Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Računari

Post od Ogi »

:rofl: ali smajli je legendaran... peace !! :D
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Rekao sam 8800 u cross fire rezimu (valjda znas sta je to, i ako znas onda takodje si i upoznat sa cinjenicom da ne postoji bolji nacin dobijanja performansi od ovog) ali posto ti ne citas tudje postove vec napadas onda ti nema razloga ni pisati...

Ja imam Asus-ov monitor od 22 inca, i meni je 1024 rezolucija odlicna, i ne vidim razlog za njeno povecanje (osim u slucaju FPS multiplejera, gde je vazno da li ces videti da li se grancica negde u daljini pomerila i za koliko)...

Ne govorimo ovde o nekim masinama koje su svemirske, niti su ovde hardcore gejmeri, igre sam takoreci prevazisao, ali u vezi izjave za Diablo 3 se u potpunosti slazem :D ...

EDIT Gezo, skoro svi i dalje igraju na toj rezoluciji jer je najlaksa za pracenje, kada budem imao LCD od 50+ inca, tek tada ce mi svaki piksel biti vazan kao hleb...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ogi napisao:Smejem se zato sto ste smesni, tu grafiku sam imao bukvalno pre tipa 7 godina i tada je bila srednja klasa.
Reci da sada moze da se nosi sa novijim igrama je budalastina.

Kada sam rekao da se nosi, naravno da sam mislio na low podesavanja...mada se ne bi iznenadio i da bude na mnogo visim.

Imam podugacak igracki staz, ali nikad nisam patio za tim da mi komp bude up to date, da moram recimo u COD protivniku dlake iz nosa da raznaznajem :mrgreen:

:x a ovo budalastina cu da previdim....a mislim da je ona izasla ipak malo kasnije nego sto ti tvrdis

ATI 9600 da, G force 9600 ne

Tacnije-2005 godina i grafe na trzistu : X serija iz atija, 6 i 7 serija nvidia
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ogi bate nemoj da se podsmevas toliko ljudima, doduse jesi u pravu nije merilo igranje na 1024, osima ako ne igra se barem na hd ready(720p) ili 1080p-full hd, ali postoji kulturica nacin., ko zna da li ja mozda i bolje o tebe znam o tome, ali nemam sredstava da kupim za sta znam da je bolje.... ali ti nauci drugoga i posavetuj ga...
zasto se hvalis sa svojom gtx 260, kada srce struje kao lada niva benzina, i plus ne koristi sve potencijale jer je bagovit hardware na njoj. uzmi lepo 6750 ili 460hawk ako nadjes za 100tinak eura, pa progledaces, lepo a trosice manje... ;)

@ ne znam ko bese rece, crossfire je protokol koji vazi za ATI/AMD grafike, a SLI je vezan za Nvidia grafike. pozzz
Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Sebe u pravu si... SLI protokol jeste za Nvidiu... Moja greska :censored: :glavomuzid:, ali znas na sta sam mislio...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

superboss napisao: ATI 9600 da, G force 9600 ne

Tacnije-2005 godina i grafe na trzistu : X serija iz atija, 6 i 7 serija nvidia

ipak znavisi koja revizija n9600 zato sto one low end verzije i jesu njesra, ali ipak kada su tu bile gts onda vec moze da se prica da je bila kul grafika za to vreme. sada za smesne pare, doduse ko radi i ima primanja, moze da pazari solidnu grafiku. samo je vazno da ne kupujes sistemom kao sat,sto tezi to bolji, nego gledati da za svoje pare dobiti najbolje, a ne juriti po svaku cenu....
Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Nema tu mnogo pameti....ni ucenja.

Ko moze da priusti, taj menja komponente redovno. Ja nemam nekih prevelikih gamerskih potreba(i dan danas se igram poprilicno, ali imam par igara kojima se vracam uvek)

Ali, posto nam je Ogi dezurni hejter za sve i svasta, :pivo: :pijemo:

Moja je Palit GeForce 9600GT 512MB DDR3 256bit PCI-E, nista specijalno, veliki bakarni hladnjak(ili tako izgleda) i ventilator.

Kao sto rekoh,meni radi posao.
Poslednja izmena od superboss u 08 Mar 2012, 22:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

bane valjevo napisao:Sebe u pravu si... SLI protokol jeste za Nvidiu... Moja greska :censored: :glavomuzid:, ali znas na sta sam mislio...

naravno, bake. nema frke, samo da se ne zameni u podsvesti. :D
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

@ superboss,
pa da ali ja sam jos uvek student, i onda da bih nesto odradi moram da skupljam pare jer jednostavno kola i it volim svom dusom. a hocu da za to malo para dobijem nesto kvalitetno, ali ne po svaku cenu. i inace ja se vodim mislju, bolje kupiti nesto visoke srednje klase(cpu, gpu) i biti miran par godina, pa ponovo, a i ekonomicnije je.

a nisu sve igre, osim pojedinih, tipa crysis2, bf3, gta4 su neke igre koje su podigle standarde/zahteve za grafike, pa je to i jedini problem zasto smo uslovljeni menjanjem komponenti.

a da su sada ddr2 i ata hdd koje dosta ljudi i danas ima(ja ddr2 ram) su toliko postali egzotike sto se tice cena, da je to neverovatno. pa se onda i gleda to vaganje, prodati staru konfiguraciju i pakovati novo kuciste ili ulagati.... :glavomuzid:
Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

sebekkg napisao:ogi bate nemoj da se podsmevas toliko ljudima, doduse jesi u pravu nije merilo igranje na 1024, osima ako ne igra se barem na hd ready(720p) ili 1080p-full hd, ali postoji kulturica nacin., ko zna da li ja mozda i bolje o tebe znam o tome, ali nemam sredstava da kupim za sta znam da je bolje.... ali ti nauci drugoga i posavetuj ga...
zasto se hvalis sa svojom gtx 260, kada srce struje kao lada niva benzina, i plus ne koristi sve potencijale jer je bagovit hardware na njoj. uzmi lepo 6750 ili 460hawk ako nadjes za 100tinak eura, pa progledaces, lepo a trosice manje... ;)

@ ne znam ko bese rece, crossfire je protokol koji vazi za ATI/AMD grafike, a SLI je vezan za Nvidia grafike. pozzz
Ama ne hvalim se, uzeo sam je pre neke 2 godine i tada je bila cak u visoj klasi rekao bih, dan danas na njoj rade SVE igre najmanje na MEDIUM a uglavnom idem na CUSTOM varijantu pa stavim nesto izmedju medium i max (negde samo max) i to u 1920x1080 ali ona je danas ipak toliko zastarela da to nije normalno. Realno, nisam vise toliko u fazonu igranja, video si i sam da sam cak hteo da prodam ovaj komp, ipak, kada bih sada kupovao graficku, kupio bih GF 560ti. Srednja neka klasa a vrhunska, ja isto nikada nisam bio okoreli gamer u smislu kupovine hardvera vec sam uvek imao neku graficku srednje, srednje vise klase, tu negde.

Malo sam se podsmevao zato sto ne mogu da verujem sta ljudi pisu, evo 100 godina sam na forumu a ovde 99% ljudi zna vise od mene i ja se uopste ne ukljucujem u strucne diskusije da se ne bih blamirao, ove njihove izjave su u najmanju ruku smesne, a stav im je kao da znaju najbolje.

@Superboss Sam si u potpisu rekao sve. :rofl:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Koja je to rezolucija reprezentativna, po danasnjim merilima, u igrama??? I ako je jedna od onih sumanutih rezolucija, koje monitore koristite???

EDIT (opet) pa postale su toliko skupe jer se skoro pa i ne proizvode vise, a ko ih ima na lageru debelo ce da ih naplati... Narocito DDR2 memorija...

Ogi, covece... Nemam reci da ti kazem... Toliko od mene...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

@ogi Јес јес Афкорс! Паметнији пропушта :mrgreen:

@sebekkg

Razumem ja tebe jos od pocetka. Mada, mislim da ddr ipak nije bas toliko preskupa. Inace, kod nas je simptomaticno da jednostavno starije komponenete nece da nabavljaju.

Dok sam bio u Moskvi, tamo ima nekoliko "pijaca" na kojima se prodaje samo racunarska oprema. Prosle godine je mogao da se kupi nov DDR1, bilo ga je gotovo svugde, ali je cena bila velika(mislim 1GB oko 3-4000din, mada me nemojte drzati za rec)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

@ogi, pa i ja bih isao na ti varijatnu jer ima bolji hw od obicne ti, mada pogledaj u msi ponudi imaju dosta vrta 560ti, 560ti-hawk i 560ti twin forzer III, pa koje su bolje cene, pogledaj na itsvet-u i ako neko daje po oglasima...

nije to sto se tice ljudi nikakav problem bolje posavetovati ljude, niko se naucen nije rodio, mada znam da ne volis kada neko mudruje bez potpore znanja, znam na sta mislis :D,

elem ja radim u kucnoj radinosti popravljanje racunara, zamenu komponenti instalacije os-a, postavljanje mreza.... i uvek ima neko da pita zasto je to tako, zasto ovako, a ne onako i mora se steci neka kolicina zivaca, da se na tenane objasni, a da bude shvatljivo i onome ko se iole razuem,a i onome ko se bas bas ne razume.

@ bane, kao sto sam u nekom gore postu napisao...

danasnje main stream iliti narodski receno, pristupacne rezolucije su 1920*1080 iliti full hd rezolucija, i obicno se za to koriste ekrani od 24" pa na vise. A sto se tice malo egzoticnijih varijanti tu su 3*FULL HD, tj tri takva moitora povezana redno, pa je to 5760*1080, ali tada se koriste mnogo jace grafike koje su po 350 i do 450e, tipa za single card varijante gtx590(dual gpu), onda 7990,7970, 7950..., a zasto, zato sto su to varijante gde je potrebno dosta memorije na samoj grafici, da bi se obradila tolika kolicina podataka(slike) za dato vreme, i onda te grafike imaju po 2-3-4gb memorije, i mogu to da isprate, osim ako se ne ide na sli/crossfire varijante koje su u neki slucajevima oko 100e jeftinije a pristojno ce odraditi posao za tako nesto.
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

superboss napisao: @sebekkg

Razumem ja tebe jos od pocetka. Mada, mislim da ddr ipak nije bas toliko preskupa. Inace, kod nas je simptomaticno da jednostavno starije komponenete nece da nabavljaju.

Dok sam bio u Moskvi, tamo ima nekoliko "pijaca" na kojima se prodaje samo racunarska oprema. Prosle godine je mogao da se kupi nov DDR1, bilo ga je gotovo svugde, ali je cena bila velika(mislim 1GB oko 3-4000din, mada me nemojte drzati za rec)

pa pazi ne prave se vise komponente tipa ddr1, to je sigurno nego se to sto je ostalo na lagerima svih proizvodjaca raspodalo, po rusiji kini sad-u, malo evropi, i sada jesu to NOVE komponente, ne koriscene, ali i cene i kod nas ako mozes da nabodes su slicne, mozda 1000din skuplje, ali opet se i mogu naci, doduse ja ne mislim na ove dileje sa kupinda koji zviznu cenu da se krstis, nego na ozbiljne ljude koji sa tim rade.
Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Svi monitori veci od 22 inca su retkost kod nas...

Ja sam trazio u septembru mesecu za jednu od ucionica monitor od 27 inca (ili veci, koji nisam nasao), i nasao sam, najveci je bio Lg-ijev 27 incni (oko 500 evra je bio), i izmedju ostalog imao sam vremena da ga malo testiram sa svim i svacim, izmedju ostalog i sa igrama... Tek na toj dijagonali rezolucija od 1920 znaci, jer pravi ogromnu razliku... Meni na mom od 22 nista ne znaci...

Na kraju sam odustao od tog monitora, jer mi nije vrsio posao na pravi nacin i uzeo 6 komada BenQ...
Odgovori