nikaragva napisao:Laser ne može po magli i kroz dim.
Nisam siguran na sta mislis, ali ako je u pitanju onaj pokazivac, odnosno igracka, tacno je da ne moze kroz gustu maglu zato sto to i nije laser vec dioda, a ako mislim na policijski radar novije generacije, onda moze kroz maglu.
nikaragva napisao:Laser ne može po magli i kroz dim.
Nisam siguran na sta mislis, ali ako je u pitanju onaj pokazivac, odnosno igracka, tacno je da ne moze kroz gustu maglu zato sto to i nije laser vec dioda, a ako mislim na policijski radar novije generacije, onda moze kroz maglu.
Laserski navodjene rakete su imale velikih problema da rade po magli i dimu. Ne znam jel to ispravljeno.
"Rain, snow, fog, and low clouds can prevent effective use of laser-guided munitions. Heavy precipitation can limit the use of laser designators by affecting line-of-sight. Snow on the ground can produce a negative effect on laser-guided munition accuracy. Fog and low clouds will block the laser-guided munition seeker's field of view which reduces the guidance time."
Grujic napisao:Pa na to sam i mislio, radar ne koristi laser, da znas kad dajes izjave za javnost
Pa ne koristi klasican laser, ali sve Fame koriste Pro Laser III uredjaje za merenje. Dok je oprema za snimanje Sony. Pro Laser III ima bad weather mod, dizajniran je da radi bolje kada su losi uslovi (kisa, sneg, prasina, magla).