Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Parking servis - lopuže

Post od NexT »

Dalekooooo :D

Radi i ona, al je manje-vise prazna... Znam da neki iz JATa tamo parkiraju i oni koji nece da im auto stoji na parkingu kad idu na put...

Aj sredi mi jedno mesto kod tebe :mrgreen:
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Grujic napisao:Na osnovu celokuonog tona gde "kontras" nama koji imamo zamerke i za sve imas objasnjenje i resenje...
Mrzi me sada da izvlačim postove, ali sam na nekoliko mesta napisao da treba praviti izmene... Jedino što je ok sada, gde god odeš u grad, relativno lako nađeš parking koji je vremenski ograničen i to za smešne pare. Petkom, subotom, nedeljom kad možeš da ostaneš koliko god hoćeš - teorije nema da se uparkiraš u uži centar.

Kontram samo postovima gde se spominje lomljenje ruku, mamlazi kontrolori i slično jer su mi pisali kaznu za neplaćenih 30 dinara za koje je jasno da sam kriv...
Takođe iako ja prvi idem na fakultet (posao) kolima, apsolutno mi je jasno da mi se fax nalazi u zoniranom delu grada i kad moram da ostanem više od predviđenih sati - mogu i to košta 1870 dinara...

@Aleksandar - to što PS širi svoja mesta - čisto sumnjam da to rade direktno oni... Tu PS samo koristi mogućnosti koje mu je dao neko ko je mnooogooo iznad ;)
Za Budimpeštu grešiš... velika je zone i kod njih, prošlog leta sam bio...
Slika
jedina je razlika u tome što nisi vremenski ograničen, ali to košta drastično više od 1e/h, a auto ti stoji na ulici...

@DW - Direktor koji vozi auto od 50ke, prvo neka unajmi vozača, drugo ako već ne može da dobije mesečnu PPK, neka izvoli u javnu garažu i odatle taksijem. Ionako garaža po gradu ima već na milion mesta.
Izvini, ali zaista ne kapiram poentu nalupavanja kontrolora zato što je uredno napisao kaznu za prekršaj...
OK, nisu mesta po propisu, ceo naš sistem nije uređen. Isto tako nije uređen ni taj sistem za kazne, svugde se priča da te doplatne niko ne plaća i nikom ništa. Misliš li da je to u redu? Da li je su po propisu ove tri zgrade u ulici koje nemaju ni 10 parking mesta? Uz belu zgradu se nisu prodavale garaže, a ima više od 120 stanova... Koliko parking mesta ima bela zgrada? Takvih situacija milion...

Izvršiće reformu, lako je njima da povećaju za 20% svako parking mesto, time sebi smanje prihode za 20%. To naravno vodi ka poskupljenju cene parkinga, koje će najviše zaboleti sirotinju. Da li je i to rešenje?

Što se mene tiče da rezimiram, SMATRAM DA JE SVE LOŠE UREĐENO, ja prvi bih promenio more stvari da sam u poziciji, ali u ovom loše uređenom sistemu, u vremenu kada je jebena poštarina 30 dinara, u vreme kada ti država uzima umobolne pare na gorivu, parking je tu najmanji povod za bilo kakvo lomljenje ruku i nalupavanje.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

:plusone:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

@DW - Direktor koji vozi auto od 50ke, prvo neka unajmi vozača, drugo ako već ne može da dobije mesečnu PPK, neka izvoli u javnu garažu i odatle taksijem. Ionako garaža po gradu ima već na milion mesta.
Mislim da ovo zaista necu da komentarisem... Nije poenta odredjivati sta ce ko da radi ili da ima.
nixa
Reactions:

Post od nixa »

U državi gde nije prosek ni Punto, gde je prosek starosti vozila 15 godina - ti koji imaju kola od 50ke, njima je najmanji problem parking :mig:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

E vidis, to sto si upravo napisao, to je kompleks :mig:
I taj covek ima prava koliko i neko ko vozi jugica..

Sto se tice nasih zgrada, znas i sam kakva je situacija, zato smo i prinudjeni da placamo garaze/parking mesta...
Ali da je normalna drzava parking bi bio obezbedjen za stanare, garaza za one koji su u mogucnosti da je kupe..
Video si kako su prosli stanari iz crvene zgrade koji su platili za izgradnju garaza, i dobili su Vero...
Pare su gadna stvar, ko ima para, taj moze sve..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Nije to kompleks, samo se ne pravi sistem po takvima, nego po proseku...

E upravo to je poenta svega što pričam... Najmanje je parking servis kriv za sve, sigurno se ne šire svugde zato što se baš njima hoće... Hoće se nekome ko ima pare...
Zato i kažem da ćutimo i pevamo dok možemo da se parkiramo za male pare...jer evo npr. struju hoće da usaglase da bude cena kao u Evropi (a plate kao u Indoneziji), a i TE Djerdap i TE Nikola Tesla su sagrađene od para naroda, nije ih EPS gradio jer je bio uspešan... Sada oderi ponovo... Autoput BG-NI nije pravljen iz budžeta već je uzimano od naroda, pa sada deru i to baš baš...
Parking je još uvek kako tako - jeftin, a svaka izmena kod nas je bila propraćena višestruko većim cenama...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Nixa, gresis, ovaj, gresis silno, sinko... (zapravo, glagol je trebao da bude "lupati" ali onda nije fora iz crtaca)

Koliko ja znam niko od nas nije tukao kontrolora, lomio mu noge ili tako nesto, a cenim da se to nece ni desiti. Potpuno pointless si se uhvatio za tu glupost.
Drugo,
OK, nisu mesta po propisu, ceo naš sistem nije uređen.
Izvini, ajde objasni mi sta je tu tacno ok? Posto ja ne shvatam...
Trece,
Izvršiće reformu, lako je njima da povećaju za 20% svako parking mesto, time sebi smanje prihode za 20%. To naravno vodi ka poskupljenju cene parkinga, koje će najviše zaboleti sirotinju. Da li je i to rešenje?
Ma jok bre, resenje je da smanje mesta 20%, tako da izlazis kroz gepek, ili siber ako imas... Tako ce imati vece prihode, a cak ce karta moci da pojeftini 5 din...

za kraj, prekini da mi ides na ganglije sa
parking je tu najmanji povod za bilo kakvo lomljenje ruku i nalupavanje.
Ponasas se ko da si psihijatar na forumu bivsih robijasa, tako da te najkulturnije molim da zaboravis na tu recenicu.

(cisto slikovito da objasnim, kad nekome kazes "polomicu te", da li odes i uradis to? Koliko si se uhvatio za ovu recenicu, pretpostavljam da -da.)

EDIT:
Inace, sneg je prestao da pada pre 2-3 dana, a parking u suvom centru Beograda izgleda ovako. Bg put, Zelenilo Bg i ostali su uspeli da urade svoj deo posla, a parking servis to radi ovako:
Slika
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Prvo, obrati pažnju na to kako se izražavaš, mislim da nema potrebe za rečima lupati jer sam u svakom postu izneo svoj stav i nikome nisam rekao da lupa. Možeš da se ne slažeš, ali ne možeš da mi pričaš da lupam.

Nisam rekao da je to ok što mesta nisu po propisu, nego "ok, slažem se da je to tako, ali 95% stvari kod nas nisu po propisu i plaćamo ih jednako kao i Evropa". Ceo Beograd nje projektovan za ovoliki broj vozila i haos je neminovan.

Za kraj, ti slobodno ne moraš da čitaš šta ja pišem, ali i ti si sam kontrolore nazivao mamlazima, a davali su ti da ostaneš duže parkiran. Slikovito za svoje greške sam sa 10 godina pričao "je***u mu mamu", nekako iz današnje perspektive mi je to malo detinjasto tako pričati...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ja se izvinjavam zreli covece...

:smajli.koji.daje.cvece:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Parking servis: Prioritet čišćenje ulica

Zbog vanredne situacije radnici Parking servisa angažovani su i na čišćenju sporednih ulica.
Parkiranje na obeleženim parking mestima nije prioritet, već bezbedan prolazak pešaka trotoarima koje čiste radnici Parking servisa.
U tom preduzeću kažu da radi i služba za uklanjanje vozila Pauk, ali isključivo po nalog u saobraćajne policije.
Parkiranje na u zoniranim delovima grada se ne naplaćuje, ali preporuka je ipak parkiranje u javnim garažama ili na otvorenim parkiralištima koja su očišćena od snega.

Izvor: Studio B
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

nixa napisao:
@Aleksandar - to što PS širi svoja mesta - čisto sumnjam da to rade direktno oni... Tu PS samo koristi mogućnosti koje mu je dao neko ko je mnooogooo iznad ;)
Za Budimpeštu grešiš... velika je zone i kod njih, prošlog leta sam bio...
Slika
jedina je razlika u tome što nisi vremenski ograničen, ali to košta drastično više od 1e/h, a auto ti stoji na ulici...
Pa o tome i pričam, može im se, dobijaju dozvole od države, pa onda svi zajedno dele neke parice. To što PS koristi tu mogućnost i što izvlači novac iz džepa nekome ko živi i parkira svoj automobil Batutovoj, ne znači da su lopuže?

Ok, možda grešim, ja sam bio pre neke 2-3 godine u Budimpešti, možda je nešto promenjeno od tada. Ali dok gledam ovu sliku, opet mi se čini da je tamo manje zoniranih parking mesta.
Pa ok, tamo nisi vremenski ograničen, ali si parkirao automobil blizu posla, bez bojazni da ćeš platiti 20e kaznu. Ko neće to da plaća, ima odlično regulisan gradski prevoz do centra, ali i drugih delova grada, sa čekanjem na stanici max 2 minuta!
Cim se prolepša vreme, prodajem auto, kupujem motor i je*e mi se da plaćam harač parking servisu. Moći ću da se vozim nekih 6-7 meseci bez problema.
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ako cemo iskreno, nigde ih nisam video.

Zelenilo i Bg put samo pice, a niko nije nosio prsluk parking servisa. Danas sam ih video u Brace Jugovic, poceli da ciste parking.

Kako god, nije njihovo da ciste ulice, nego parkigne. I nije mi jasno kako to nije prioritet kad ljudi zaustave celu ulicu na par minuta da bi se parkirali, i presli ove smetove od 20 cm na parking mestima.

Takodje, danas je preko puta Pinka, pauk radio bez pandura. Dosli su sa 3 pauka i pokupili kola koja su bila parkirana na trotoaru pored Maxija.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Next, samo objasni gde će sa snegom? Grtalica prođe i izgura sneg sa puta na parking mesto. Čiste se trotoari kao prioritet i sneg se baca opet na parking mesto. Kako i gde da ga sklone?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Kamioni pa utovaraj. Tako su radili pre neki dan na platou ispred hotela Moskve, hod fontane.
Slika
Odgovori