A170T napisao: 02 Jan 2018, 18:23
...onda smo zakljucili sa majstorom da ne radi turbina i ukljucili je...
Meni nije jasno kako je ovo moguće? Treba ti majstor da zaključiš da ne radi turbina?
Znas kako, u mojoj porodici niko nije posedovao auto zadnjih 60 god, ja sam prvi koji vozim neki auto od 2013 god. Pre toga jedino motorno vozilo koje smo posedovali je motokultivator Imt 506 (slika dole). Realno kako bih ja kad predjem iz motokultivatora sa 6 ks (15km/h prosecna brzina) u auto sa 90ks primetio da ne radi turbina? Bez turbine sam vozio neke 2 god, danas sam mnogo iskusniji oko automobila i ne bi mi bila zamisliva voznja bez turbine.
Uzeo sam likvi molijev aditiv za dizela da ga malo procisti ali posto imam onaj sigurnosni ventil u rezervoaru, pipa od bocice ne moze da ga otvori...kako da otvorim tu pregradu kako bi usuo aditiv?
U uputstvu od auta pise sledece: "I dalje je moguće puniti rezervoar iz kanistera. Kako biste obezbedili pravilno punjenje goriva, prislonite grlo kanistera tako da ga ne naslanjate na poklopac zaštitnog ventila i lagano sipajte."
Obzirom da od tog sigurnosnog ventila ne vidim rupu dalje, nisam siguran da li treba opusteno da sipam aditiv (kao sto su napisali) polako na pocetku otvora rezervoara, a on ce se valjda slivati dalje u rezervoar pretpostavljam kroz neke male otvore?
Brat ima isto tu klapnu, sipali smo gorivo u balon (6l) od vode, pa aditiv u taj balon i izmixali. Rasekli smo neku flasu (2l) pri vrhu da bi manje goriva rasipali, i sipali ali brze. Kada se sipa brze mlaz goriva sam po sebi otvori tu klapnu.
Ja imam odlicna iskustva sa STP aditivima koje prodaju na NIS pumpama. Treba ih uzeti kada su na popustu. Sad su 350din. Takodje preporucujem i Wynns. On je skuplji. Sipao u dva auta, oba dizela. Primeti se da auto mirnije radi.
Jel koristio neko ovaj aditiv.Poklonio mi kolega s posla.Kaze da je koristio u Toyoti dizel i da mu više netreba jer je kupio benzinca.
Jel imamo "talijane" na forumu koji bi mogli da prevedu tekst sa nalepnice
Diesel injectors cleaner It ensures the cleaning of the injectors and the maximum atomisation of the diesel fuel allowing greater engine performance, lower consumption and polluting emissions. Protects the power supply system against rust and corrosion. Suitable for indirect and high pressure direct injection engines (common rail and injector-pump) Dose for 50 liters of diesel. Pour the additive into the tank before refueling. R38 Irritating to skin. R51 / 53 Toxic to aquatic organisms, may cause long-term adverse effects in the aquatic environment. S2 Keep out of the reach of children. S29 Do not empty into drains. S37 Wear suitable gloves. Xi S46 In the event of injury, immediately consult the doctor and show him the container or label. $ 61 Do not waste the environment Rdersi to special instructions / safety data sheets Danger labeling DANGEROUS FOR THE ENVIRONMENT
Eni (Agip) je renomirani proizvođač maziva - tako da sa njihovim proizvodima nema greške, naravno kada se odradi po uputstvu. U suštini, indetična stvar gore pomenutim sredstvima od LM i Wynns.
@DS9
Hvala.Da li je bolje sipati pred duži put i potrošiti rezervoar za par sati pod većim brojem obrtaja ili koristiti u nekoj vožnji gde je 80 % grad?