Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od methane.master »

Možda je pre sudbina svakog Mercedesa prethodne generacije.... no rekoh, novi je za moj ukus elegantniji.
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pa to, jednog dana ce i 212 biti stari model...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Pa tad ću njega percepirati sa Žikom unutra, osim ako Mečka nešto debelo ne zezne sa nekim W213. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ajd da konacno predstavim ujakovu zverku..

Ujak zivi na relaciji HR-PL zbog posla kojim se bavi, te mu je bitno da ima automobil kojim lako moze da krstari kako leti tako i zimi, jer je put do PL ipak zahtevan.
Razmisljao je o dzipu, ali nije to njegov fazon, pa se ipak ponovo odlucio za Insigniu ali ovaj put 2.0 turbo 4x4, bas onakvu kakvu smo mi hteli da kupimo.
Kazem ponovo jer on vec ima jednu koju ju kupio cim se pojavila ali je 1.8 140ks i u sport opremi (tu je nasledila moja sestra).

Sto se tice opreme auto je u sport opremi + opc paket za spolja i unutra, afl bi-xenon svetla, navigacija, infinity ozvucenje itd.
E sad... hebes te detalje, bitno je ono sto je pod haubom :siriruke:

Motor koji ima 220ks prosto mami da ga stiskas i vozis kako ne bi trebalo. Izuetno je elastican, turbo rupa je manje izrazena nego kod mene. Steta sto nije automatik, jer mi je ta kombinacija uz ovaj motor pun pogodak..
4x4 nisam imao prilike da upotrebim jer kad sam ga video nije bilo snega vec je bilo prolece :)
Ali ne sumnjam da je uzivancija za voznju po snegu..

Iznutra je manje vise slican mojoj Astri, osm sto ima 4 podizaca, navigaciju i ovaj ultra mega giga fensi volan :)
Evo par fotki, ne znam sta bih jos dodao :pardon:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Zameraju mu veliku potrošnju...kakvo je iskustvo tvog ujaka?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Prelepa je :D

To je auto, a ne one tvoje veverice :pardon: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kakva je u odnosu na Astru, tj Astra u odnosu na nju? Prostor, osecaj u voznji?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Odlican izbor motora :doubleup:
Kad bih kupovao Insigniu, to bi bio i moj izbor...dizeli su kilavi u tom autu :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Ja sam se u Insgniji osećao nekako skučeno. Pozadi ima zaista malo mesta za auto tog segmenta. Estetski - jedan od najlepših automobila u zadnjih nekoliko godina. Verujem da taj 2.0 turbo ne ide, nego leti. ali zato :pijemo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Zasto nije uzeo automatik?

Mislim da bi onda auto bio kompletan. Za mene jedan od najlepsih u poslednjih par godina, ali ovaj volan je definitivno odvratan mozda najvise zbog toga sto je obruc izbacen a sredisnji deo duboko uvucen.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Njemu je zao sto nije sacekao restilizaciju da uzme jer je motor pojacan na 250ks.
Sto se tice potrosnje, nismo puno pricali, rekao mi je da u gradu popije do 13-14l max.
Sto se tice autoputa i magistrale, zavisi od stila..
Na bordu mu je stajalo 11,5l prosecna (to je voznja po Osijeku i po magistrali) u kojim uslovima zaista ne znam :zbunjen:

Auto nisam imao prilike da puno vozim jer je na PL tablice a ja Srbin u Hrvatskoj :pardon:
Tako da smo malo rizikovali uz nadu da nismo baksuzi da se bas odjednom pojave plavci :)

Razlika u odnosu na Astru:
Mesta ima skoro pa indenticno, zadnja klupa je drugacije postavljena, pa se drugacije sedi, jedino sto je krov nizak zbog kosog krova, ali ko je visok kao "metne ti ga master" nek sedne napred :mrgreen:

Voznja. Pa i nije bas za porediti, s obzirom da je ono limuzina sa jacim motorom i 4x4 pogonom. Osecaj u voznji je slican ako ne i indentican sto se tice feedback-a, ali je nekako daje osecaj mnogo sigurnijeg u krivini iako je Astra kao na sinama, dal sto je 4x4 ili i zbog vecih felni.. Nemam pojma.. Nisam kompetentan jer nisam puno proveo u voznji istog.

Sto se tice poredjenja motora oseti se da jace ubrzava (podaci sa neta kazu 7,7 naspram 8,3 u korist Insignie), zvuk motora je brutalan u odnosu na pitom zvuk 1,6 turbo motora, ali verovatno tome doprinosi i to sto 2.0 ima dupli izduv..
Turbo rupa je manje izrazena. Ima dosta veci obrtni momenat, tako da se ubrzanje oseti vise nego u mojim kolima..

Neko spomenu sto nije uzet automatik.. Mislim da je auto bio u salonu pa je ujak prihvatio ovu kombinaciju da ne bi cekao 3 meseca auto..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

vozio sam ovakvu sa pogonom napred, ide dobro i linearno vuce, ostala mi je u prijatnoom secanju. doduse tada sam jos vozio starog klija.
meni je komfor vozaca ostao u secanju kao dobar, i komplet utisak u voznji je bio prilicno dobar ( imao je svu opremu, onaj flex ride i to )...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ja imam jednu zamerku na Insignu. U Pozarevcu sam blejao u salonu Opela, i ona izlozena (kozni enterijer) me je pomalo razocarala.
Tapaciri na vratima se nenormalno uvijaju kad naslonis ruku na njih/zalupis vrata. Imas osecaj da ce za 2-3 godine intenzivnog koriscenja skroz rasklimati... Zvuk zatvaranja vrata je :doubleup:

Bilo je jos par nekih sitnica, gumirani plasticni delovi koji ce se sigurno posle nekog vremena ostetiti, pogotovo ako neko ne pazi na auto...

Generalni utisak, jako dobar enterijer...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Juce sam bio u Nisu sa caletom, isli smo njegovim sluzbenim i30 1.6 crdi 90ks.
Oprema je Sporty, manuelna klima, alu felne, maglenke prednji podizaci i to bi bilo to..

Posto ga nisam ja vozio, zadrzacu se na utiscima o samom automobilu bez voznje..

Dobro:
Za 10.900 koliko je placen i 3 godine bez kamate preko lizinga, verovatno najbolja ponuda u tom trenutku na trzistu, pre malo vise od godinu dana..
Solidna oprema, dobar motor, mali potrosac.

Lose:
Kvalitet plastike je ocajan, nema el. retrovizore..
Ko misli da Astra G ima tvrda sedista, zelim mu da se provoza u i30.. Volan je grozne plastike, zvucna izolacija nije bas bajna i sjajna..
Najveca glupost je sto nema impulsne podizace.. Ne znam zasto su na tome stedeli.. Pa to je jedna od korisnijih stvari el. podizaca stakala.. :thumbdown:

E da i svetla su ocajna... Tj domet istih..
Itd.

Ali sve u svemu, za pare koje je placen je odlican. I odlican je jer je sluzbeni :)

Evo jedna nocna (bozicna jelka) :D
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Za te pare, C segment sa proverenim i vrlo dobrim dizel motorom, odlična je kupovina sve i da nema retrovizore i da se stakla podižu ručno. Malo karikiram, ali stvarno se na tome ne može zameriti, imajući u vidu cenu.
Što se udobnosti tiče, ne bi mogao da komentarišem.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Slazem se, za te pare je odlican. I deluje mi da lepo ide sa tih 90ks i tom tezinom.
Nisam ga vozio jer nisam hteo da rizikujem, ipak se vodi na lizing kucu, a korisnik je tatino preduzece.. A ja nisam zaposlen, tako da bolje da ne cackam vraga :pardon:

Inace, motor je bas stedljiv. Kaze mi cale da mu u gradu ne prelazi 6-6,5l a on ga momacki vozi :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori