Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: BMW X5 (F15) 2014

Post od Xepoj87 »

Pa nije mu jasno, kada mu je to sranje, isto kao i meni :)
Kupio bih SUV zbog svih nabrojanih razloga, osim performansi, zato su mi x5m i ML63 amg totalno bzvz.
Da hocu performanse, kupio bih M4 i Bmw 5 karavan, da bude praktican.
X5m niti ima performanse, niti ima udobnost, niti prakticnost, niti stedljivost, apsolutno nista.
Za tih 150k mogu 2 brutalna automobila da se kupe.
Na ta vozila gledam kao na Hummer 2 i 3...
Da ne pricam o onim autobusima poput GL-a, koji je jos skuplji :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dodaću moj skromni doprinos temi. ML. :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Pa nije mu jasno, kada mu je to sranje, isto kao i meni :)
Kupio bih SUV zbog svih nabrojanih razloga, osim performansi, zato su mi x5m i ML63 amg totalno bzvz.
Da hocu performanse, kupio bih M4 i Bmw 5 karavan, da bude praktican.
X5m niti ima performanse, niti ima udobnost, niti prakticnost, niti stedljivost, apsolutno nista.
Za tih 150k mogu 2 brutalna automobila da se kupe.
Na ta vozila gledam kao na Hummer 2 i 3...
Da ne pricam o onim autobusima poput GL-a, koji je jos skuplji :)
Sta ti sad tacno hoces od mene? Da ti nacrtam kako je moguce da je meni jedan auto lep, a tebi i Floydu sranje?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sta si se uzbudio, ko je rekao da hocu bilo sta?
Izneo si svoje misljenje, iznosim i ja moje, ili ako ti izneses da ti je nesto do jaja, ja ne smem da kazem da mi je sranje?
Ili hoces da ti nacrtam kako mi je sranje?
Mada, manje, vise sam ti nacrtao recima.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Smes naravno, nego ucinilo mi se da me i u poslednjem postu pitas ''zasto je to tako''. Zna se ko se ovde najpre uzbudi i uvredi :D
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Evo, meni licno, ovaj je odlican, a nije ni blizu 150k.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ORT&noec=1
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mnogi su pljuvali onu seljanu u S klasi, kada stave plavo ili ljubicasto ambijentalno svetlo.
Sta je ovo ovde, ljubicasto, plavo, narandzasto?
Slika

A sada, sto se one opreme oko prakticnosti tice, sta to X5 nema:
(Za one stvari, za koje ima slika, ja cu staviti, ali dosta stvari ce biti samo u tekstu, pa da ne promakne)

Slika
Double sun visor telescopic
Short Description
The double sun visor contains the standard retractable and swiveling sun visor, a second folding sun visor beneath. This driver and front passenger have both on the windscreen and at the side window simultaneous glare.

Trunk tray flat
Short Description
The perfectly matched to the load floor pan with slightly raised rim protects the luggage compartment from dirt and liquid as possible. The robust material is food-safe and odorless. The honeycomb structure is slip-resistant and facilitates the fixing of the optional storage box.

Laminated safety glass first row of seats
Short Description
The design of the front side windows and windscreen in laminated safety glass enhances the safety. In addition, it contributes to reduction of vehicle and wind noise.

Cargo Organizer
Short Description
The perfectly matched to the load floor trunk pan with slightly raised rim protects the luggage compartment from dirt and liquid as possible. This includes approximately 91 liter storage box, which can be divided in 4 areas. You making it ideal for taking shopping bags.

Protection and conservation
Short Description
The reversible mat with a high quality suede and a rubberized, non-slip side protects and preserves the cargo floor. The collapsible zig-zag bumper protection with Velcro connection can prevent the loading and unloading the clothes are dirty or scratched the paint.

Slika
Load compartment management system EASY-PACK load-securing kit
Short Description
This clever solution allows the use of cargo space variable and fixed securely transported objects from slipping. Rails in the cargo floor allowing it to use a telescopic pole and a luggage holder to clamp the load against the rear seats or the side wall.

Slika
Storage compartment under cargo floor
Short Description
Under the lockable load floor is a storage compartment in which, for example, a laptop can be safely stowed with a maximum size of 38.1 cm (15 '').

Slika
Lockable load floor
Short Description
Valuables can be safely stored in a lockable storage compartment under the load floor.

Slika
Tempered cup holders
Short Description
Cool or warm drinks always within reach - this comfort driver and front passenger enjoy the tempered cup holders. Bottles, cans and cups are securely fixed in it in the center console. As desired, the temperature is maintained in a range between 8 ° and 55 °

Slika
Rear sidebags
Short Description
The rear passengers are protected in the event of a side impact by the sidebags in the chest area. They are integrated into the rear quarter panel and unfold at chest height between vehicle and passenger side.
(ovo nisam siguran da Bmw nema)

Heated washer nozzles
Short Description
When heated windshield washer windshield washer nozzles, wiper water tank and the washer fluid hoses are heated and better protected against freezing. This can be cleaned at low temperatures, the better discs.

Provision tachograph

Mounted fire extinguisher
Short Description
The fire extinguisher is easily accessible underneath the front of the driver's seat.

Opet napominjem, moguce da nesto Bmw ima, a ja nisam nasao, ali sam siguran da je to mozda jedna, do 2 stvari max.

Takodje napominjem da je ovo samo oprema koja se doplacuje u konfiguratoru, a ML dolazi dosta bolje opremljen u klotu od X5, sto je i receno tamo u clanku koji je Laki postavio, da ML dolazi sa najboljom pocetnom opremom, koga zanima standardna oprema, ima ovde da pogleda:
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... ional.html

I na kraju, najvazniji deo opreme :mrgreen:

Slika
Mercedes Star
Short Description
For a special highlight, the illuminated Mercedes star in the radiator grille provides. Each time the vehicle is unlocked using the remote control and when you open a door or the trunk or tailgate the outline of the star are illuminated by LED technology.

Btw, ja se ne uzbudjujem i uvredjujem, barem ne ako pricu zadrzimo na vozilima, a ne prenesemo na licni nivo :)
Kao sto vidis, mogu satima da diskutujem o nekim glupostima, bez i malo nervoze.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Delujes nervozno :isplazijezik: Enterijer na prvoj slici deluje vrhunski. Ima dosta boja, ali mi je mnogo ukusniji nego pink svetlo u S-u. Mada verovatno moze i ovde da se promeni ili ugasi. Kao sto i tamo moze da sija belo.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Scuderia napisao:Evo, meni licno, ovaj je odlican, a nije ni blizu 150k.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ORT&noec=1

Je l' moguca ova potrosnja za ovoliki auto, cak i po fabrickim specifikacijama?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Delujem samo, zato sto vidis samo reci napisane, pa ih svako dozivi drugacije :)
Samo sam temeljan i pisem detaljnije, a dodatno ga razvucem, pa delujem nervozno,a flegma sam u sustini :D
Naravno, dok se ne predje na licni nivo, tu prekipim :)
Ne znam da li smo se ti i ja upoznali na okupljanju, ali ako nismo, skapiraces sve kada me povezes likom sa recima :)

Sto se enterijera tice, tebi se svidja ovaj cirkus sa 3 boje?
Ovde ti je lepo ovo pink, i to polovicno? :kuku:

Jel to uopste fabricki, sada se razmisljam?
Nisam video da X5 uopste ima ambijentalno osvetljenje.

Kod ML-a mi je to lepo reseno:

Slika

Slika

Slika

Slika

Naravno, opet, sve zavisi ko voli koju boju, pa neka bira :)
Steta sto imaju samo ove 3 boje na ML-u, verovatno posledica toga sto je star 4 godine :)
Dobro je barem sto moze 5 nivoa jacine da se bira, da ne sljasti ovoliko :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Dobro je ovo na MLu, samo da je malo blaze.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa da, to je najjace, ima 5 slabijih nivoa :)
A ja bih voleo da ovo moje u C klasi, nandzarasto, moze malcice da se pojaca :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nisam skontao poslednju recenicu da moze da se bira 5 nivoa, onda je odlicno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Mnogi su pljuvali onu seljanu u S klasi, kada stave plavo ili ljubicasto ambijentalno svetlo.
Sta je ovo ovde, ljubicasto, plavo, narandzasto?
Slika

A sada, sto se one opreme oko prakticnosti tice, sta to X5 nema:
(Za one stvari, za koje ima slika, ja cu staviti, ali dosta stvari ce biti samo u tekstu, pa da ne promakne)

Slika
Double sun visor telescopic
Short Description
The double sun visor contains the standard retractable and swiveling sun visor, a second folding sun visor beneath. This driver and front passenger have both on the windscreen and at the side window simultaneous glare.

Trunk tray flat
Short Description
The perfectly matched to the load floor pan with slightly raised rim protects the luggage compartment from dirt and liquid as possible. The robust material is food-safe and odorless. The honeycomb structure is slip-resistant and facilitates the fixing of the optional storage box.

Laminated safety glass first row of seats
Short Description
The design of the front side windows and windscreen in laminated safety glass enhances the safety. In addition, it contributes to reduction of vehicle and wind noise.

Cargo Organizer
Short Description
The perfectly matched to the load floor trunk pan with slightly raised rim protects the luggage compartment from dirt and liquid as possible. This includes approximately 91 liter storage box, which can be divided in 4 areas. You making it ideal for taking shopping bags.

Protection and conservation
Short Description
The reversible mat with a high quality suede and a rubberized, non-slip side protects and preserves the cargo floor. The collapsible zig-zag bumper protection with Velcro connection can prevent the loading and unloading the clothes are dirty or scratched the paint.

Slika
Load compartment management system EASY-PACK load-securing kit
Short Description
This clever solution allows the use of cargo space variable and fixed securely transported objects from slipping. Rails in the cargo floor allowing it to use a telescopic pole and a luggage holder to clamp the load against the rear seats or the side wall.

Slika
Storage compartment under cargo floor
Short Description
Under the lockable load floor is a storage compartment in which, for example, a laptop can be safely stowed with a maximum size of 38.1 cm (15 '').

Slika
Lockable load floor
Short Description
Valuables can be safely stored in a lockable storage compartment under the load floor.

Slika
Tempered cup holders
Short Description
Cool or warm drinks always within reach - this comfort driver and front passenger enjoy the tempered cup holders. Bottles, cans and cups are securely fixed in it in the center console. As desired, the temperature is maintained in a range between 8 ° and 55 °

Slika
Rear sidebags
Short Description
The rear passengers are protected in the event of a side impact by the sidebags in the chest area. They are integrated into the rear quarter panel and unfold at chest height between vehicle and passenger side.
(ovo nisam siguran da Bmw nema)

Heated washer nozzles
Short Description
When heated windshield washer windshield washer nozzles, wiper water tank and the washer fluid hoses are heated and better protected against freezing. This can be cleaned at low temperatures, the better discs.

Provision tachograph

Mounted fire extinguisher
Short Description
The fire extinguisher is easily accessible underneath the front of the driver's seat.

Opet napominjem, moguce da nesto Bmw ima, a ja nisam nasao, ali sam siguran da je to mozda jedna, do 2 stvari max.

Takodje napominjem da je ovo samo oprema koja se doplacuje u konfiguratoru, a ML dolazi dosta bolje opremljen u klotu od X5, sto je i receno tamo u clanku koji je Laki postavio, da ML dolazi sa najboljom pocetnom opremom, koga zanima standardna oprema, ima ovde da pogleda:
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... ional.html

I na kraju, najvazniji deo opreme :mrgreen:

Slika
Mercedes Star
Short Description
For a special highlight, the illuminated Mercedes star in the radiator grille provides. Each time the vehicle is unlocked using the remote control and when you open a door or the trunk or tailgate the outline of the star are illuminated by LED technology.

Btw, ja se ne uzbudjujem i uvredjujem, barem ne ako pricu zadrzimo na vozilima, a ne prenesemo na licni nivo :)
Kao sto vidis, mogu satima da diskutujem o nekim glupostima, bez i malo nervoze.
Aj priznaj da nas tovaris sa ovom dodatnom opremom :)

Razmisljam sad koliko bih dodatne opreme samo u gepeku mogao izreklamirati za GT!
Te mrezice, te fiksatori, te elasticne trake, pa podloga pod koju moze da se stavi polica, pa jos prostor ispod nje gde moze i laptop da se stavi. Da ne pominjem otvaranje gepeka na dva nacina, pa prosiriv gepek za 60 litara, pa kesa za skije, joooj al cu da ga natrpam opisom opreme kad ga budem prodavao :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Kao da citam standardnu opremu kod superba, a ne mla, alo svraka niza klasa ima skoro sve to pa nije bolja od x5 :)

Subjektivno bih uvek uzeo x5 pre nego ml, lepsi mi je i bolje se vozi, samo zato :)

Po blagom offroadu necu ni svraku da teram, a ne nesto duplo skuplje :)
Zato i necu da spustim krnta :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori