Baksuz razmišlja o promeni auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Baksuz razmišlja o promeni auta

Post od Floyd »

Day Walker napisao:Floyd ti si bese u CH?
Mozda tamo ne vredi, ali ovde mu sigurno nije umanjena toliko vrednost.. Obrati paznju na cene ostalih iz ponude i bice ti jasnije..

Po mom misljenju, mnogo drugih automobila manje vredi, pa sve zabole k. za to sto ja mislim, jer cenu odredjuje trziste.. A niko od nas nema uticaj na istu..
Taj auto ce se sigurno prodati na kraju ali za -1000e...

EDIT: Nije 5 godina.. moze biti 3,5 ili 4 u zavisnosti kad ga je kupio :smesko:
Ne kazem ja da si ti nasao skup primerak ili sta ja znam sta...
Kazem da bilo koji auto posle 100kkm (tek izaso iz garancije) ne bi smeo da kosta vise od 50% svoje prvobitne vrednosti.
To je ono koliko bi ja dao za njega a ako neko smatra da vredi vise i spreman je da plati, nemam nista protiv ;)

Inace to sto neko forsira neki brend nije razlog za podhebavanje.
Zapravo, skoro svi clanovi do maksimuma forsiraju brendove koje voze pa nikom nista...

Meni bi bilo glupo da coveku koji ocekuje 3. dete preporucujem skucenu 159ku ili Accord (limuzinu koja ima prtzljanik manji od mnogih automobila C segmenta) :)
Poslednja izmena od Floyd u 04 Feb 2012, 00:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

adji momenat gde ja ili npr trojanac forsiramo npr hondu na način ovih zaljubljenika u renoe.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa rekao sam "skoro svi", nisam mislio na nikog posebno.
Honda recimo nema nista u ponudi sto treba coveku a da to ne kosta puno (CRV, Accord karavan), Renault ima, Citroen ima...
Zasto ako neko preporuci Reno krece izjednacavanje sa nekim?
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Jaksa bre, pa ne znači da 100% svi forsiraju svoje brendove... Piše skoro...

A skoro za svaku marku je moguće naći nekoga ko je uglavnom zaslepljen tom markom... Sve u svemu :back2topic:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

profesorPROST,omasio sam slovo,jbg :pardon:

Izmedju 3 i 20 karak,pa hoces li na kraju ostavljati Yetija?
Cime su te ubedili ako nije tajna?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Post od izmedju 3 i 20 karak »

Situacija ide iz loše u goru. Danas se upalila čuvena lampica ...

Slika

Nisu me ubedili, samo su bili ljubazni i predočili šta dalje. Ako ne nađu rešenje uskoro, onda auto ide za Čačak, ja bih trebao da dobijem zamensko. Ako ni u Čačku ne nađu rešenje, onda je svašta moguće.
Dobra stvar je što su u fazonu:"sredićemo to, nećemo lošu reklamu". Pomenuli su da u trećoj godini garancije fabrika snosi dobar deo troškova eventualnih opravki.

Što se tiče turbine, našli su uzrok. Nisam potpuno shvatio, u pitanju je neka podloška/osigurač koja nije bila pre ugrađivana, a potrebna je. Tako nekako.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ma nemoj da dozvolis da ti mute, ako imas vremena i umeca, pozovi u hr ili slo, posto sam cuo da tamo ozbiljni u ovlascenim servisima. tako su mom burazu na a4 kada je nesto bilo dobro zajebano oko motora, dosao baja iz nemacke, samo pogledao, rekao KAPUT, i dali nov motor, nema nikakave zajebancije, a otpoceta nova garancija i zdravo, a ne ovde da te sabani zamlacuju. Najiskrenije, bolje pogledaj ako ti se i dalje svidja yeti, da dodas malo para i uzmes novi, u tdi varijanti, ili pak octaviu ako ti nije prevelika.
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne znam sta ti je pametno ciniti...
Da pokusas opet sa nasima i da onda saljes pismo direktno u Skodu ili da jednostavno odmah to uradis...
Znam kako ti je,sve se nadas da ce sve biti ok :)
Bas bedak.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
drako
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 00:27

Post od drako »

Crna Škoda i njihovi nepokvarljivi automobili.
Obožavao sam je, ali posle svega što sam pročitao ovde i na drugim forumima, pa donekle i sam doživeo, sada je više ne bih uzeo pa da mi je besplatno daju.
Bio sam Darvel. Nisam daleko odmakao...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Po meni (be)smisao SUV-a je pogled sa visine, ta neka robusnost i (lazni)osecaj bezbednosti tako da je tu 4x4 apsolutno nepotreban osim tih 3 dana godisnje kad je sneg po ulicama. Ako me stvarno zanima udobna voznja i trakcija na snegu mnogo je bolje uzeti limuzinu sa pogonom na sva cetiri tocka.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

... osim ako stanujes u ulici poput moje gde "grtalica" nije prosla za ovih 35 godina mog zivota nijednom. Bas sam danas to kontao i pitam kevu dal' ona pamti i kaze nikad od 1973. god. :nonono:

Posto ne ciste ni 2 ulice do moje, onda da bih dosao u "civilizaciju" moram da se izborim sa visokim snegom i to mi je bio veciti problem narocito kada ovaj neocisceni sneg zaledi i onda tako stoji NEDELJAMA, pa auto grebe po ledu ko da ga derem po betonu... :tuzan: E tada mi treba auto sa klirensom i pozeljno 4x4 pogonom. Vec nekoliko puta sam razmisljao na tu temu, ali ovih dana sam se iskreno pokajao sto nisam kupio polovan X5 umesto novog 320d i mislim da cu tu gresku prvom prilikom ispraviti, tj prvom narednom rotacijom voznog parka ce morati u kucu nesto sa klirensom i 4x4 bilo skup auto koji ce se voziti i na dalja putovanja, bilo neki jeftini radnik u vidu Lade Nive ili nekog matorog terenca jer mi za tih "par dana godisnje" (koji se nekad oduze i na po mesec dana) presedne i narednih mesec dana... Cak ovo i nije offtopic, jer sam ovih dana i ja "baksuz koji razmislja o promeni auta". Nikad mi se nije dogodilo da to radim za manje od godinu dana nakon sto sam kupio neki auto. :|

Za one koji zive u kulturnim zemljama i imaju ociscen put uvek i svuda, slazem se sa tobom Ftj da je nepotreban SUV (losije lezanje na putu, skuplje gume, nepotrebno veca potrosnja goriva, teze parkiranje, citav niz minusa i jedan jedini plus...) :mig:
Dok ne dodje neki SUV, koristim Golfa kao terensko vozilo... :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

OK ali shvatas da si ti poseban slucaj koji se razlikuje od ostalih 99% vozaca SUVova :) X5 se ne moze porediti sa trojkom ali sa peticom moze i u odnosu na nju je mnogo bucniji i neudobniji na putovanjima i trosi mnogo vise goriva. Tako da taj fin osecaj sto ces imati sto ces postedeti sebe par lopatanja godisnje ce vrlo brzo biti anuliran onim negativnim. Osim ako ti oni prvi razlozi sto navedoh ne igraju bitnu ulogu. Tako da ti je moj savet da uvrstis i polovnu peticu u to razmisljanje kad bude doslo vreme :)

I meni bude zao sto nemam pogon na svim tockovima jer sam ove godine imao 2 situacije kad sam morao da stavljam lance i pored sve 4 zimske gume ali zato mi je sad za takve situacije obavezna zimska oprema lanci i lopata.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

:plusone:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ili predji u 320xD i eto :mrgreen:
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Post od izmedju 3 i 20 karak »

U nedelju mi se u ovom snegu u jednom momentu ugasio auto, pa sam odmah dao ponovo kontakt. Ta "operacija" je ugasila problematične lampice i od tada se više ne pale!?

Inače, pre par sati sam došao do kola na parkingu. Mesto pored mene, ista količina snega isti uslovi, bio je Nissan X-Trail 4x4 sa zimskim gumama. Baš je kretao i dobro se mučio par minuta dok se nije iščupao. Ja seo, upalio, ubacio u rikverc i odoh :)
Zaključana tema