Atest

Iskustva u vezi autogasa, preporuke za ugradnju
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Atest

Post od Dzoni_m »

@ljubitelj, taj sistem je daleko od djubreta. Jedan je od boljih na trzistu (te generacije). Problem je sa ocajnom ugradnjom. Ja sam prilikom kupovine odbio da uzmem auto sa "fabrickom ugradnjom" vec sam trazio od dilera da u auto-kuci ugrade ISTI uredjaj samo njihov majstor da uradi. Bio je 10 puta pedantnije ugradjen i najvaznije: dizne nisu okrenute na 180 sto je uzrok crkavanja tih dizni jer nisu ispostovali uputstva ugradnje koju je propisao proizvodjac plinskog uredjaja. Uzrok je skupljnje prljavstine na osetljivim mestima gde kada su normalno montirane tih problema nema. Naravno jos jedan plus je sto auto nije imao password na plinskom ECU pa si mogao da menjas i podesavas uredjaj van ovlascenog servisa.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kad smo kod ugradnje i pozicije dizni...

Slika

Ovo sam uhvatio jednog Civica kod Živka u servisu, baš mi upalo u oči. Ko hoće neka pogleda kod mene kako je Babic spakovao, mada nema šta ni da se vidi. Sakrio ih je, ne vide se uopšte, samo viri konektor.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Drugaru su dizne pricvrstili na zid ka kabini pa mu unutra baš zveketalo, podbacivao neku gumu da smanji kliktanje. Inače ovl. Škoda servis.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma raznih "majstora" ima. To ti je isto ko kad treba da postaviš audio sistem u dnevnu sobu. Neko će da stavi na televizor, neko ispod, neko ce da pravi posebnu policu, a i zvučnike i kablove neko razvuče kroz zid i montira da se i ne primećuju, a neko samo "pobaca" po sobi pa se svi sapliću o kablove, a zvučnici smetaju.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Atest

Post od Saša »

Dizne u stvari lagano sređuje ono merkaptan ulje kojeg ima u gasu (a koje se lagano nakuplja i u isparivaču). Taloži se u diznama i speče vremenom i onda ćao, repariraj ili daj drugu (druge) ako ne može. Ono se inače dodaje u smešu gasa zbog karakterističnog mirisa, da bi se osetio u slučaju curenja gasa negde.

TT
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ti i dalje zoveš to "fabričkim" sistemom :)
Shvati, da je fabrički, ne bi morao da ga atestiraš.

To što su kod nas nešto stavljali na traci, je samo njima išlo u džep, srpska posla :) Priličan broj istovetnih ugrađenih sistema, sa (logično) zaključanim softverom i diznama koje zamenske koštaju kao pola konkurentnog sistema kome krajnji kupac plaća naknadni atest.
Fabrički bi bilo da platiš automobil i nemaš atest kao i svaki drugi.

Jedino fabrički u tom sistemu je cena vanredne intervencije.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mora se atestirati samo zbog nakaradnih propisa ove države i ničeg drugog. I to jeste fabrički uređaj isto kao što je recimo i kočioni sistem koji za njih pravi Bosch, ventilator klime koji pravi Denso ili bilo koji drugi sklop u autu. Ovaj uređaj je za Fiat (a po njihovim specifikacijama) napravio Landi Renzo i ne može da se kupi u slobodnoj prodaji (kao drugi kitovi/kompleti za ugradnju), što samo po sebi dovoljno govori. :)

TT
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ne, mora da se atestira naknadno jer to nije Fiatov fabrički sistem već samo srpska kombinacija :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dzoni_m napisao:@ljubitelj, taj sistem je daleko od djubreta. Jedan je od boljih na trzistu (te generacije). Problem je sa ocajnom ugradnjom. .
Ja sam do sada samo cuo zalbe na taj Fiatov sistem.
trojanac napisao:Kad smo kod ugradnje i pozicije dizni...

Ovo sam uhvatio jednog Civica kod Živka u servisu, baš mi upalo u oči.
From HTC wia TT
Sta konkretno upada u oci, duzina creva fi 5mm?
Filter i duzina napojnog creva?
Poslednja izmena od ljubitelj u 10 Maj 2015, 22:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Koja srpska kombinacija? Taj uređaj se počeo ugrađivati tek otkada je Fiat postao većinski vlasnik fabrike i automobil je ponovo poneo njihov znak. Do tada (u Z10) su ugrađivali BRC, to su bile srpske kombinacije kako kažeš a ne ovo.

Ovo već počinje lagano da smara, tema prežvakana već milion puta. Over & out.

TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Večeras naletim na komšiju koji je sa službenim Puntom (Z10) na gas i sa takođe Landi Renzo sistemom napravio 220.000+ km: njemu su te Med dizne crkle na 170.000 km, dakle - njihov vek definitivno ima veze sa načinom eksploatacije odnosno brojem pređenih km u određenom vremenskom roku, kao što sam i pretpostavljao. :)
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Citiram sa drugog foruma.
Juče sam ih video ispod Avale, postavili su čunjeve i zagradili autobusku stanicu. Zaustavljaju sve redom. Bilo mi je čudno jer su otvarali gepeke, a sa pandurima su bile i neke devojke. Nisam mnogo obraćao pažnju, ali sam uveče dobio informaciju da je to po gepecima gledaju ko ima plinsku bocu, t.j da je u toku akcija provere atesta i da su takve patrole postavljene na sve strane.
Devojke koje sam video su ustvari zapisličarke i ko nema atest odmah mu se skidaju tablice! :9

Upravo sam zvao AMSS da vidim šta je potrebno za atest da bih ujedno još jednom proverio da li je u pitranju ta stvar i žena sa kojom sam pričao mi je rekla da ne vozim bez atesta jer je u toku pomenuta akcija!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Podržavam.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ne podrzavam cisto zbog pljackaskih tarifnika, inace jesam za atest.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

I zbog kretenskih uslova da su pametniji od fabrika.
Odgovori