tolko ok.

Meni je konkretno najvaznije bilo da nadjem jeftini apartman sa grejanim bazenom i da se nadam da ce vreme biti kolko tolko ok.

Bas ima dosta ljudi koji se.kupqju u moru. Meni je voda bas hladna...

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Ja sam u Nici uleteo u more jednom u sličnom ovom periodu i bilo je prehladno za kupanje, ali sam uleteo iz znatiželje.
Verujem da nije toplije od 17-18 stepeni..