Atest
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Re: Atest
@ljubitelj, taj sistem je daleko od djubreta. Jedan je od boljih na trzistu (te generacije). Problem je sa ocajnom ugradnjom. Ja sam prilikom kupovine odbio da uzmem auto sa "fabrickom ugradnjom" vec sam trazio od dilera da u auto-kuci ugrade ISTI uredjaj samo njihov majstor da uradi. Bio je 10 puta pedantnije ugradjen i najvaznije: dizne nisu okrenute na 180 sto je uzrok crkavanja tih dizni jer nisu ispostovali uputstva ugradnje koju je propisao proizvodjac plinskog uredjaja. Uzrok je skupljnje prljavstine na osetljivim mestima gde kada su normalno montirane tih problema nema. Naravno jos jedan plus je sto auto nije imao password na plinskom ECU pa si mogao da menjas i podesavas uredjaj van ovlascenog servisa.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kad smo kod ugradnje i pozicije dizni...

Ovo sam uhvatio jednog Civica kod Živka u servisu, baš mi upalo u oči. Ko hoće neka pogleda kod mene kako je Babic spakovao, mada nema šta ni da se vidi. Sakrio ih je, ne vide se uopšte, samo viri konektor.
From HTC wia TT

Ovo sam uhvatio jednog Civica kod Živka u servisu, baš mi upalo u oči. Ko hoće neka pogleda kod mene kako je Babic spakovao, mada nema šta ni da se vidi. Sakrio ih je, ne vide se uopšte, samo viri konektor.
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ma raznih "majstora" ima. To ti je isto ko kad treba da postaviš audio sistem u dnevnu sobu. Neko će da stavi na televizor, neko ispod, neko ce da pravi posebnu policu, a i zvučnike i kablove neko razvuče kroz zid i montira da se i ne primećuju, a neko samo "pobaca" po sobi pa se svi sapliću o kablove, a zvučnici smetaju.
From HTC wia TT
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Atest
Dizne u stvari lagano sređuje ono merkaptan ulje kojeg ima u gasu (a koje se lagano nakuplja i u isparivaču). Taloži se u diznama i speče vremenom i onda ćao, repariraj ili daj drugu (druge) ako ne može. Ono se inače dodaje u smešu gasa zbog karakterističnog mirisa, da bi se osetio u slučaju curenja gasa negde.
TT
TT
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ti i dalje zoveš to "fabričkim" sistemom 
Shvati, da je fabrički, ne bi morao da ga atestiraš.
To što su kod nas nešto stavljali na traci, je samo njima išlo u džep, srpska posla
Priličan broj istovetnih ugrađenih sistema, sa (logično) zaključanim softverom i diznama koje zamenske koštaju kao pola konkurentnog sistema kome krajnji kupac plaća naknadni atest.
Fabrički bi bilo da platiš automobil i nemaš atest kao i svaki drugi.
Jedino fabrički u tom sistemu je cena vanredne intervencije.

Shvati, da je fabrički, ne bi morao da ga atestiraš.
To što su kod nas nešto stavljali na traci, je samo njima išlo u džep, srpska posla

Fabrički bi bilo da platiš automobil i nemaš atest kao i svaki drugi.
Jedino fabrički u tom sistemu je cena vanredne intervencije.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Mora se atestirati samo zbog nakaradnih propisa ove države i ničeg drugog. I to jeste fabrički uređaj isto kao što je recimo i kočioni sistem koji za njih pravi Bosch, ventilator klime koji pravi Denso ili bilo koji drugi sklop u autu. Ovaj uređaj je za Fiat (a po njihovim specifikacijama) napravio Landi Renzo i ne može da se kupi u slobodnoj prodaji (kao drugi kitovi/kompleti za ugradnju), što samo po sebi dovoljno govori. 
TT

TT
Ja sam do sada samo cuo zalbe na taj Fiatov sistem.Dzoni_m napisao:@ljubitelj, taj sistem je daleko od djubreta. Jedan je od boljih na trzistu (te generacije). Problem je sa ocajnom ugradnjom. .
Sta konkretno upada u oci, duzina creva fi 5mm?trojanac napisao:Kad smo kod ugradnje i pozicije dizni...
Ovo sam uhvatio jednog Civica kod Živka u servisu, baš mi upalo u oči.
From HTC wia TT
Filter i duzina napojnog creva?
Poslednja izmena od ljubitelj u 10 Maj 2015, 22:17, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
Koja srpska kombinacija? Taj uređaj se počeo ugrađivati tek otkada je Fiat postao većinski vlasnik fabrike i automobil je ponovo poneo njihov znak. Do tada (u Z10) su ugrađivali BRC, to su bile srpske kombinacije kako kažeš a ne ovo.
Ovo već počinje lagano da smara, tema prežvakana već milion puta. Over & out.
TT
Ovo već počinje lagano da smara, tema prežvakana već milion puta. Over & out.
TT
- Saša
Večeras naletim na komšiju koji je sa službenim Puntom (Z10) na gas i sa takođe Landi Renzo sistemom napravio 220.000+ km: njemu su te Med dizne crkle na 170.000 km, dakle - njihov vek definitivno ima veze sa načinom eksploatacije odnosno brojem pređenih km u određenom vremenskom roku, kao što sam i pretpostavljao. 

Citiram sa drugog foruma.
Juče sam ih video ispod Avale, postavili su čunjeve i zagradili autobusku stanicu. Zaustavljaju sve redom. Bilo mi je čudno jer su otvarali gepeke, a sa pandurima su bile i neke devojke. Nisam mnogo obraćao pažnju, ali sam uveče dobio informaciju da je to po gepecima gledaju ko ima plinsku bocu, t.j da je u toku akcija provere atesta i da su takve patrole postavljene na sve strane.
Devojke koje sam video su ustvari zapisličarke i ko nema atest odmah mu se skidaju tablice! :9
Upravo sam zvao AMSS da vidim šta je potrebno za atest da bih ujedno još jednom proverio da li je u pitranju ta stvar i žena sa kojom sam pričao mi je rekla da ne vozim bez atesta jer je u toku pomenuta akcija!